
Kyllingvinger med blåmuggostdipp
Enkel•30 min min
En skikkelig amerikansk klassiker. Spicy kyllingvinger som dyppes i en fyldig dipp av blåmuggost
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 ss
-
2 sstabasco
-
1 sshvitvinseddik
-
3 ssflytende honning
-
1 kgkyllingvinger
-
1 tssalt
-
1 tspaprikapulver
-
2 dlhvetemel
-
1 lsolsikkeolje til fritering
-
1 stkstangselleri , i biter
Blåmuggostdipp
-
150 gSelbu Blå® Original , i biter
-
200 g
-
½ stkhvitløksfedd , finhakket og most
-
½ tssitronsaft
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør på lav varme sammen med tabasco, eddik og honning i en gryte. Vend kyllingvingene med salt, paprikapulver og mel slik at alle kyllingvingene er jevnt og godt dekket.
-
2
Varm noen spiseskjeer olje i en stor wokpanne eller stekepanne med høye kanter på høy varme. Stek kyllingvingene i puljer. Rør hele tiden. Stek til de er gylne og gjennomstekte, ca. 10 minutter.
-
3
Ha de stekte kyllingvingene direkte i smørsausen og vend godt. Server med blåmuggost og selleribiter.