
Grillet burger med tzatziki
Enkel•35 min min
En saftig burger rett fra grillen toppet med tzatziki er godt i sommervarmen. Lag burgeren selv av lamme- eller svinekjøtt for variasjon.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkhvitløksfedd
-
½ stkrødløk
-
400 gkjøttdeig av lam eller svin
-
1 tssalt
-
½ tspepper
TIL SERVERING
-
2 stktomater
-
½ stkagurk
-
4 stkhamburgerbrød
-
4 stksalatblader
-
1 begertzatziki
-
16 stksorte oliven
Slik gjør du det
-
1
Mos hvitløk, finhakk rødløk og kna det med kjøttdeig, salt og pepper til en jevn farse. Form til burgere og grill på varm grill på begge sider til så vidt gjennomstekt, ca. 10 minutter.
-
2
Del tomat og agurk i skiver og server burger i brød med salat, tomat og agurk. Topp med tzatziki og server med oliven til.
Tips
Bak gjerne hamburgerebrødene selv også. Da smaker måltidet ekstra godt. Se her er oppskrift på digge hamburgerbrød med Cottage Cheese.