Skip to main content

Tacopai med kylling

Enkel
40min

Oppskrift på enkel og rask pai med friskt og godt tilbehør. Bruk gjerne restene fra kyllingmiddagen tidligere i uken i denne paien. Supert å ta med ut på terrassen en sommerdag eller til å feire ukeslutt med familie og venner på fredagskvelden.

3.6
(42)
Next ImageTacopai med kylling

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
ferdig paibunn

Fyll:

300 g
rester av kalkun eller kylling
1 stk
løk
1 stk
paprika
1 pose
tacokrydder
3 dl
vann
3 stk
egg
1 dl
revet Norvegia® Lettost 16% fett (evt. annen ost)

Tilbehør og dipp:

1 stk
slangeagurk
1 dl
tomatsalsa (til taco)

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en paiform, 24 cm i diameter.

  2. Trill deigen ut og dekk paiformen med deigen. Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen kjølig i minst 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  3. Skjær kjøttet i mindre biter. Har du ikke rester, kan du bruke kjøtt fra ferdig grillet kylling eller steke 2 kyllingfileter og avkjøle før du skjærer i biter.

  4. Hakk løken fint og stek den i litt smør sammen med renset og hakket paprika. Tilsett tacokrydder og vann og la det koke på svak varme ca. 5 minutter. Tilsett kjøttbitene, bland godt og legg det i paiskallet.

  5. Visp sammen egg, melk og kesam og hell dette over fyllet i paiskallet. Strø over ost og stek midt i ovnen i ca. 35 minutter til alt er stivnet og osten har fått fin farge.

  6. Skjær agurken i staver og server ved siden av paien sammen med tomatsalsa og kesam.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk det du har av grønnsaker, kanskje en kalkunrest, en ostebit og denne paien er ferdig på et blunk!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter