Sprø kylling med couscous

(53)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på nydelig kyllingrett med couscous og grønnsaker.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkgrønn paprika
1 stkrød paprika
1 stkløk
3 stkgulrøtter
4 stkkyllingbryst
½ tschilipulver
1 tspaprikapulver
1 tssalt
4 sshvetemel
4 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Couscous:

3 dlvann
300 gcouscous
1 tskarri

Slik gjør du det

    1. Vask paprika og skrell løk og gulrot. Skjær i omtrent like store skiver.
    2. Skjær kylling i passe store biter. Bland chilipulver, paprikakrydder, salt og hvetemel i en bolle. Finn fram en stekepanne og varm opp olje på middels sterk varme.
    3. Vend kyllingbitene lett i melblandingen, og stek dem i pannen til de er gjennomstekte, ca. 4 minutter.
    4. I en annen stekepanne eller gryte varmer du opp olje. Stek gulrøtter, løk og paprika i 6–7 minutter til de er møre og blanke, men ikke helt myke.
  • Couscous:

    1. Kok opp vann i en gryte. Ha couscous-gryn i en annen gryte eller bolle. Rør inn karripulver. Når vannet koker, heller du det over couscousen. La det stå og svelle i ca. 5 minutter. Rør i blandingen 2–3 ganger. Pass på at couscousen blir ferdig samtidig med resten av retten. Server de sprøstekte kyllingbitene sammen med couscous og nystekte grønnsaker.

Tips:

Du kan fint erstatte kylling med for eksempel laks eller biter av biff dersom du ønsker en variasjon på denne couscous-retten.

Kommentarer

  Legg til kommentar