Sprø kylling med couscous

Sprø kylling med couscous

6
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på nydelig kyllingrett med couscous og grønnsaker.

Ingredienser

1 stk grønn paprika
1 stk rød paprika
1 stk løk
3 stk gulrøtter
4 stk kyllingbryst
½ ts chilipulver
1 ts paprikapulver
1 ts salt
4 ss hvetemel
4 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Couscous:

3 dl vann
300 g couscous
1 ts karri

Slik gjør du det

    1. Vask paprika og skrell løk og gulrot. Skjær i omtrent like store skiver.
    2. Skjær kylling i passe store biter. Bland chilipulver, paprikakrydder, salt og hvetemel i en bolle. Finn fram en stekepanne og varm opp olje på middels sterk varme.
    3. Vend kyllingbitene lett i melblandingen, og stek dem i pannen til de er gjennomstekte, ca. 4 minutter.
    4. I en annen stekepanne eller gryte varmer du opp olje. Stek gulrøtter, løk og paprika i 6–7 minutter til de er møre og blanke, men ikke helt myke.
  1. Couscous:

    1. Kok opp vann i en gryte. Ha couscous-gryn i en annen gryte eller bolle. Rør inn karripulver. Når vannet koker, heller du det over couscousen. La det stå og svelle i ca. 5 minutter. Rør i blandingen 2–3 ganger. Pass på at couscousen blir ferdig samtidig med resten av retten. Server de sprøstekte kyllingbitene sammen med couscous og nystekte grønnsaker.
Tips

Du kan fint erstatte kylling med for eksempel laks eller biter av biff dersom du ønsker en variasjon på denne couscous-retten.

Kommentarer

  • Charlotte

    7 måneder siden
    Dette ble en stor suksess her! Brukte paneringsmel, så da ble kyllingbitene skikkelig sprø.

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat