Valnøttkylling med avocadosaus

Valnøttkylling med avokadosaus

3
28
Enkel30 min
Saftig og smakfull kyllingrett med sitronskall og valnøtter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 8 stk
    poteter
  • 4 ss
    kyllingfileter (ca. 100 gram per person)
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 3 ss
    TINE Meierismør , romtemperert
  • 1 dl
    grovhakkede valnøtter
  • 1 stk
    sitron , revet skall av

Avokadosaus:

  • 1 stk
    avokado
  • 1 ts
    sitronsaft
  • 1 dl
    vann
  • 2 dl
    TINE® Kremfløte ev. matfløte
  • 2 ss
    konsentrert kyllingfond

Tilbehør:

  • 1 stk
    brokkoli
  • 1 ss
    finhakket persille

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

  2. 2

    Legg kyllingfilet på bordet og bank dem lett. Dryss på salt og pepper. Smør den ene siden av kyllingfileten med smør og strø over hakkede valnøtter og revet sitronskall. Rull sammen og fest med en tannpirker eller lignende.

  3. 3

    Stek kyllingen i smør på alle kanter i en stekepanne i ca. 12 minutter.

  4. 4

    Del avokado, fjern steinen og ta ut avokadokjøttet. Bland med sitronsaft og vann, og mos til du får en puréliknende konsistens.

  5. 5

    Kok opp fløte og kyllingfond i en kjele. Ta det av platen og visp inn avokadopureen rett før servering.

  6. 6

    Kok opp vann med litt salt i en kjele. Kutt en brokkoli i mindre buketter og legg dem oppi. Gi brokkolien et oppkok, skru av platen og trekk kjelen av platen. La brokkolien trekke i ca. 3 minutter.

  7. 7

    Strø litt finhakket persille over potetene og server til kylling med saus og brokkoli.

Tips

Prøv også denne retten med baconbiter, eplebiter eller fetaost, og du vil få en helt annen smak på kjøttet.

Del denne oppskriften: