
Blomkålpizza med spekeskinke
Enkel•45 min min
En glutenfri pizza med blomkålbunn, helt uten hvetemel, men med masse god smak av soltørkede tomater, Crème Fraîche og parmaskinke.
Ingredienser
Antall porsjoner
PIZZABUNN
-
1 stkblomkål
-
2 stkegg
-
8 ss
-
1 tssalt
TOMATSAUS
-
8 stksoltørkede tomater
-
4 ssolivenolje
-
4 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
TOPPING
-
½ stkrødløk
-
20 stkcherrytomater
-
200 g
-
8 skiverparmaskinke
-
50 gruccola
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 250 °C.
-
2
Del blomkål i biter og kjør med egg, revet ost og salt i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse.
-
3
Spre massen tynt utover til bunnen på stekebrett dekket med bakepapir. Forstek i ca. 15 minutter.
-
4
Senk varmen i ovnen til 220 °C. Kjør soltørkede tomater, olje, Crème Fraîche, salt og pepper med stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn saus og spre utover pizzabunnen.
-
5
Fordel rødløk i tynne skiver, cherrytomater delt i to og revet ost på pizzaen.
-
6
Stek pizzaen videre i ovnen til osten er smeltet, ca. 7 minutter. Server toppet med parmaskinke og rucola.
Tips
Bytter du ut spekeskinke med kokt skinke, er det lurt å legge den på sammen med løk og tomater slik at den blir stekt.