Kyllingvinger med blåmuggostdipp

Kyllingvinger med blåmuggostdipp

2
21
Enkel30 min
En skikkelig amerikansk klassiker. Spicy kyllingvinger som dyppes i en fyldig dipp av blåmuggost

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 ss
  • 2 ss
    tabasco
  • 1 ss
    hvitvinseddik
  • 3 ss
    flytende honning
  • 1 kg
    kyllingvinger
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    paprikapulver
  • 2 dl
    hvetemel
  • 1 l
    solsikkeolje til fritering
  • 1 stk
    stangselleri , i biter

Blåmuggostdipp

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør på lav varme sammen med tabasco, eddik og honning i en gryte. Vend kyllingvingene med salt, paprikapulver og mel slik at alle kyllingvingene er jevnt og godt dekket.

  2. 2

    Varm noen spiseskjeer olje i en stor wokpanne eller stekepanne med høye kanter på høy varme. Stek kyllingvingene i puljer. Rør hele tiden. Stek til de er gylne og gjennomstekte, ca. 10 minutter.

  3. 3

    Ha de stekte kyllingvingene direkte i smørsausen og vend godt. Server med blåmuggost og selleribiter.

Del denne oppskriften: