Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kylling i dillsaus

Enkel
45min

Kylling i dillsaus er nesten som en frikassé, med deilig lys saus smakt til med dill og sitron.

3.8
(16)
Next ImageKylling i dillsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk
kyllingfilet
6 dl
vann (ca)
1.5 ts
salt

Dillsaus:

4 ss
hvetemel
6 dl
kraft (ca)
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 dl
TINE® Kremfløte eller Matfløte
2 ss
sitronsaft
0.5 stk
sitron, skallet av
4 ss
dill

Grønnsaker

4 stk
gulrot
1 stk
brokkoli
1 stk
purre

Fremgangsmåte

  1. Legg kylling i vann og kok opp. Fjerne skummet som kommer med en skje. Tilsett salt, og la kyllingfiletene trekke ved svak varme i ca. 20 minutter. Sil kraften.

  2. Smelt smør og mel i en kjele, og spe med den varme kraften til du får en fin og glatt saus. Smak til med salt, pepper og en skvett fløte, stironsaft og også gjerne skallet av 1/2 sitron, dersom du ønsker det.

grønnsaker:

  1. Vask og kutt gulrot, brokkoli og purreløk i biter. Kok først gulrot i lettsaltet vann en stund før du legger i brokkoli og purreløk. Kok til alt er knapt mørt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Her kan du bytte ut kylling med annet type kjøtt, som f.eks. biter av svin eller lam.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter