
Kyllingnuggets med rotgrønnsaker
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ovnsbakte rotgrønnsaker:
-
3 stkpoteter
-
3 stkgulrøtter
-
2 stkpersillerøtter
-
1 stksellerirot
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje
-
3 sshvetemel (kan sløyfes)
-
½ tssalt
Kyllingnuggets:
-
4 stkkyllingfileter
-
1 stkegg
-
100 gbrødsmuler , griljermel eller strøkavring
-
50 gparmesan
-
¼ tskajennepepper
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ssolje (eller smør) til steking
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på varmluft 220 °C eller over- og undervarme 250 °C, og finn frem en ildfast form.
Ovnsbakte rotgrønnsaker:
-
2
Skrell potet, gulrot, persillerot og sellerirot, (sellerirot skrelles gjerne med kniv) og del dem i omtrent like store, avlange biter. Ha alle rotgrønnsakene over i den ildfaste formen og vend dem godt i olje og hvetemel til de er helt dekket. Stek grønnsakene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.
Kyllingnuggets:
-
3
Skjær kylling i passe store biter. Ha egg i en dyp tallerken eller bolle. I en annen bolle blander du brødsmuler med revet parmesan, kajennepepper, salt og pepper.
-
4
Varm olje eller smør i en stekepanne på middels sterk varme. Vend kyllingbitene først i egg og så i brødsmuleblandingen. Legg dem i den varme stekepannen. Stek nuggetsene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne.