Skip to main content

Kylling med rotgrønnsaker i form

Enkel
40min

Ovnstekt kylling er ekstra godt når den får gode smaker fra urter, sitron og ulike grønnsaker.

3.8
(185)
Next ImageKylling med rotgrønnsaker i form

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ss
olje til steking
4 stk
gulrot
2 stk
squash
1 stk
rødløk
1 stk
purre
600 g
potet
4 stk
kyllingfilet
2 ts
salt
1 ts
pepper
3 stk
grovhakkede hvitløksfedd
4 ts
timian (kan sløyfes)
5 stk
sitronskive

Fetaostkrem:

100 g
fetaost
2 dl
TINE® Lettrømme 17 % eller Crème Fraîche
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ts
sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form eller en liten langpanne. Hell i olje.

  2. Rens og vask gulrot, squash, rødløk og purre, og del i biter eller strimler. Fordel grønnsakene og potetbiter i bunnen av formen.

  3. Del kyllingfilet i to og legg over gulrot, squash, rødløk, purre og potet. Strø på salt, pepper, hakket hvitløk og hakket timian. Legg på skiver av sitron. Hell over litt olje.

  4. Stek i ildfast form eller langpanne på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.

Fetaostkrem:

  1. Mos fetaost og bland med lettrømme elle lett crème fraîche. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Server fetaostkremen til kyllingpannen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan variere denne retten ved å bruke andre grønnsaker, som for eksempel søtpotet, kålrabi og/eller sukkererter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter