Valnøttkylling med avocadosaus

Valnøttkylling med avokadosaus

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 30 min
Saftig og smakfull kyllingrett med sitronskall og valnøtter.

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stk poteter
4 ss kyllingfileter (ca. 100 gram per person)
1 ts salt
¼ ts pepper
3 ss TINE Meierismør , romtemperert
1 dl grovhakkede valnøtter
1 stk sitron , revet skall av

Avokadosaus:

1 stk avokado
1 ts sitronsaft
1 dl vann
2 dl TINE Kremfløte ev. matfløte
2 ss konsentrert kyllingfond

Tilbehør:

1 stk brokkoli
1 ss finhakket persille

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    2. Legg kyllingfilet på bordet og bank dem lett. Dryss på salt og pepper. Smør den ene siden av kyllingfileten med smør og strø over hakkede valnøtter og revet sitronskall. Rull sammen og fest med en tannpirker eller lignende.
    3. Stek kyllingen i smør på alle kanter i en stekepanne i ca. 12 minutter.
    4. Del avokado, fjern steinen og ta ut avokadokjøttet. Bland med sitronsaft og vann, og mos til du får en puréliknende konsistens.
    5. Kok opp fløte og kyllingfond i en kjele. Ta det av platen og visp inn avokadopureen rett før servering.
    6. Kok opp vann med litt salt i en kjele. Kutt en brokkoli i mindre buketter og legg dem oppi. Gi brokkolien et oppkok, skru av platen og trekk kjelen av platen. La brokkolien trekke i ca. 3 minutter.
    7. Strø litt finhakket persille over potetene og server til kylling med saus og brokkoli.
Tips!

Prøv også denne retten med baconbiter, eplebiter eller fetaost, og du vil få en helt annen smak på kjøttet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Lena

    3 år siden
    Bare 1 ts avokado?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Lena, Her har det sneket seg inn en liten feil. Jeg endrer i oppskriften med en gang. Takk for tilbakemeldingen:)

      Kommenter  (2)


  • Elin-T.

    6 år siden
    Søsteren min lagde denne til middag i dag. Kjempegodt!! Anbefales på det sterkeste (gjerne med litt spekeskinke rullet rundt kyllingfileten)!

    Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat