Håndkle og blad
Sprø kylling med couscous
(6767)

Sprø kylling med couscous

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på nydelig kyllingrett med couscous og grønnsaker.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkgrønn paprika
1 stkrød paprika
1 stkløk
3 stkgulrøtter
4 stkkyllingbryst
½ tschilipulver
1 tspaprikapulver
1 tssalt
4 sshvetemel
4 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Couscous:

3 dlvann
300 gcouscous
1 tskarri
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Vask paprika og skrell løk og gulrot. Skjær i omtrent like store skiver.
    2. Skjær kylling i passe store biter. Bland chilipulver, paprikakrydder, salt og hvetemel i en bolle. Finn fram en stekepanne og varm opp olje på middels sterk varme.
    3. Vend kyllingbitene lett i melblandingen, og stek dem i pannen til de er gjennomstekte, ca. 4 minutter.
    4. I en annen stekepanne eller gryte varmer du opp olje. Stek gulrøtter, løk og paprika i 6–7 minutter til de er møre og blanke, men ikke helt myke.
    1. Kok opp vann i en gryte. Ha couscous-gryn i en annen gryte eller bolle. Rør inn karripulver. Når vannet koker, heller du det over couscousen. La det stå og svelle i ca. 5 minutter. Rør i blandingen 2–3 ganger. Pass på at couscousen blir ferdig samtidig med resten av retten. Server de sprøstekte kyllingbitene sammen med couscous og nystekte grønnsaker.
Blått hjerte
Tips!

Du kan fint erstatte kylling med for eksempel laks eller biter av biff dersom du ønsker en variasjon på denne couscous-retten.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat