Blomkålpizza med spekeskinke

Blomkålpizza med spekeskinke

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 45 min
En glutenfri pizza med blomkålbunn, helt uten hvetemel, men med masse god smak av soltørkede tomater, Crème Fraîche og parmaskinke.

Antall porsjoner

Ingredienser

PIZZABUNN

1 stk blomkål
2 stk egg
8 ss TINE Revet Ost Original
1 ts salt

TOMATSAUS

8 stk soltørkede tomater
4 ss olivenolje
4 ss TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ ts salt
¼ ts pepper

TOPPING

½ stk rødløk
20 stk cherrytomater
200 g TINE Revet Ost Original
8 skiver parmaskinke
50 g ruccola

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 250 °C.
    2. Del blomkål i biter og kjør med egg, revet ost og salt i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse.
    3. Spre massen tynt utover til bunnen på stekebrett dekket med bakepapir. Forstek i ca. 15 minutter.
    4. Senk varmen i ovnen til 220 °C. Kjør soltørkede tomater, olje, Crème Fraîche, salt og pepper med stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn saus og spre utover pizzabunnen.
    5. Fordel rødløk i tynne skiver, cherrytomater delt i to og revet ost på pizzaen.
    6. Stek pizzaen videre i ovnen til osten er smeltet, ca. 7 minutter. Server toppet med parmaskinke og rucola.
      Tips!

      Bytter du ut spekeskinke med kokt skinke, er det lurt å legge den på sammen med løk og tomater slik at den blir stekt.

Tips!

Du kan toppe pizzaen med hva du vil, for eksempel klassisk rød pizzasaus, pepperoni og ost eller lage en ren vegetarvariant med grillede grønnsaker og ost.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Bente

    10 måneder siden
    Kor mange bunner er oppskrifta til? Ein eller fleire?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Bente,

      Det er ment å stå bunnen og vi har endret dette nå. Takk for at du sier ifra til oss :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Bente

    1 år siden
    Kan man bruke knuste tomater istenfor tørkede tomater?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Det kan du, Bente :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat