Pasta og kjøttsaus med bacon

Pasta og kjøttsaus med bacon

0
45
Enkel40 min
Her er en familievennlig pastarett med kjøttsaus, som smaker godt og er enkel å lage i en travel hverdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøttsaus:

  • 400 g
    kjøttdeig
  • 2 ss
  • 100 g
    sellerirot
  • 1 stk
    finhakket løk
  • 2 stk
    finhakkede gulrøtter
  • 2 stk
    hakkede hvitløksfedd
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 2 stk
    terninger kjøttbuljong
  • 1 ½ dl
    vann
  • 800 g
    hermetiske tomater
  • 140 g
    bacon
  • 1 ½ ts
    timian
  • ¼ ts
    sukker
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Pasta:

  • 400 g
    ukokt spaghetti
  • 2 dl
    parmesan eller revet gulost

Slik gjør du det

  1. 1

    Stek kjøttdeig i smør til den blir kornete. Tilsett finhakket selleri, løk og gulrøtter. Rør i hvitløk og la det steke i noen minutter.

  2. 2

    Ha i tomatpuré og smuldret buljong, og hell i vann og tomater. Rør godt om, og la det koke i minst 30 minutter, gjerne lenger.

  3. 3

    Sprøstek baconbiter og legg i gryten. Smak til med timian, sukker, salt og pepper.

spagetti:

  1. 4

    Kok spagetti. Server spagetti med kjøttsaus og revet ost.

Tips

Lag gjerne en stor porsjon kjøttsaus og frys ned i porsjoner. Den er fin å bruke i lasagne og andre pastaretter, eller bare sammen med nykokt pasta.

Del denne oppskriften: