Håndkle og blad
Blomkålpizza med spekeskinke
(8989)

Blomkålpizza med spekeskinke

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En glutenfri pizza med blomkålbunn, helt uten hvetemel, men med masse god smak av soltørkede tomater, Crème Fraîche og parmaskinke.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4

PIZZABUNN

1 stkblomkål
2 stkegg
8 ssTINE Revet Ost Original
1 tssalt

TOMATSAUS

8 stksoltørkede tomater
4 ssolivenolje
4 ssTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ tssalt
¼ tspepper

TOPPING

½ stkrødløk
20 stkcherrytomater
200 gTINE Revet Ost Original
8 skiverparmaskinke
50 gruccola
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 250 °C.
    2. Del blomkål i biter og kjør med egg, revet ost og salt i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse.
    3. Spre massen tynt utover til bunnen på stekebrett dekket med bakepapir. Forstek i ca. 15 minutter.
    4. Senk varmen i ovnen til 220 °C. Kjør soltørkede tomater, olje, Crème Fraîche, salt og pepper med stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn saus og spre utover pizzabunnen.
    5. Fordel rødløk i tynne skiver, cherrytomater delt i to og revet ost på pizzaen.
    6. Stek pizzaen videre i ovnen til osten er smeltet, ca. 7 minutter. Server toppet med parmaskinke og rucola.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bytter du ut spekeskinke med kokt skinke, er det lurt å legge den på sammen med løk og tomater slik at den blir stekt.

Blått hjerte
Tips!

Du kan toppe pizzaen med hva du vil, for eksempel klassisk rød pizzasaus, pepperoni og ost eller lage en ren vegetarvariant med grillede grønnsaker og ost.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat