Pai med bacon og soltørkede tomater

Pai med bacon og soltørkede tomater

4
24
Enkel75 min
Oppskrift på pai med herlige ingredienser, som bacon, oliven, soltørkede tomater, kesam og Norvegia. Pai kan serveres både til lunsj og middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

  • 1 stk
    ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

Fyll

Slik gjør du det

  1. 1

    Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter.

Hjemmelaget paibunn

  1. 2

    Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter.

  2. 3

    Skjær smør i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. 4

    Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. 5

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. 6

    Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Fyll

  1. 7

    Bland kesam, melk og tomater, gjerne i blender. Rør inn egg, salt og pepper. Dekk paibunnen med revet ost, ha over eggeblandingen og hell den over osten. Klipp bacon i små biter, som drysses oppå og fordel oliven over.

  2. 8

    Stek paien midt i ovnen i ca. 30 minutter til den har satt seg. Server gjerne en salat til.

Tips

Bruk gjerne rester av forskjellige oster, riv disse fint og bruk i paien.

Del denne oppskriften: