Spinat og laksepai

Spinat- og laksepai

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 60 min
  • 40 min
Chevre og laks passer ypperlig sammen, særlig i en pai sammen med spinat og Crème Fraîche.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk ferdig paibunn
2 stk medium store poteter
1 stk stor løk
100 g Chevre Naturell Haukeli
200 g laks , i terninger
150 g frisk spinat
3 stk egg
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Legg paideigen i en paiform. Prikk deigbunnen med en gaffel og stek gyllen i stekeovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.
    2. Skrell potet, skjær dem i små terninger og kok i lettsaltet vann i 5 minutter. Hell vannet av potetterningene.
    3. Finhakk løk og del chevre i små biter. Skjær laks i terninger. Fordel finhakket løk, kokte poteter, laksebiter, spinat og chevre i den ferdigstekte paibunnen.
    4. Pisk egg med Crème Fraîche og salt og pepper i en bolle. Hell forsiktig over fyllet, og sett paien i ovnen. Stek i ca. 30 minutter, til paien er lett gyllen og eggestanden har satt seg.
Tips!

Retten blir enda bedre med et lite dryss finhakket timian.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • M

    6 måneder siden
    Hm...det står ikke noe om det, men skal spinaten forvelles eller behandles før den stekes? Jeg fulgte oppskriften, men det ble jo bare visne blader som stakk opp...

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei,

      Spinaten skal ikke forvelles først. Det er leit å høre at resultatet ikke ble som forventet. Neste gang kan du prøve å steke spinaten kjapt i pannen, men husk å ikke få med for mye overflødig væske når du skal ha den i paien. Lykke til og god matlaging videre :)

      Kommenter  (0)


  • Anne

    1 år siden
    Skal laksen vere rå eller kokt/steikt?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Anne, Laksen skal være rå når den has i paiformen :) Lykke til og god matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Isabelle

    3 år siden
    Kan man droppe eller bytte ut chevre med noe? Ser ut som en skikkelig god oppskrift!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Isabelle, Du kan bruke en hvilken som helst annen kremost i denne paien :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat