Kjøttdeigpai med ostedekke

(61)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

God og mettende pai med kjøttdeig. Paien passer godt når hele familien skal kose seg, enten det er til hverdags eller på lørdagskvelden. Hvis du ønsker å spare tid, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig paibunn

1 stkNå® Paibunn

eller lag din egen paibunn

150 gTINE Meierismør
4 dlhvetemel
2 ssvann

Kjøttsaus

1 stkhakket løk
400 gkjøttdeig
1 ssTINE Meierismør
¼ tssalt
¼ tspepper
2 stkhakkede hvitløksfedd
1 ½ dltomatpuré
3 sshakket, fersk basilikum eller 1 teskje tørket
1 dlsylteløk
200 gstrimlet røkt skinke

Eggeblanding

3 dlTINE Kremfløte
3 stkeggeplommer
2 sshvetemel
150 gTINE Revet Ost Original
¼ tssalt
1 sspinjekjerner

Pynt

basilikum
1 sspinjekjerner

Slik gjør du det

  • Nå paibunn

    1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Hjemmelaget paibunn

    1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en stor paiform på ca 20 cm ganger 30 cm, eller en rund på ca 30 cm i diameter.
    2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
    3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 200 °C.
    5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl.
  • Kjøttsaus

    1. Skjær løk, hvitløk og basilikum i små biter. Smelt smøret i en stekepanne, og stek løk og kjøttdeig. Tilsett salt, pepper, hvitløk, tomatpuré og basilikum, og bland godt.
    2. Ha kjøttsausen i paiskallet, og strø sylteløk og skinke over.
  • Eggeblanding

    1. Pisk fløten, og bland med eggeplommer, mel, ost og salt. Fordel dette over kjøttsausen, og strø på pinjekjerner.
    2. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca 35 minutter.
  • Pynt

    1. Ved servering pyntes paien med basilikum og pinjekjerner

Tips:

Server gjerne paien sammen med en frisk salat.

Kommentarer

  Legg til kommentar