Oppskrift på Kylling i dillsaus
2

Kylling i dillsaus

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kylling i dillsaus er nesten som en frikassé, med deilig lys saus smakt til med dill og sitron.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkkyllingfileter
6 dlvann (ca)
1 ½ tssalt

Dillsaus:

2 ssTINE Meierismør
4 sshvetemel
6 dlkraft (ca)
1 tssalt
½ tspepper
1 dlTINE Kremfløte eller Matfløte
2 sssitronsaft
½ stksitroner, skallet av
4 ssdill

Grønnsaker

4 stkgulrøtter
1 stkbrokkoli
1 stkpurre

Slik gjør du det

  • kylling i dillsaus:

    1. Legg kylling i vann og kok opp. Fjerne skummet som kommer med en skje. Tilsett salt, og la kyllingfiletene trekke ved svak varme i ca. 20 minutter. Sil kraften.
    2. Smelt smør og mel i en kjele, og spe med den varme kraften til du får en fin og glatt saus. Smak til med salt, pepper og en skvett fløte, stironsaft og også gjerne skallet av 1/2 sitron, dersom du ønsker det.
  • grønnsaker:

    1. Vask og kutt gulrot, brokkoli og purreløk i biter. Kok først gulrot i lettsaltet vann en stund før du legger i brokkoli og purreløk. Kok til alt er knapt mørt.

Tips:

Her kan du bytte ut kylling med annet type kjøtt, som f.eks. biter av svin eller lam.

Kommentarer