
Mac ’n’ cheese med blomkål og tomatsalat
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gmakaroni , ukokt
-
1 stkblomkål , i små biter
-
200 gbacon , i terninger
-
2 ss
-
3 sshvetemel
-
5 dl
-
2 ½ dlhønsebuljong
-
1 ssDijonsennep
-
½ tspepper
-
2 ½ dlTINE® Norsk Cheddar , revet
-
2 ½ dlJarlsberg® Original , revet
Frisk tomatsalat:
-
4 stktomater , i skiver
-
1 stkrødløk , finsnittet
-
2 ssolivenolje
-
1 sshvitvinseddik
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Kok makaroni etter anvisning på pakken. La blomkål koke med de siste 4 minuttene. Hell av vannet, og la renner av.
Tips
Du kan gjerne bruke fullkornsmakaroni eller andre små pastavarianter i denne retten. Følg koketiden på pakken.
-
2
Smelt litt smør en varm stekepanne, og stek bacon til de er sprø, ca. 5 minutter. Rør underveis. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir, slik at de kan renne av seg.
-
3
Smelt smør i en gryte på middels varme, og rør inn mel. Bland melk og buljong, og spe litt og litt. La det koke opp mellom hver gang, og rør godt slik at det blir en glatt saus. Sausen tykner hver gang den koker. Tilsett sennep, pepper og ost, og rør på svak varme til osten har smeltet.
-
4
Vend kokt makaroni, blomkål og sprøstekt bacon inn i ostesausen.
-
5
Bland tomat, løk, olivenolje, eddik, salt og pepper, og server til.