Ovnsstekt kylling med kål- og bønnesalat
Ovnsstekt kylling med spennende bønnesalat gjør seg nesten selv i ovnen. Fantastisk god med smaker av sitrus og anis.
Middels•1 t 5 min•4 personer
Ingredienser
- 2 stykk gulrot
- 2 stykk pastinakk, (ev. 1 sellerirot)
- 1 stykk fennikel
- 1 stykk chili
- 1 stykk kylling
- 2 ss TINE® Meierismør
- 2 ts soyasaus
- 2 ss revet sitronskall
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
Kål - og bønnesalat:
- 400 g hodekål
- 400 g hvite bønner
- 2 dl TINE® Crème Fraîche Original
- 3 ss sennep
- 2 ss hakket gressløk
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
2
Skjær gulrot, pastinakk og fennikel i store biter. Ta ut frøene av chilien og skjær den i strimler. Legg alt i en ildfast form.
3
Klipp eller skjær kyllingen etter ryggbeinet.
4
Bland smør, soya, sitronskall, salt og pepper. Pensle kyllingen med blandningen og legg den i formen opppå grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 50 minutter.
kål- og bønnesalat:
1
Strimle kål. Skyll bønner og la dem renne av. Rør sammen crème fraîche og sennep, og bland med kål, bønner og gressløk.
TipsDersom du skal ha denne kyllingretten til middag en hverdag, er det smart å gjøre den klar på forhånd og sette hele formen i kjøleskapet. Så er den klar til å settes inn i ovnen når du kommer hjem fra jobb.