Pai med bacon og soltørkede tomater
Enkel•75 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen paibunn
-
3 dlhvetemel
-
125 gkaldt TINE® Meierismør
-
3 ssvann
Fyll
-
2 dl
-
1 dl
-
10 stksoltørkede tomater i olje
-
3 dlegg
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
2 dlNorvegia® Revet eller annen god gulost
-
140 gbacon
-
10 stkoliven
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter.
Hjemmelaget paibunn
-
2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter.
-
3
Skjær smør i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
-
4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
-
5
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Fyll
-
7
Bland kesam, melk og tomater, gjerne i blender. Rør inn egg, salt og pepper. Dekk paibunnen med revet ost, ha over eggeblandingen og hell den over osten. Klipp bacon i små biter, som drysses oppå og fordel oliven over.
-
8
Stek paien midt i ovnen i ca. 30 minutter til den har satt seg. Server gjerne en salat til.