Sprø kylling med couscous

Sprø kylling med couscous

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på nydelig kyllingrett med couscous og grønnsaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk grønn paprika
1 stk rød paprika
1 stk løk
3 stk gulrøtter
4 stk kyllingbryst
½ ts chilipulver
1 ts paprikapulver
1 ts salt
4 ss hvetemel
4 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Couscous:

3 dl vann
300 g couscous
1 ts karri

Slik gjør du det

    1. Vask paprika og skrell løk og gulrot. Skjær i omtrent like store skiver.
    2. Skjær kylling i passe store biter. Bland chilipulver, paprikakrydder, salt og hvetemel i en bolle. Finn fram en stekepanne og varm opp olje på middels sterk varme.
    3. Vend kyllingbitene lett i melblandingen, og stek dem i pannen til de er gjennomstekte, ca. 4 minutter.
    4. I en annen stekepanne eller gryte varmer du opp olje. Stek gulrøtter, løk og paprika i 6–7 minutter til de er møre og blanke, men ikke helt myke.
  1. Couscous:

    1. Kok opp vann i en gryte. Ha couscous-gryn i en annen gryte eller bolle. Rør inn karripulver. Når vannet koker, heller du det over couscousen. La det stå og svelle i ca. 5 minutter. Rør i blandingen 2–3 ganger. Pass på at couscousen blir ferdig samtidig med resten av retten. Server de sprøstekte kyllingbitene sammen med couscous og nystekte grønnsaker.
Tips!

Du kan fint erstatte kylling med for eksempel laks eller biter av biff dersom du ønsker en variasjon på denne couscous-retten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Wendy

    3 måneder siden
    Prøvde denne nå, knall goe. Falt godt i smak for voksne og store. Kjørte kyllingene i mindre biter og hold da til 5-6 personer. Alt etter hvor stor porsjon man vil ha.

    Kommenter  (1)

    • Wendy

      3 måneder siden
      Tenkte vid jeg da laget 4 persjon at det blevekstra nokk te 1-2 personer til.

      Kommenter  (1)


  • Karoline

    3 år siden
    4g kyllingbryst?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Karoline, Ups! Her var det en feil ja. Jeg har rettet opp i ingredienslisten. Takk for at du sa fra :)

      Kommenter  (0)


  • Marit Amundsen

    6 år siden
    Dette ble en tørr, kjedelig og smakløs rett. Mulig jeg har gjort noe feil, men kyllingen ble heller ikke sprø... Kan ikke anbefale den, i alle fall.

    Kommenter  (57)


Det er mye kjærlighet i god mat