Urteterte

Urteterte

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 45 min
En terte med smak fra Middelhavet. Salte oliven og sødmefulle tomater gir assosiasjoner til blått hav og varmende sol.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk Nå® Paibunn
2 dl brødsmuler
200 g TINE Lett Crème Fraîche 10 %
4 stk tomater i skiver
10 stk ansjoser marinert i olje
1 dl oliven
2 ss kapers
6 ss urter (rosmarin, timian eller oregano), hakket
125 g parmesan , revet
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 200 °C. Legg paideigen på et stekebrett med bakepapir.
    2. Bland brødsmuler og Crème Fraîche, og smør på paideigen.
    3. Legg på ansjos og tomatskiver med en avstand på ca. 8 cm fra paikanten. Ha på oliven og kapers, og brette ytterkantene over fyllet . Dryss på urter og parmesan og smak til med salt og pepper.
    4. Stek paien midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Tips!

#1: Bruk oljemarinerte oliven, det gir en ekstra god smak.

#2: Fyll terten med det fyllet du selv liker, her er det kun fantasien som setter grenser!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Bente Clausen

    4 år siden
    Hvordan smøre matyoghurt oppå smuler? Det er ikke lett/mulig.....

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Bente, Ja, det blir litt klønete. Jeg endrer i oppskriften med en gang:) Takk for at du sa ifra :)

      Kommenter  (0)


  • kjellaug k jota

    5 år siden
    skal det virkelig være 4 kg tomater?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei, Nei, her har det skjedd en feil under innlegging, det skal være fire tomater. Bra du sier i fra! Takk for tilbakemelding.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat