One pot pasta med kremost og grønnkål

One pot pasta med kremost og grønnkål

0
6
Enkel30 min
Lag en rask, enkel og smakfull middag med pasta, hvitløk og pepperkremost. One pot lages i en og samme form, så det blir lite å vaske opp og mer tid til å nyte maten!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 75 g
    grønnkål , i små biter
  • 200 g
    squash , i skiver
  • 1 fedd
    hvitløk
  • 50 g
    sjalottløk , i tynne skiver
  • ½ ts
    salt
  • 30 g
    olivenolje, extra virgin
  • 1 pakke
  • 200 g
    fullkorn pennepasta , ukokt
  • 200 g
    pastavann
  • 60 g
  • 2 ss
    hakket bladpersille
  • 1 stk
    sitron (zest)
  • 60 g
    valnøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 ℃.

  2. 2

    Riv grønnkål i biter og skjær squash og sjalottløk i skiver. Ha det i en form og riv hvitløk over. Hell over olivenolje, ha på salt og bland med grønnsakene.

  3. 3

    Topp med kremost og stek blandingen i ovnen i 10 minutter, til osten smelter og grønnsakene er myke.

  4. 4

    Kok pasta mens grønnsakene er i ovnen, og spar 2 dl av pastavannet når pastaen er klar.

  5. 5

    Når grønnsakene er ferdige i ovnen, hell pasta og pastavann oppi formen. Tilsett revet ost og persille og rør godt rundt til alt er godt blandet. Topp med sitronzest.

Del denne oppskriften: