Butter chicken på 20 minutter
Enkel•20 min min
Butter chicken, også kjent som murgh makhani, er en populær indisk rett med saftige kyllingbiter i en smakfull smørsaus.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkrødløk
-
650 gkyllingfileter
-
2 ssmalt gurkemeie
-
2 tsmalt spisskummen
-
1 ssgaram masala
-
1 ssmalt koriander
-
½ tstørket chiliflak
-
½ tssort pepper
-
1 tssalt
-
1 ssfrisk ingefær, finrevet
-
1 sshvitløk finrevet
-
2 sssitronsaft
-
2 ssmatolje
-
400 ghermetiske tomater finhakkede
-
1 boks
-
1 sshonning
-
1 ss
-
65 gspinat
Slik gjør du det
-
1
Skjær opp løken i tynne båter og kyllingen i biter på ca. 3x3 cm og ha over i en bolle.
-
2
Bland sammen gurkemeie, spisskummen, garam masala, malt koriander, chiliflak, pepper, salt, ingefær, hvitløk, sitron og olje og ha det over i bollen sammen med løk og kylling. Bland godt.
-
3
Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Stek kyllingen til den har fått en fin og gyllen farge.
-
4
Ha i tomater, Crème Fraîche og honnig. Rør rundt til du har fått en jevn saus.
-
5
La det putre et par minutter og rør inn smør og spinat.
-
6
Server gjerne med kokt ris, salat eller naanbrød.