Valnøttkylling med avokadosaus
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 stkpoteter
-
4 stkkyllingfileter (ca. 100 gram per person)
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
3 ssTINE® Meierismør , romtemperert
-
1 dlgrovhakkede valnøtter
-
1 stksitron , revet skall av
Avokadosaus:
-
1 stkavokado
-
1 tssitronsaft
-
1 dlvann
-
2 dlTINE® Kremfløte ev. matfløte
-
2 sskonsentrert kyllingfond
Tilbehør:
-
1 stkbrokkoli
-
1 ssfinhakket persille
Slik gjør du det
-
1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
-
2
Legg kyllingfilet på bordet og bank dem lett. Dryss på salt og pepper. Smør den ene siden av kyllingfileten med smør og strø over hakkede valnøtter og revet sitronskall. Rull sammen og fest med en tannpirker eller lignende.
-
3
Stek kyllingen i smør på alle kanter i en stekepanne i ca. 12 minutter.
-
4
Del avokado, fjern steinen og ta ut avokadokjøttet. Bland med sitronsaft og vann, og mos til du får en puréliknende konsistens.
-
5
Kok opp fløte og kyllingfond i en kjele. Ta det av platen og visp inn avokadopureen rett før servering.
-
6
Kok opp vann med litt salt i en kjele. Kutt en brokkoli i mindre buketter og legg dem oppi. Gi brokkolien et oppkok, skru av platen og trekk kjelen av platen. La brokkolien trekke i ca. 3 minutter.
-
7
Strø litt finhakket persille over potetene og server til kylling med saus og brokkoli.