Skip to main content

Kyllingfrikassé

Enkel
30min

Hønsefrikassé har lange tradisjoner i Norge. Her er en oppskrift på kyllingfrikassé som også smaker kjempegodt.

3.7
(67)

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
kyllingbryst
4 stk
gulrot
1 stk
løk
1 stk
purre
5 dl
vann (ev. ferdig kyllingkraft)
1 stk
hønsebuljongterning
2 ss
hvetemel
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
4 skiver
godt brød

Fremgangsmåte

  1. Kutt kyllingbryst i små jevnstore biter. Vask og skrell gulrøtter, løk og purre. Kutt dem i biter.

  2. Hvis du ikke bruker ferdig kyllingkraft, må du koke opp vann og smuldre i hønsebuljongterning.

  3. Smelt smør i en kjele på middels sterk varme. Tilsett mel og rør det sammen. Spe på med litt og litt kyllingkraft og matfløte mens du rører godt mellom hver gang. Til slutt får du en jevn og klumpfri saus. Kok opp. Dette kan ta 6–7 minutter.

  4. Tilsett kyllingbryst, gulrot, løk og purre til sausen. La kyllingfrikasséen småkoke i 10–15 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt og grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Server frikasséen med godt brød.

    Tips

    Hjemmebakt brød smaker veldig godt til denne kyllingfrikasséen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan enkelt lage glutenfri kyllingfrikassé ved å erstatte hvetemelet med maisenna.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter