Spaghetti med kjøttboller

Spaghetti med kjøttboller

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 30 min
Hvem kan vel motstå hjemmetrillede kjøttboller servert med spagetti og en herlig pastasaus?

Ingredienser

Antall porsjoner

Pastasaus:

1 stk løk
1 ss olivenolje
1 stk hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater à 400 g
1 dl vann
2 ss oreganokrydder , ev. frisk hakket oregano
1 stk grønnsakbuljongterning
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ts sukker (kan sløyfes)

Kjøttboller:

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 stk egg
100 g parmesan
2 stk hvitløksfedd
¼ ts oreganokrydder
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 ss olivenolje (gjerne blandet med smør) til steking

spagetti:

400 g ukokt spagetti

Slik gjør du det

    1. Kutt løk i store biter. Varm litt olje i en gryte og stek løk på middels sterk varme i noen minutter, til den blir blank. Tilsett presset eller finhakket hvitløk, hermetiske tomater, vann og oregano. Smuldre i buljongterningen og smak til med salt, pepper og en liten teskje sukker.
    2. Kok opp pastasausen. La den småkoke frem til servering.
  1. Kjøttboller:

    1. Bland (gjerne kald) kjøttdeig, egg, revet parmesan, presset hvitløk, tørket oregano, salt og pepper i en bolle. Forme til små kjøttboller med hendene.
      Tips!

      Hvis du fukter hendene med kaldt vann, klistrer ikke deigen seg så lett.

    2. Varm opp olje, ev. lik mengde olje og smør, i en stekepanne på middels sterk varme. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter. Ha de ferdig stekte kjøttbollene og stekekraften over i pastasausen.
  2. Spagetti:

    1. Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok spagetti som anvist på pakken. Server nykokt spagetti med kjøttboller og pastasaus. Revet parmesan smaker alltid godt på.
Tips!

Du kan fint erstatte kjøttdeigen med samme mengde kyllingkjøttdeig.

Kommentar

Kommentarer

  • Johannes

    3 år siden
    Lit for mye løk men ellers veldig god👍

    Kommenter  (3)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Johannes, Hva hver enkelt liker, varierer veldig. Oppskriftene våre er veiledende og du kan fint tilsette litt mer løk, dersom du foretrekker det. Lykke til :)

      Kommenter  (6)


  • May-Britt

    5 år siden
    Kjempegodt. Anbefales på det sterkeste både kjøttbollene og pastasausen. Jeg hadde barnebarn (3år) på besøk, hun elsket kjøttbollene. Jeg hadde en gulerot i pastasausen, pluss at jeg kuttet ut 50 gr. av parmasanen for å gjøre den mer barnevennlig. Ellers så fulgte jeg oppskriften.

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding, May-Britt!

      Kommenter  (4)


  • Vd

    5 år siden
    Kan man bruke en annen olje isteden for olivenolje

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Du kan bruke en rapsolje, en maisolje eller en solsikkeolje. Ha en fin helg!

      Kommenter  (0)


  • Moms

    5 år siden
    Vannmengden i sausen må være feil... Det var altfor mye! Ble bare buljongsuppe med tomatbiter.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Jeg beklager virkelig, men du har helt rett i at det er har sneket seg inn en feil i vannmengden. Riktig mengde er 1 dl - ikke 1 liter. Tusen takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette, slik at vi fikk rettet opp i feilen, men beklager så mye at middagen din ble i overkant "suppete" som et resulat av dette, Moms!

      Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat