Kjøttdeigpai med ostedekke

Kjøttdeigpai med ostedekke

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 80 min
God og mettende pai med kjøttdeig. Paien passer godt når hele familien skal kose seg, enten det er til hverdags eller på lørdagskvelden. Hvis du ønsker å spare tid, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk Nå® Paibunn

eller lag din egen paibunn

150 g TINE Meierismør
4 dl hvetemel
2 ss vann

Kjøttsaus

1 stk hakket løk
400 g kjøttdeig
1 ss TINE Meierismør
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 stk hakkede hvitløksfedd
1 ½ dl tomatpuré
3 ss hakket, fersk basilikum eller 1 teskje tørket
1 dl sylteløk
200 g strimlet røkt skinke

Eggeblanding

3 dl TINE Kremfløte
3 stk eggeplommer
2 ss hvetemel
150 g TINE Revet Ost Original
¼ ts salt
1 ss pinjekjerner

Pynt

⅛ potte basilikum
1 ss pinjekjerner

Slik gjør du det

    1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Hjemmelaget paibunn

    1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en stor paiform på ca 20 cm ganger 30 cm, eller en rund på ca 30 cm i diameter.
    2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
    3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 200 °C.
    5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl.
  2. Kjøttsaus

    1. Skjær løk, hvitløk og basilikum i små biter. Smelt smøret i en stekepanne, og stek løk og kjøttdeig. Tilsett salt, pepper, hvitløk, tomatpuré og basilikum, og bland godt.
    2. Ha kjøttsausen i paiskallet, og strø sylteløk og skinke over.
  3. Eggeblanding

    1. Pisk fløten, og bland med eggeplommer, mel, ost og salt. Fordel dette over kjøttsausen, og strø på pinjekjerner.
    2. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca 35 minutter.
  4. Pynt

    1. Ved servering pyntes paien med basilikum og pinjekjerner
Tips!

Server gjerne paien sammen med en frisk salat.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Torill

    1 år siden
    Kan denne fryses? Evt hvor mange dager holder den seg i kjøleskap?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Torill, Vil ikke anbefale og fryse pai, deigen kan bli veldig seig etter opptining. Men holder godt 3 dager i kjøleskapet hvis den er godt plastret :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Vigdis Aarre Olsen

    3 år siden
    Må paien serverast temperert?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Vigdis, Det er smak og behag om man foretrekker å spise den temperert eller kald. Jeg foretrekker en slik middagspai servert varm, men det er ingen problem å servere den kald :)

      Kommenter  (0)


  • Siv Johansen

    4 år siden
    Hva er sylteløk?

    Kommenter  (44)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Siv, Sylteløk er små sølvløk i lake, som du får kjøpt på glass i dagligvarebutikken. Du kan erstatte disse med en ekstra vanlig løk, dersom du ønsker det. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat