
Kylling med rotgrønnsaker i form
Ovnstekt kylling er ekstra godt når den får gode smaker fra urter, sitron og ulike grønnsaker.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fetaostkrem:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form eller en liten langpanne. Hell i olje.
- 2
Rens og vask gulrot, squash, rødløk og purre, og del i biter eller strimler. Fordel grønnsakene og potetbiter i bunnen av formen.
- 3
Del kyllingfilet i to og legg over gulrot, squash, rødløk, purre og potet. Strø på salt, pepper, hakket hvitløk og hakket timian. Legg på skiver av sitron. Hell over litt olje.
- 4
Stek i ildfast form eller langpanne på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
Fetaostkrem:
- 5
Mos fetaost og bland med lettrømme elle lett crème fraîche. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Server fetaostkremen til kyllingpannen.
Tips
Du kan variere denne retten ved å bruke andre grønnsaker, som for eksempel søtpotet, kålrabi og/eller sukkererter.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



