Blomkålpizza med spekeskinke

(54)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En glutenfri pizza med blomkålbunn, helt uten hvetemel, men med masse god smak av soltørkede tomater, Crème Fraîche og parmaskinke.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

PIZZABUNN

1 stkblomkål
2 stkegg
8 ssTINE Revet Ost Original
1 tssalt

TOMATSAUS

8 stksoltørkede tomater
4 ssolivenolje
4 ssTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ tssalt
¼ tspepper

TOPPING

½ stkrødløk
20 stkcherrytomater
200 gTINE Revet Ost Original
8 skiverparmaskinke
50 gruccola

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 250 °C.
    2. Del blomkål i biter og kjør med egg, revet ost og salt i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse.
    3. Spre massen tynt utover til bunner på stekebrett dekket med bakepapir. Forstek i ca. 15 minutter.
    4. Senk varmen i ovnen til 220 °C. Kjør soltørkede tomater, olje, Crème Fraîche, salt og pepper med stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn saus og spre utover pizzabunnen.
    5. Fordel rødløk i tynne skiver, cherrytomater delt i to og revet ost på pizzaen.
    6. Stek pizzaen videre i ovnen til osten er smeltet, ca. 7 minutter. Server toppet med parmaskinke og rucola.

      Tips:

      Bytter du ut spekeskinke med kokt skinke, er det lurt å legge den på sammen med løk og tomater slik at den blir stekt.

Tips:

Du kan toppe pizzaen med hva du vil, for eksempel klassisk rød pizzasaus, pepperoni og ost eller lage en ren vegetarvariant med grillede grønnsaker og ost.

Kommentarer

  Legg til kommentar