Spaghetti med kjøttboller
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Pastasaus:
-
1 stkløk
-
1 ssolivenolje
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 bokshermetiske tomater à 400 g
-
1 dlvann
-
2 ssoreganokrydder , ev. frisk hakket oregano
-
1 stkgrønnsaksbuljongterning
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 tssukker (kan sløyfes)
Kjøttboller:
-
400 gkjøttdeig eller karbonadedeig
-
1 stkegg
-
100 gparmesan
-
2 stkhvitløksfedd
-
¼ tsoreganokrydder
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 ssolivenolje (gjerne blandet med smør) til steking
spagetti:
-
400 gukokt spaghetti
Slik gjør du det
-
1
Kutt løk i store biter. Varm litt olje i en gryte og stek løk på middels sterk varme i noen minutter, til den blir blank. Tilsett presset eller finhakket hvitløk, hermetiske tomater, vann og oregano. Smuldre i buljongterningen og smak til med salt, pepper og en liten teskje sukker.
-
2
Kok opp pastasausen. La den småkoke frem til servering.
Kjøttboller:
-
3
Bland (gjerne kald) kjøttdeig, egg, revet parmesan, presset hvitløk, tørket oregano, salt og pepper i en bolle. Forme til små kjøttboller med hendene.
Tips
Hvis du fukter hendene med kaldt vann, klistrer ikke deigen seg så lett.
-
4
Varm opp olje, ev. lik mengde olje og smør, i en stekepanne på middels sterk varme. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter. Ha de ferdig stekte kjøttbollene og stekekraften over i pastasausen.
Spagetti:
-
5
Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok spagetti som anvist på pakken. Server nykokt spagetti med kjøttboller og pastasaus. Revet parmesan smaker alltid godt på.