Kylling i dillsaus

Kylling i dillsaus

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 45 min
Kylling i dillsaus er nesten som en frikassé, med deilig lys saus smakt til med dill og sitron.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stk kyllingfileter
6 dl vann (ca)
1 ½ ts salt

Dillsaus:

2 ss TINE Meierismør
4 ss hvetemel
6 dl kraft (ca)
1 ts salt
½ ts pepper
1 dl TINE Kremfløte eller Matfløte
2 ss sitronsaft
½ stk sitron , skallet av
4 ss dill

Grønnsaker

4 stk gulrøtter
1 stk brokkoli
1 stk purre

Slik gjør du det

    1. Legg kylling i vann og kok opp. Fjerne skummet som kommer med en skje. Tilsett salt, og la kyllingfiletene trekke ved svak varme i ca. 20 minutter. Sil kraften.
    2. Smelt smør og mel i en kjele, og spe med den varme kraften til du får en fin og glatt saus. Smak til med salt, pepper og en skvett fløte, stironsaft og også gjerne skallet av 1/2 sitron, dersom du ønsker det.
  1. grønnsaker:

    1. Vask og kutt gulrot, brokkoli og purreløk i biter. Kok først gulrot i lettsaltet vann en stund før du legger i brokkoli og purreløk. Kok til alt er knapt mørt.
Tips!

Her kan du bytte ut kylling med annet type kjøtt, som f.eks. biter av svin eller lam.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Morten

    5 år siden
    I pkt. er det ikke angit mengde smør. Jeg synes også 4 ss mel i relasjon til mengden væske er i overkant mye. Foreslår 2 ss smør og 1 1/2 ss mel til forholdsvis tykk saus. For øvrig er dette en god rett å lage av restekylling, basert på kraft av skrog og grønnsaker.

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei og takk for en god tilbakemelding! Her har det nok sneket seg inne en del feil i både ingrediensene og i selve oppskriften. Vi skal gå igjennom denne, og rette opp både mengdeberegninger og skrivefeil.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat