Skip to main content

Ovnsstekt kylling med kål- og bønnesalat

Middels
1t 5min

Ovnsstekt kylling med spennende bønnesalat gjør seg nesten selv i ovnen. Fantastisk god med smaker av sitrus og anis.

3.8
(12)
Next ImageOvnsstekt kylling med kål- og bønnesalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
gulrot
2 stk
pastinakk (ev. 1 sellerirot)
1 stk
fennikel
1 stk
chili
1 stk
kylling
2 ts
soyasaus
2 ss
revet sitronskall
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Kål - og bønnesalat:

400 g
hodekål
400 g
hvite bønner
3 ss
sennep
2 ss
hakket gressløk

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Skjær gulrot, pastinakk og fennikel i store biter. Ta ut frøene av chilien og skjær den i strimler. Legg alt i en ildfast form.

  3. Klipp eller skjær kyllingen etter ryggbeinet.

  4. Bland smør, soya, sitronskall, salt og pepper. Pensle kyllingen med blandningen og legg den i formen opppå grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 50 minutter.

kål- og bønnesalat:

  1. Strimle kål. Skyll bønner og la dem renne av. Rør sammen crème fraîche og sennep, og bland med kål, bønner og gressløk.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dersom du skal ha denne kyllingretten til middag en hverdag, er det smart å gjøre den klar på forhånd og sette hele formen i kjøleskapet. Så er den klar til å settes inn i ovnen når du kommer hjem fra jobb.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter