Grillet hjertesalat med kyllingspyd og rømme

Grillet salat med kyllingspyd og rømme

2
3
Enkel30 min
Grillet hjertesalat er godt og kan fungere perfekt som wrap for spicy kyllingspyd og deilig rømmedressing.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    hjertesalat
  • 4 ss
    olivenolje
  • 1 ts
    flaksalt

GRILLSPYD

  • 600 g
    kyllingfileter
  • 1 stk
    lime
  • 1 dl
    chilisaus f.eks. Sriracha
  • ½ ts
    sukker (kan sløyfes)
  • 1 ss
    olivenolje
  • 8 stk
    grillspyd

TIL SERVERING

  • 1 beger
    rømmedressing
  • 2 stk
    lime

Slik gjør du det

  1. 1

    Del kyllingfilet i biter og tre på grillspyd. Finriv limeskall, press ut limesaft og bland med chilisaus og olivenolje til en marinade. Smak til med sukker hvis chilisausen er veldig salt.

    Tips

    Bruker du trespyd er det viktig å bløtlegge dem i kaldt vann i ca. 20 minutter før bruk slik at de ikke tar fyr på grillen.

  2. 2

    Hell marinaden over grillspydene, vend godt og la marinere i 15 minutter. Grill spydene på varm grill på alle sider, 6-8 minutter eller til kyllingen er akkurat gjennomstekt.

  3. 3

    Del hjertesalat i to, gni snittflaten med olje og grill med snittflaten ned på en varm grill, ca. 30 sekunder. Vend og legg over på fat og dryss med salt.

  4. 4

    Legg grillspyd på salaten og topp med rømme. Server med limebåter, gjerne raskt grillet.

    Tips

    Du kan fint servere helt vanlig rømme til denne retten, men om du har lyst på litt mer smak kan du lage en god rømmedressing. Se oppskrift her!

Tips

Grillede grønnsaker er godt! Du kan gjerne tre biter av løk, squash, aubergine eller paprika på spydene sammen med kyllingen. Da blir det et enda mer fargerikt og sunt måltid.

Del denne oppskriften: