Pasta og kjøttsaus med bacon

Pasta og kjøttsaus med bacon

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Her er en familievennlig pastarett med kjøttsaus, som smaker godt og er enkel å lage i en travel hverdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøttsaus:

400 g kjøttdeig
2 ss TINE Meierismør
100 g sellerirot
1 stk finhakket løk
2 stk finhakkede gulrøtter
2 stk hakkede hvitløksfedd
2 ss tomatpuré
2 stk terninger kjøttbuljong
1 ½ dl vann
800 g hermetiske tomater
140 g bacon
1 ½ ts timian
¼ ts sukker
¼ ts salt
¼ ts pepper

Pasta:

400 g ukokt spagetti
2 dl parmesan eller revet gulost

Slik gjør du det

    1. Stek kjøttdeig i smør til den blir kornete. Tilsett finhakket selleri, løk og gulrøtter. Rør i hvitløk og la det steke i noen minutter.
    2. Ha i tomatpuré og smuldret buljong, og hell i vann og tomater. Rør godt om, og la det koke i minst 30 minutter, gjerne lenger.
    3. Sprøstek baconbiter og legg i gryten. Smak til med timian, sukker, salt og pepper.
  1. spagetti:

    1. Kok spagetti. Server spagetti med kjøttsaus og revet ost.
Tips!

Lag gjerne en stor porsjon kjøttsaus og frys ned i porsjoner. Den er fin å bruke i lasagne og andre pastaretter, eller bare sammen med nykokt pasta.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat