Grillet burger med tzatziki

Grillet burger med tzatziki

0
3
Enkel35 min
En saftig burger rett fra grillen toppet med tzatziki er godt i sommervarmen. Lag burgeren selv av lamme- eller svinekjøtt for variasjon.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • ½ stk
    rødløk
  • 400 g
    kjøttdeig av lam eller svin
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

TIL SERVERING

  • 2 stk
    tomater
  • ½ stk
    agurk
  • 4 stk
    hamburgerbrød
  • 4 stk
    salatblader
  • 1 beger
    tzatziki
  • 16 stk
    sorte oliven

Slik gjør du det

  1. 1

    Mos hvitløk, finhakk rødløk og kna det med kjøttdeig, salt og pepper til en jevn farse. Form til burgere og grill på varm grill på begge sider til så vidt gjennomstekt, ca. 10 minutter.

  2. 2

    Del tomat og agurk i skiver og server burger i brød med salat, tomat og agurk. Topp med tzatziki og server med oliven til.

    Tips

    Bak gjerne hamburgerebrødene selv også. Da smaker måltidet ekstra godt. Se her er oppskrift på digge hamburgerbrød med Cottage Cheese.

Tips

Har du dårlig tid kan du kjøpe ferdige burgere fra butikken. Uansett smaker det godt med tzatziki til som en avveksling fra hamburgerdressing eller ketchup.

Del denne oppskriften: