Kyllingspyd i brød
Enkel•40 min min
Her er et middagstips til hvordan du kan servere kyllingspyd til både hverdag og fest. Barna kommer til å elske dem!
Ingredienser
Antall porsjoner
kyllingspyd:
-
500 gkyllingfileter
-
150 gbacon
-
4 stksmå baguetter , pølsebrød eller lignende
-
125 g
-
5 dlruccola
-
20 stkbasilikumblader
-
10 stkcherrytomater
-
1 stkrødløk
-
1 stkliten rød paprika
-
1 stkavokado
Dressing
-
1 stkeggeplomme
-
2 tsDijonsennep
-
1 dlrapsolje
-
1 tshvitvinseddik
-
½ tssukker
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Spyd
-
8 stktrepinner
Slik gjør du det
-
1
Visp sammen eggeplomme og sennep. Tilsett olje i en tynn stråle under omrøring. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper. Sett blandingen kaldt.
kyllingspyd:
-
2
Del kyllingfilet i mindre biter. Skjær bacon på midten. Tre kylling og ruller av bacon på spydene.
-
3
Smør kremost på det ristede og lett avkjølte brødet. Fordel ruccola og basilikum oppå. Skjær cherrytomat, rødløk, paprika og avokado i tynne strimler, og fordel på brødet.
-
4
Grill eller stek spydene i panne til kjøttet er gjennomstekt. Eventuelt kan steke dem kjapt i en panne for å få en stekeskorpe, før du lar dem ettersteke i ovn ved 200 °C i ca. 10 minutter.