Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Urteterte

Enkel
45min

En terte med smak fra Middelhavet. Salte oliven og sødmefulle tomater gir assosiasjoner til blått hav og varmende sol.

2.8
(5)
Next ImageUrteterte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
ferdig paibunn
2 dl
brødsmuler
4 stk
tomat i skiver
10 stk
ansjos marinert i olje
1 dl
oliven
2 ss
kapers
6 ss
urter (rosmarin, timian eller oregano), hakket
125 g
parmesan, revet
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Legg paideigen på et stekebrett med bakepapir.

  2. Bland brødsmuler og crème fraîche, og smør på paideigen.

  3. Legg på ansjos og tomatskiver med en avstand på ca. 8 cm fra paikanten. Ha på oliven og kapers, og brette ytterkantene over fyllet . Dryss på urter og parmesan og smak til med salt og pepper.

  4. Stek paien midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk oljemarinerte oliven, det gir en ekstra god smak. Fyll terten med det fyllet du selv liker, her er det kun fantasien som setter grenser!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter