One-pot vegetar pasta med kremost og grønnkål
Enkel•30 min10 min
Lag en rask, enkel og smakfull vegetar-middag med pasta, hvitløk og pepperkremost. One pot lages i en og samme form, så det blir lite å vaske opp og mer tid til å nyte maten!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
75 ggrønnkål , i små biter
-
200 gsquash , i skiver
-
1 feddhvitløk
-
50 gsjalottløk , i tynne skiver
-
½ tssalt
-
30 golivenolje, extra virgin
-
1 pakke
-
200 gfullkorn pennepasta , ukokt
-
200 gpastavann
-
60 g
-
2 sshakket bladpersille
-
1 stksitron (zest)
-
60 gvalnøtter
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 180 ℃.
-
2
Riv grønnkål i biter og skjær squash og sjalottløk i skiver. Ha det i en form og riv hvitløk over. Hell over olivenolje, ha på salt og bland med grønnsakene.
-
3
Topp med kremost og stek blandingen i ovnen i 10 minutter, til osten smelter og grønnsakene er myke.
-
4
Kok pasta mens grønnsakene er i ovnen, og spar 2 dl av pastavannet når pastaen er klar.
-
5
Når grønnsakene er ferdige i ovnen, hell pasta og pastavann oppi formen. Tilsett revet ost og persille og rør godt rundt til alt er godt blandet. Topp med sitronzest.