Antall porsjoner
4
1. Legg paideigen i en paiform. Prikk deigbunnen med en gaffel og stek gyllen i stekeovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.
2. Skrell potet, skjær dem i små terninger og kok i lettsaltet vann i 5 minutter. Hell vannet av potetterningene.
3. Finhakk løk og del chevre i små biter. Skjær laks i terninger. Fordel finhakket løk, kokte poteter, laksebiter, spinat og chevre i den ferdigstekte paibunnen.
4. Pisk egg med crème fraîche og salt og pepper i en bolle. Hell forsiktig over fyllet, og sett paien i ovnen. Stek i ca. 30 minutter, til paien er lett gyllen og eggestanden har satt seg.
Tips
Spinat- og laksepai
Chevre og laks passer ypperlig sammen, særlig i en pai sammen med spinat og crème fraîche.
porsjoner
Retten blir enda bedre med et lite dryss finhakket timian.