
Kylling med rotgrønnsaker i form
Enkel•40 min min
Ovnstekt kylling er ekstra godt når den får gode smaker fra urter, sitron og ulike grønnsaker.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ssolje til steking
-
4 stkgulrøtter
-
2 stksquash
-
1 stkrødløk
-
1 stkpurre
-
600 gpoteter
-
4 stkkyllingfileter
-
2 tssalt
-
1 tspepper
-
3 stkgrovhakkede hvitløksfedd
-
4 tstimian (kan sløyfes)
-
5 stksitronskiver
Fetaostkrem:
-
100 gfetaost
-
2 dlTINE® Lettrømme 17 % eller Crème Fraîche
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 tssitronsaft
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form eller en liten langpanne. Hell i olje.
-
2
Rens og vask gulrot, squash, rødløk og purre, og del i biter eller strimler. Fordel grønnsakene og potetbiter i bunnen av formen.
-
3
Del kyllingfilet i to og legg over gulrot, squash, rødløk, purre og potet. Strø på salt, pepper, hakket hvitløk og hakket timian. Legg på skiver av sitron. Hell over litt olje.
-
4
Stek i ildfast form eller langpanne på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
Fetaostkrem:
-
5
Mos fetaost og bland med lettrømme elle lett crème fraîche. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Server fetaostkremen til kyllingpannen.