placeholder image
0

Grillet hjertesalat med kyllingspyd og TINE GRILL Rømme

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Grillet hjertesalat er godt og kan fungere perfekt som wrap for spicy kyllingspyd og deilig grillrømme.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkhjertesalat
4 ssolivenolje
1 tsflaksalt

GRILLSPYD

600 gkyllingfileter
1 stklime
1 dlchilisaus f.eks. Sriracha
½ tssukker (kan sløyfes)
1 ssolivenolje
8 stkgrillspyd

TIL SERVERING

1 begerTINE GRILL Rømme
2 stklime

Slik gjør du det

    1. Del kyllingfilet i biter og tre på grillspyd. Finriv limeskall, press ut limesaft og bland med chilisaus og olivenolje til en marinade. Smak til med sukker hvis chilisausen er veldig salt.

      Tips:

      Bruker du trespyd er det viktig å bløtlegge dem i kaldt vann i ca. 20 minutter før bruk slik at de ikke tar fyr på grillen.

    2. Hell marinaden over grillspydene, vend godt og la marinere i 15 minutter. Grill spydene på varm grill på alle sider, 6-8 minutter eller til kyllingen er akkurat gjennomstekt.
    3. Del hjertesalat i to, gni snittflaten med olje og grill med snittflaten ned på en varm grill, ca. 30 sekunder. Vend og legg over på fat og dryss med salt.
    4. Legg grillspyd på salaten og topp med grillrømme. Server med limebåter, gjerne raskt grillet.

Tips:

Grillede grønnsaker er godt! Du kan gjerne tre biter av løk, squash, aubergine eller paprika på spydene sammen med kyllingen. Da blir det et enda mer fargerikt og sunt måltid.

Kommentarer