Grillet kyllingsatay med peanøttsaus
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkkyllingfileter
-
2 sslimesaft
-
2 sssøt soyasaus
-
1 sssesamolje
-
2 ssflytende honning
-
2 sssoyasaus
-
½ stkchili
-
1 tsfinrevet ingefærrot
KREMET PEANØTTSAUS
-
4 sspeanøttsmør
-
1 ½ dl
-
2 sssoyasaus
-
½ stkchili
-
1 tssesamolje
GRILLET MAIS
-
2 stkvakuumerte maiskolbe
-
2 ssrapsolje
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
Del kylling i biter og træ på spyd. Varm grillen.
-
2
Bland limesaft, søt soya, sesamolje, flytende honning, soyasaus, finrevet ingefær og finhakket chili.
-
3
Ha marinaden i en avlang form og vend kyllingspydene i så de blir godt dekket. La marinere i 30 minutter, vend underveis.
-
4
Gni maiskolbene med olje og krydre med salt og pepper. Grill på høy direkte varme til de har farge på alle sider, ca. 10 minutter.
Tips
Bruk gjerne fersk mais som du griller med bladene på, de smaker om mulig enda bedre. Legg dem rett i glørne i 25 minutter, husk å snu jevnlig. Bladene blir helt svarte, men de skreller du av og inni er maisen saftig og god.
-
5
Rør sammen peanøttsmør og rømme. Tilsett soyasaus, finhakket chili og sesamolje.
-
6
Grill kyllingspydene raskt på høy direkte varme, 5-6 minutter. Snu underveis. La hvile 5 minutter på indirekte varme. Server med peanøttsaus og grillet mais med smør.