Mac´n´cheese med blåmuggost og salat av eple og selleri

Mac´n´cheese med blåmuggost

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
En frisk variant med knasende salat av eple, selleri og valnøtter på toppen av et gratinert ostelokk. Med blåmuggost i sausen blir dette en fantastisk opplevelse.

Ingredienser

Antall porsjoner

5 dl makaroni
2 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 ½ dl Norzola
1 ½ dl Gruyère
2 ts Dijonsennep

Til gratinering

2 dl brødrasp
2 ss TINE Meierismør
1 dl parmesan

Salat av eple og selleri

2 stk syrlige epler
3 stk stilker selleri
½ stk fennikel
2 ss olje bruk den du liker best
½ stk sitron
50 g valnøtter

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 250 grader eller bruk grillelementet.
    2. Fres brødrasp i en panne med litt smør til gyllen og blank. Ha over i en bolle og vend med revet parmesan.
    3. Kok makaronien i rikelig med saltet vann til al dente. Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melk under stadig omrøring for å unngå at det klumper seg. La det koke opp inne imellom slik at sausen tykner.
    4. Smuldre Norzola og riv gruyeren. Rør inn til osten er smeltet og sausen jevn. Fjern fra varmen, rør inn sennep og smak til med salt og pepper.
    5. Vend makaroni inn i sausen. Ha makaronien i en ildfast form, strø over brødrasp og parmesan, og stek i ovnen til toppen er gyllen.
    6. Skjær epler, selleri og fennikel i tynne skiver og grovhakk valnøttene. Bland med olje og sitronsaft. Server mac´n´cheese med salaten oppå.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat