Spinat og laksepai

Spinat- og laksepai

6
  • Enkel
  • 60 min
  • 40 min
Chevre og laks passer ypperlig sammen, særlig i en pai sammen med spinat og Crème Fraîche.

Ingredienser

1 stk ferdig paibunn
2 stk medium store poteter
1 stk stor løk
100 g Chevre Naturell Haukeli
200 g laks , i terninger
150 g frisk spinat
3 stk egg
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Legg paideigen i en paiform. Prikk deigbunnen med en gaffel og stek gyllen i stekeovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.
    2. Skrell potet, skjær dem i små terninger og kok i lettsaltet vann i 5 minutter. Hell vannet av potetterningene.
    3. Finhakk løk og del chevre i små biter. Skjær laks i terninger. Fordel finhakket løk, kokte poteter, laksebiter, spinat og chevre i den ferdigstekte paibunnen.
    4. Pisk egg med Crème Fraîche og salt og pepper i en bolle. Hell forsiktig over fyllet, og sett paien i ovnen. Stek i ca. 30 minutter, til paien er lett gyllen og eggestanden har satt seg.
Tips!

Retten blir enda bedre med et lite dryss finhakket timian.

Kommentarer

  • M

    1 år siden
    Hm...det står ikke noe om det, men skal spinaten forvelles eller behandles før den stekes? Jeg fulgte oppskriften, men det ble jo bare visne blader som stakk opp...

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei,

      Spinaten skal ikke forvelles først. Det er leit å høre at resultatet ikke ble som forventet. Neste gang kan du prøve å steke spinaten kjapt i pannen, men husk å ikke få med for mye overflødig væske når du skal ha den i paien. Lykke til og god matlaging videre :)

       (0)


  • Anne

    2 år siden
    Skal laksen vere rå eller kokt/steikt?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Anne, Laksen skal være rå når den has i paiformen :) Lykke til og god matlaging!

       (0)


  • Isabelle

    3 år siden
    Kan man droppe eller bytte ut chevre med noe? Ser ut som en skikkelig god oppskrift!

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Isabelle, Du kan bruke en hvilken som helst annen kremost i denne paien :) Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat