Mac´n´cheese med blåmuggost
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dlmakaroni
-
2 ss
-
2 sshvetemel
-
4 dl
-
1 ½ dl
-
1 ½ dlGruyère
-
2 tsDijonsennep
Til gratinering
-
2 dlbrødrasp
-
2 ss
-
1 dlparmesan
Salat av eple og selleri
-
2 stksyrlige epler
-
3 stkstilker selleri
-
½ stkfennikel
-
2 ssolje bruk den du liker best
-
½ stksitron
-
50 gvalnøtter
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 250 grader eller bruk grillelementet.
-
2
Fres brødrasp i en panne med litt smør til gyllen og blank. Ha over i en bolle og vend med revet parmesan.
-
3
Kok makaronien i rikelig med saltet vann til al dente. Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melk under stadig omrøring for å unngå at det klumper seg. La det koke opp inne imellom slik at sausen tykner.
-
4
Smuldre Norzola og riv gruyeren. Rør inn til osten er smeltet og sausen jevn. Fjern fra varmen, rør inn sennep og smak til med salt og pepper.
-
5
Vend makaroni inn i sausen. Ha makaronien i en ildfast form, strø over brødrasp og parmesan, og stek i ovnen til toppen er gyllen.
-
6
Skjær epler, selleri og fennikel i tynne skiver og grovhakk valnøttene. Bland med olje og sitronsaft. Server mac´n´cheese med salaten oppå.