Grillet salat med kyllingspyd og rømme
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkhjertesalat
-
4 ssolivenolje
-
1 tsflaksalt
GRILLSPYD
-
600 gkyllingfileter
-
1 stklime
-
1 dlchilisaus f.eks. Sriracha
-
½ tssukker (kan sløyfes)
-
1 ssolivenolje
-
8 stkgrillspyd
TIL SERVERING
-
1 begerrømmedressing
-
2 stklime
Slik gjør du det
-
1
Del kyllingfilet i biter og tre på grillspyd. Finriv limeskall, press ut limesaft og bland med chilisaus og olivenolje til en marinade. Smak til med sukker hvis chilisausen er veldig salt.
Tips
Bruker du trespyd er det viktig å bløtlegge dem i kaldt vann i ca. 20 minutter før bruk slik at de ikke tar fyr på grillen.
-
2
Hell marinaden over grillspydene, vend godt og la marinere i 15 minutter. Grill spydene på varm grill på alle sider, 6-8 minutter eller til kyllingen er akkurat gjennomstekt.
-
3
Del hjertesalat i to, gni snittflaten med olje og grill med snittflaten ned på en varm grill, ca. 30 sekunder. Vend og legg over på fat og dryss med salt.
-
4
Legg grillspyd på salaten og topp med rømme. Server med limebåter, gjerne raskt grillet.
Tips
Du kan fint servere helt vanlig rømme til denne retten, men om du har lyst på litt mer smak kan du lage en god rømmedressing. Se oppskrift her!