
Kylling i dillsaus
Enkel•45 min min
Kylling i dillsaus er nesten som en frikassé, med deilig lys saus smakt til med dill og sitron.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkkyllingfileter
-
6 dlvann (ca)
-
1 ½ tssalt
Dillsaus:
-
2 ss
-
4 sshvetemel
-
6 dlkraft (ca)
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
1 dlTINE® Kremfløte eller Matfløte
-
2 sssitronsaft
-
½ stksitron , skallet av
-
4 ssdill
Grønnsaker
-
4 stkgulrøtter
-
1 stkbrokkoli
-
1 stkpurre
Slik gjør du det
-
1
Legg kylling i vann og kok opp. Fjerne skummet som kommer med en skje. Tilsett salt, og la kyllingfiletene trekke ved svak varme i ca. 20 minutter. Sil kraften.
-
2
Smelt smør og mel i en kjele, og spe med den varme kraften til du får en fin og glatt saus. Smak til med salt, pepper og en skvett fløte, stironsaft og også gjerne skallet av 1/2 sitron, dersom du ønsker det.
grønnsaker:
-
3
Vask og kutt gulrot, brokkoli og purreløk i biter. Kok først gulrot i lettsaltet vann en stund før du legger i brokkoli og purreløk. Kok til alt er knapt mørt.