Kylling i dillsaus

Kylling i dillsaus

2
12
Enkel45 min
Kylling i dillsaus er nesten som en frikassé, med deilig lys saus smakt til med dill og sitron.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    kyllingfileter
  • 6 dl
    vann (ca)
  • 1 ½ ts
    salt

Dillsaus:

  • 2 ss
  • 4 ss
    hvetemel
  • 6 dl
    kraft (ca)
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 1 dl
    TINE® Kremfløte eller Matfløte
  • 2 ss
    sitronsaft
  • ½ stk
    sitron , skallet av
  • 4 ss
    dill

Grønnsaker

  • 4 stk
    gulrøtter
  • 1 stk
    brokkoli
  • 1 stk
    purre

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg kylling i vann og kok opp. Fjerne skummet som kommer med en skje. Tilsett salt, og la kyllingfiletene trekke ved svak varme i ca. 20 minutter. Sil kraften.

  2. 2

    Smelt smør og mel i en kjele, og spe med den varme kraften til du får en fin og glatt saus. Smak til med salt, pepper og en skvett fløte, stironsaft og også gjerne skallet av 1/2 sitron, dersom du ønsker det.

grønnsaker:

  1. 3

    Vask og kutt gulrot, brokkoli og purreløk i biter. Kok først gulrot i lettsaltet vann en stund før du legger i brokkoli og purreløk. Kok til alt er knapt mørt.

Tips

Her kan du bytte ut kylling med annet type kjøtt, som f.eks. biter av svin eller lam.

Del denne oppskriften: