Potetpizza med Snøfrisk og salvie

Potetpizza med Snøfrisk og salvie

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
En litt annerledes pizza der mild og rund smak av potet og salvie piffes opp av kremet Snøfrisk. Dette er en overraskede smakfull og saftig pizza.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 dl hvetemel
½ ts tørrgjær
2 ss olivenolje
½ ts salt
1 dl lunkent vann
400 g poteter
1 dl olivenolje
2 stk hvitløksfedd
120 g Snøfrisk® Naturell
4 ss salvie
½ ts fingersalt
½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Bland hvetemel og tørrgjær i en bolle. Tilsett salt, olivenolje og lunkent vann. Om deigen blir for tørr tilsett litt mer vann.
    2. Elt deigen godt sammen. Dekk bakebollen med plastfolie og et rent kjøkkenhåndkle, og la den heve i ca 30 minutter på et lunt sted.
    3. Skjær potetene i skiver med en ostehøvel og ha dem i en bolle. Hell på olivenolje, finhakket eller finrevet hvitløk, halvparten av salvien hakket i strimler, salt og pepper. Bland godt.
    4. Sett ovnen på høyeste temperatur. Har du en pizzastein, setter du denne inn i ovnen nå.
    5. Del deigen i to like store deler. Kjevle dem ut veldig tynt. Ha bunnene over bakepapirkledde stekeplater. Bruker du pizzastein, legger du pizzabunnen på et bakepapir på en fjøl eller pizzaspade, før fyllet legges på. Fordel potetskivene jevnt på bunnene, dypp over olivenoljen som måtte være igjen i bollen. Legg på små klikker med Snøfrisk.Bruker du pizzastein, fører du nå pizzaen på bakepapiret over på den varme pizzasteinen. Stek én bunn av gangen.
    6. Stek potetpizzaen i glovarm ovn i noen minutter. Følg med, kantene skal være brune og sprø, osten er gyllen og det tar ikke mer enn ti minutter. Strø over resten av urtene før servering.
Tips!

Bruker du pizzastein i denne oppskriften, så husk å sette den inn i det du skrur på ovnen. Hvis du venter til ovnen er varm og setter inn en kald pizzastein, så kan den sprekke.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat