Sprø kylling med couscous
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkgrønn paprika
-
1 stkrød paprika
-
1 stkløk
-
3 stkgulrøtter
-
4 stkkyllingbryst
-
½ tschilipulver
-
1 tspaprikapulver
-
1 tssalt
-
4 sshvetemel
-
4 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
Couscous:
-
3 dlvann
-
300 gcouscous
-
1 tskarri
Slik gjør du det
-
1
Vask paprika og skrell løk og gulrot. Skjær i omtrent like store skiver.
-
2
Skjær kylling i passe store biter. Bland chilipulver, paprikakrydder, salt og hvetemel i en bolle. Finn fram en stekepanne og varm opp olje på middels sterk varme.
-
3
Vend kyllingbitene lett i melblandingen, og stek dem i pannen til de er gjennomstekte, ca. 4 minutter.
-
4
I en annen stekepanne eller gryte varmer du opp olje. Stek gulrøtter, løk og paprika i 6–7 minutter til de er møre og blanke, men ikke helt myke.
Couscous:
-
5
Kok opp vann i en gryte. Ha couscous-gryn i en annen gryte eller bolle. Rør inn karripulver. Når vannet koker, heller du det over couscousen. La det stå og svelle i ca. 5 minutter. Rør i blandingen 2–3 ganger. Pass på at couscousen blir ferdig samtidig med resten av retten. Server de sprøstekte kyllingbitene sammen med couscous og nystekte grønnsaker.