Kylling i dillsaus

Kylling i dillsaus

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 45 min
Kylling i dillsaus er nesten som en frikassé, med deilig lys saus smakt til med dill og sitron.

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk kyllingfileter
6 dl vann (ca)
1 ½ ts salt

Dillsaus:

2 ss TINE Meierismør
4 ss hvetemel
6 dl kraft (ca)
1 ts salt
½ ts pepper
1 dl TINE Kremfløte eller Matfløte
2 ss sitronsaft
½ stk sitron , skallet av
4 ss dill

Grønnsaker

4 stk gulrøtter
1 stk brokkoli
1 stk purre

Slik gjør du det

    1. Legg kylling i vann og kok opp. Fjerne skummet som kommer med en skje. Tilsett salt, og la kyllingfiletene trekke ved svak varme i ca. 20 minutter. Sil kraften.
    2. Smelt smør og mel i en kjele, og spe med den varme kraften til du får en fin og glatt saus. Smak til med salt, pepper og en skvett fløte, stironsaft og også gjerne skallet av 1/2 sitron, dersom du ønsker det.
  1. grønnsaker:

    1. Vask og kutt gulrot, brokkoli og purreløk i biter. Kok først gulrot i lettsaltet vann en stund før du legger i brokkoli og purreløk. Kok til alt er knapt mørt.
Tips!

Her kan du bytte ut kylling med annet type kjøtt, som f.eks. biter av svin eller lam.

Kommentar

Kommentarer

  • Morten

    5 år siden
    I pkt. er det ikke angit mengde smør. Jeg synes også 4 ss mel i relasjon til mengden væske er i overkant mye. Foreslår 2 ss smør og 1 1/2 ss mel til forholdsvis tykk saus. For øvrig er dette en god rett å lage av restekylling, basert på kraft av skrog og grønnsaker.

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei og takk for en god tilbakemelding! Her har det nok sneket seg inne en del feil i både ingrediensene og i selve oppskriften. Vi skal gå igjennom denne, og rette opp både mengdeberegninger og skrivefeil.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat