Kyllingnuggets med rotgrønnsaker

Kyllingnuggets med rotgrønnsaker

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Hjemmelagde kyllingnuggets med ovnsbakte rotgrønnsaker. En sikker vinner blant barna.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

3 stk poteter
3 stk gulrøtter
2 stk persillerøtter
1 stk sellerirot
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje
3 ss hvetemel (kan sløyfes)
½ ts salt

Kyllingnuggets:

4 stk kyllingfileter
1 stk egg
100 g brødsmuler , griljermel eller strøkavring
50 g parmesan
¼ ts kajennepepper
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 ss olje (eller smør) til steking

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på varmluft 220 °C eller over- og undervarme 250 °C, og finn frem en ildfast form.
  1. Ovnsbakte rotgrønnsaker:

    1. Skrell potet, gulrot, persillerot og sellerirot, (sellerirot skrelles gjerne med kniv) og del dem i omtrent like store, avlange biter. Ha alle rotgrønnsakene over i den ildfaste formen og vend dem godt i olje og hvetemel til de er helt dekket. Stek grønnsakene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.
  2. Kyllingnuggets:

    1. Skjær kylling i passe store biter. Ha egg i en dyp tallerken eller bolle. I en annen bolle blander du brødsmuler med revet parmesan, kajennepepper, salt og pepper.
    2. Varm olje eller smør i en stekepanne på middels sterk varme. Vend kyllingbitene først i egg og så i brødsmuleblandingen. Legg dem i den varme stekepannen. Stek nuggetsene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne.
Tips!

Erstatt gjerne rotgrønnsakene med ferdiglagde pommes frites eller andre potetbåter som du steker i ovnen eller i en varm stekepanne.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat