Håndkle og blad
Kylling med rotgrønnsaker i form
(120120)

Kylling med rotgrønnsaker i form

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ovnstekt kylling er ekstra godt når den får gode smaker fra urter, sitron og ulike grønnsaker.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ssolje til steking
4 stkgulrøtter
2 stksquash
1 stkrødløk
1 stkpurre
600 gpoteter
4 stkkyllingfileter
2 tssalt
1 tspepper
3 stkgrovhakkede hvitløksfedd
4 tstimian (kan sløyfes)
5 stksitronskiver

Fetaostkrem:

100 gfetaost
2 dlTINE Lettrømme 18 % eller Crème Fraîche
½ tssalt
¼ tspepper
2 tssitronsaft
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form eller en liten langpanne. Hell i olje.
    2. Rens og vask gulrot, squash, rødløk og purre, og del i biter eller strimler. Fordel grønnsakene og potetbiter i bunnen av formen.
    3. Del kyllingfilet i to og legg over gulrot, squash, rødløk, purre og potet. Strø på salt, pepper, hakket hvitløk og hakket timian. Legg på skiver av sitron. Hell over litt olje.
    4. Stek i ildfast form eller langpanne på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
    1. Mos fetaost og bland med lettrømme elle lett crème fraîche. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Server fetaostkremen til kyllingpannen.
Blått hjerte
Tips!

Du kan variere denne retten ved å bruke andre grønnsaker, som for eksempel søtpotet, kålrabi og/eller sukkererter.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat