Spaghetti med kjøttboller

Spaghetti med kjøttboller

10
136
Enkel30 min
Hvem kan vel motstå hjemmetrillede kjøttboller servert med spagetti og en herlig pastasaus?

Ingredienser

Antall porsjoner

Pastasaus:

  • 1 stk
    løk
  • 1 ss
    olivenolje
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 boks
    hermetiske tomater à 400 g
  • 1 dl
    vann
  • 2 ss
    oreganokrydder , ev. frisk hakket oregano
  • 1 stk
    grønnsaksbuljongterning
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ts
    sukker (kan sløyfes)

Kjøttboller:

  • 400 g
    kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 stk
    egg
  • 100 g
    parmesan
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • ¼ ts
    oreganokrydder
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ss
    olivenolje (gjerne blandet med smør) til steking

spagetti:

  • 400 g
    ukokt spaghetti

Slik gjør du det

  1. 1

    Kutt løk i store biter. Varm litt olje i en gryte og stek løk på middels sterk varme i noen minutter, til den blir blank. Tilsett presset eller finhakket hvitløk, hermetiske tomater, vann og oregano. Smuldre i buljongterningen og smak til med salt, pepper og en liten teskje sukker.

  2. 2

    Kok opp pastasausen. La den småkoke frem til servering.

Kjøttboller:

  1. 3

    Bland (gjerne kald) kjøttdeig, egg, revet parmesan, presset hvitløk, tørket oregano, salt og pepper i en bolle. Forme til små kjøttboller med hendene.

    Tips

    Hvis du fukter hendene med kaldt vann, klistrer ikke deigen seg så lett.

  2. 4

    Varm opp olje, ev. lik mengde olje og smør, i en stekepanne på middels sterk varme. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter. Ha de ferdig stekte kjøttbollene og stekekraften over i pastasausen.

Spagetti:

  1. 5

    Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok spagetti som anvist på pakken. Server nykokt spagetti med kjøttboller og pastasaus. Revet parmesan smaker alltid godt på.

Tips

Du kan fint erstatte kjøttdeigen med samme mengde kyllingkjøttdeig.

Del denne oppskriften: