Håndkle og blad
Spaghetti med kjøttboller
(108108)

Spaghetti med kjøttboller

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvem kan vel motstå hjemmetrillede kjøttboller servert med spagetti og en herlig pastasaus?

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Pastasaus:

1 stkløk
1 ssolivenolje
1 stkhvitløksfedd
1 bokshermetiske tomater à 400 g
1 dlvann
2 ssoreganokrydder, ev. frisk hakket oregano
1 stkgrønnsakbuljongterning
½ tssalt
¼ tspepper
1 tssukker (kan sløyfes)

Kjøttboller:

400 gkjøttdeig eller karbonadedeig
1 stkegg
100 gparmesan
2 stkhvitløksfedd
¼ tsoreganokrydder
¼ tssalt
¼ tspepper
2 ssolivenolje (gjerne blandet med smør) til steking

spagetti:

400 gukokt spagetti
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kutt løk i store biter. Varm litt olje i en gryte og stek løk på middels sterk varme i noen minutter, til den blir blank. Tilsett presset eller finhakket hvitløk, hermetiske tomater, vann og oregano. Smuldre i buljongterningen og smak til med salt, pepper og en liten teskje sukker.
    2. Kok opp pastasausen. La den småkoke frem til servering.
    1. Bland (gjerne kald) kjøttdeig, egg, revet parmesan, presset hvitløk, tørket oregano, salt og pepper i en bolle. Forme til små kjøttboller med hendene.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis du fukter hendene med kaldt vann, klistrer ikke deigen seg så lett.

    2. Varm opp olje, ev. lik mengde olje og smør, i en stekepanne på middels sterk varme. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter. Ha de ferdig stekte kjøttbollene og stekekraften over i pastasausen.
    1. Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok spagetti som anvist på pakken. Server nykokt spagetti med kjøttboller og pastasaus. Revet parmesan smaker alltid godt på.
Blått hjerte
Tips!

Du kan fint erstatte kjøttdeigen med samme mengde kyllingkjøttdeig.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat