Håndkle og blad
Kylling i dillsaus
(1111)

Kylling i dillsaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kylling i dillsaus er nesten som en frikassé, med deilig lys saus smakt til med dill og sitron.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stkkyllingfileter
6 dlvann (ca)
1 ½ tssalt

Dillsaus:

2 ssTINE Meierismør
4 sshvetemel
6 dlkraft (ca)
1 tssalt
½ tspepper
1 dlTINE Kremfløte eller Matfløte
2 sssitronsaft
½ stksitron, skallet av
4 ssdill

Grønnsaker

4 stkgulrøtter
1 stkbrokkoli
1 stkpurre
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Legg kylling i vann og kok opp. Fjerne skummet som kommer med en skje. Tilsett salt, og la kyllingfiletene trekke ved svak varme i ca. 20 minutter. Sil kraften.
    2. Smelt smør og mel i en kjele, og spe med den varme kraften til du får en fin og glatt saus. Smak til med salt, pepper og en skvett fløte, stironsaft og også gjerne skallet av 1/2 sitron, dersom du ønsker det.
    1. Vask og kutt gulrot, brokkoli og purreløk i biter. Kok først gulrot i lettsaltet vann en stund før du legger i brokkoli og purreløk. Kok til alt er knapt mørt.
Blått hjerte
Tips!

Her kan du bytte ut kylling med annet type kjøtt, som f.eks. biter av svin eller lam.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat