Kylling med rotgrønnsaker i form

Kylling med rotgrønnsaker i form

2
159
Enkel40 min
Ovnstekt kylling er ekstra godt når den får gode smaker fra urter, sitron og ulike grønnsaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 ss
    olje til steking
  • 4 stk
    gulrøtter
  • 2 stk
    squash
  • 1 stk
    rødløk
  • 1 stk
    purre
  • 600 g
    poteter
  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 2 ts
    salt
  • 1 ts
    pepper
  • 3 stk
    grovhakkede hvitløksfedd
  • 4 ts
    timian (kan sløyfes)
  • 5 stk
    sitronskiver

Fetaostkrem:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form eller en liten langpanne. Hell i olje.

  2. 2

    Rens og vask gulrot, squash, rødløk og purre, og del i biter eller strimler. Fordel grønnsakene og potetbiter i bunnen av formen.

  3. 3

    Del kyllingfilet i to og legg over gulrot, squash, rødløk, purre og potet. Strø på salt, pepper, hakket hvitløk og hakket timian. Legg på skiver av sitron. Hell over litt olje.

  4. 4

    Stek i ildfast form eller langpanne på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.

Fetaostkrem:

  1. 5

    Mos fetaost og bland med lettrømme elle lett crème fraîche. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Server fetaostkremen til kyllingpannen.

Tips

Du kan variere denne retten ved å bruke andre grønnsaker, som for eksempel søtpotet, kålrabi og/eller sukkererter.

Del denne oppskriften: