Pollo con gnocchi

Pollo con gnocchi

3
11
Middels50 min
Nydelig kyllingrett med gnocchi, Snøfrisk, bacon og friske urter. Gnocchi er italiensk og laget av potet eller durumhvete.

Ingredienser

Antall porsjoner

bønner:

  • 400 g
    hvite bønner (kokte)

potet til gnocchi:

  • 1 kg
    potet

kylling:

  • 125 g
  • 1 dl
    friske urter (f.eks. basilikum, rosmarin og bladpersille)
  • 4 stk
    kyllingfileter uten skinn
  • 8 skiver
    bacon
  • 50 g
    TINE® Meierismør til steking
  • 4 stk
    kyllinglår

Gnocchi:

  • 6 dl
    hvetemel
  • 1 stk
    eggeplomme
  • 100 g
    parmesan
  • 2 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 3 ss
    salt (ca.)

asparges:

  • 1 bunt
    asparges

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

bønner:

  1. 2

    Kok hvite bønner i 3/4–1 time.

potet til gnocchi

  1. 3

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

kylling:

  1. 4

    Bland kremost og urter. Skjær en lomme i hver kyllingfilet og fordel kremosten i lommene. Pakk baconstrimler rundt og fest med tannpirker.

  2. 5

    Varm smør i en stekepanne og brun de fylte kyllingfiletene samt kyllinglårene på alle sider. Legg kyllingen over i langpanne og la stå i ca. 10 minutter.

gnocchi:

  1. 6

    Skrell og mos de kokte potetene og la dem bli helt avkjølt. Bland inn hvetemel og eggeplomme. Rør så inn nyrevet parmesan, og form massen til en tykk pølse som du skjærer i skiver.

  2. 7

    Kok opp vann i en stor kjele med salt (ca. 2 spiseskjeer salt per liter vann). Kok gnocchi-bitene i maks. 3 minutter. Ta gnocchiene ut av vannet.

  3. 8

    Stek gnocchibitene i smør i pannen i 1-2 minutter.

asparges:

  1. 9

    Ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. Kok opp lettsaltet vann. La aspargesen koke i 2–3 minutter.

Tips

Gnocchi uttales «njåkki». I Toscana kalles gnocchi for strozzapreti («prestekvelere»), fordi en prest en gang skal ha blitt kvalt og dødd etter å ha spist gnocchi for raskt.

Del denne oppskriften: