Urteterte
Enkel•45 min min
En terte med smak fra Middelhavet. Salte oliven og sødmefulle tomater gir assosiasjoner til blått hav og varmende sol.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkferdig paibunn
-
2 dlbrødsmuler
-
200 g
-
4 stktomater i skiver
-
10 stkansjoser marinert i olje
-
1 dloliven
-
2 sskapers
-
6 ssurter (rosmarin, timian eller oregano), hakket
-
125 gparmesan , revet
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 200 °C. Legg paideigen på et stekebrett med bakepapir.
-
2
Bland brødsmuler og crème fraîche, og smør på paideigen.
-
3
Legg på ansjos og tomatskiver med en avstand på ca. 8 cm fra paikanten. Ha på oliven og kapers, og brette ytterkantene over fyllet . Dryss på urter og parmesan og smak til med salt og pepper.
-
4
Stek paien midt i ovnen i ca. 30 minutter.