Butter chicken på 20 minutter

Butter chicken på 20 minutter

7
201
Enkel20 min
Butter chicken, også kjent som murgh makhani, er en populær indisk rett med saftige kyllingbiter i en smakfull smørsaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    rødløk
  • 650 g
    kyllingfileter
  • 2 ss
    malt gurkemeie
  • 2 ts
    malt spisskummen
  • 1 ss
    garam masala
  • 1 ss
    malt koriander
  • ½ ts
    tørket chiliflak
  • ½ ts
    sort pepper
  • 1 ts
    salt
  • 1 ss
    frisk ingefær, finrevet
  • 1 ss
    hvitløk finrevet
  • 2 ss
    sitronsaft
  • 2 ss
    matolje
  • 400 g
    hermetiske tomater finhakkede
  • 1 boks
  • 1 ss
    honning
  • 1 ss
  • 65 g
    spinat

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær opp løken i tynne båter og kyllingen i biter på ca. 3x3 cm og ha over i en bolle.

  2. 2

    Bland sammen gurkemeie, spisskummen, garam masala, malt koriander, chiliflak, pepper, salt, ingefær, hvitløk, sitron og olje og ha det over i bollen sammen med løk og kylling. Bland godt.

  3. 3

    Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Stek kyllingen til den har fått en fin og gyllen farge.

  4. 4

    Ha i tomater, Crème Fraîche og honnig. Rør rundt til du har fått en jevn saus.

  5. 5

    La det putre et par minutter og rør inn smør og spinat.

  6. 6

    Server gjerne med kokt ris, salat eller naanbrød.

Tips

For en mer autentisk smak tilsett 2 ts bukkehornkløverfrø til kyllingmarinaden og 3 ss tørket bukkehornkløverblader i sausen.

Del denne oppskriften: