Chilicannelloni

Chilicannelloni

4
  • Enkel
  • 40 min
Rykende varme pastaruller fylt med cottage cheese, chili, tomatsaus og vellagret Jarlsberg, smaker veldig godt til middag og fredagskos.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form
12 stk lasagneplater
500 g TINE Cottage Cheese Original
½ ts salt
1 stk finhakket chili
2 ss hakket persille

Tomatsaus

1 stk grovhakket løk
400 g hermetiske tomater (1 boks er som regel ca 400 gram)
1 stk finhakket hvitløksfedd
1 ss sukker
1 ts salt
1 ts paprikapulver
½ ts nykvernet pepper
1 stk smuldret grønnsaksbuljongterning
2 dl revet Jarlsberg® Vellagret m/skorpe eller annen god gulost

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele. Kok lasagne-platene, noen av gangen, i ca 4 min. Ta dem forsiktig opp og ha én ss cottage cheese, smakt til med salt, og ha litt chili og persille på hver plate. Rull dem sammen og legg dem inntil hverandre i en ildfast form.
    3. Legg løk, tomater, hvitløk, sukker, salt og krydder i en food processor. Kjør sausen glatt.
    4. Hell tomatsausen i en kjele sammen med buljongterningen. La det koke opp under omrøring. Hell sausen over pastarullene. Strø over osten.
    5. Gratiner i ovnen til osten er gyllen, ca. 25 minutter.
Tips

Server gjerne med en grønn salat og godt brød til.

Kommentarer

  • Stine

    11 dager siden
    Dette var utrolig godt😄 Men det ble veldig mye vann i formen under stekingen i ovnen 🤔 Så lurer på hva som har skilt seg her.. Var det cottage cheese som gjorde dette?
    Skulle gjerne smakt denne retten en gang til, men da gjerne uten at det ble så rennende saus i formen.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 dager siden
      Det kan være en kombinasjon av tomatsaus og cottage cheese som blir litt rendene, ja. Prøv å rende av cottage cheesen for du har den i og kok sausen litt tykkere neste gang, så kanskje det hjelper litt. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat