Oppskrift på Kyllingspyd i brød
2

Kyllingspyd i brød

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er et middagstips til hvordan du kan servere kyllingspyd til både hverdag og fest. Barna kommer til å elske dem!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

kyllingspyd:

500 gkyllingfileter
150 gbacon
4 stksmå baguetter, pølsebrød eller lignende
125 gTINE Kremgo’® Naturell
5 dlruccola
20 stkbasilikumblader
10 stkcherrytomater
1 stkrødløk
1 stkliten rød paprika
1 stkavokado

Dressing

1 stkeggeplomme
2 tsDijonsennep
1 dlrapsolje
1 tshvitvinseddik
½ tssukker
½ tssalt
¼ tspepper

Spyd

8 stktrepinner

Slik gjør du det

  • dressing:

    1. Visp sammen eggeplomme og sennep. Tilsett olje i en tynn stråle under omrøring. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper. Sett blandingen kaldt.
  • kyllingspyd:

    1. Del kyllingfilet i mindre biter. Skjær bacon på midten. Tre kylling og ruller av bacon på spydene.
    2. Smør kremost på det ristede og lett avkjølte brødet. Fordel ruccola og basilikum oppå. Skjær cherrytomat, rødløk, paprika og avokado i tynne strimler, og fordel på brødet.
    3. Grill eller stek spydene i panne til kjøttet er gjennomstekt. Eventuelt kan steke dem kjapt i en panne for å få en stekeskorpe, før du lar dem ettersteke i ovn ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Tips:

Her kan du fint bytte ut kyllingfilet med for eksempel saftige biter av entrecôte eller svinefilet.

Kommentarer