Mac´n´cheese med blåmuggost og salat av eple og selleri

Mac´n´cheese med blåmuggost

0
11
Enkel30 min
En frisk variant med knasende salat av eple, selleri og valnøtter på toppen av et gratinert ostelokk. Med blåmuggost i sausen blir dette en fantastisk opplevelse.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til gratinering

Salat av eple og selleri

  • 2 stk
    syrlige epler
  • 3 stk
    stilker selleri
  • ½ stk
    fennikel
  • 2 ss
    olje bruk den du liker best
  • ½ stk
    sitron
  • 50 g
    valnøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 250 grader eller bruk grillelementet.

  2. 2

    Fres brødrasp i en panne med litt smør til gyllen og blank. Ha over i en bolle og vend med revet parmesan.

  3. 3

    Kok makaronien i rikelig med saltet vann til al dente. Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melk under stadig omrøring for å unngå at det klumper seg. La det koke opp inne imellom slik at sausen tykner.

  4. 4

    Smuldre Norzola og riv gruyeren. Rør inn til osten er smeltet og sausen jevn. Fjern fra varmen, rør inn sennep og smak til med salt og pepper.

  5. 5

    Vend makaroni inn i sausen. Ha makaronien i en ildfast form, strø over brødrasp og parmesan, og stek i ovnen til toppen er gyllen.

  6. 6

    Skjær epler, selleri og fennikel i tynne skiver og grovhakk valnøttene. Bland med olje og sitronsaft. Server mac´n´cheese med salaten oppå.

Del denne oppskriften: