Ananas- og kyllingkebab
Enkel•40 min min
Disse grillspydene representer veldig mye av det som er det zanzibarske kjøkken. Her er eksotiske smaker som ananas, ingefær, sitrongress og kokos, smaker som passer vel så godt her hjemme.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
½ stkmoden ananas delt i store biter
-
2 stkstore kyllingbryst delt i biter
-
6 sssolsikkeolje
-
2 tsfinrevet frisk ingefær
-
1 tsgurkemeie
-
1 tsfinrevet hvitløk
-
1 stksitrongress , finhakk den hvite delen
-
¼ tssalt
-
⅛ tspepper
-
1 stkløk , finhakket
-
1 boksknuste hermetiske tomater
-
1 tschilipulver
-
1 stkkokosmelk
-
8 ss
-
3 ½ dlris
Slik gjør du det
-
1
Mariner kyllingen med 3 ss olje, ingefær, gurkemeie, hvitløk, sitrongress, salt og pepper. La stå i 20 minutter.
-
2
Varm 3 ss olje i en gryte. Tilsett løken og chilipulveret og mykne det på medium varme noen minutter. Tilsett tomater og kokosmelk. Kok opp og la stå i 20 minutter under lokk og jevnlig omrøring.
-
3
Tre en bit kylling på et grillspyd, så en bit ananas. Fortsett til du har et fullt spyd. Ananasbitene og kyllingbitene bør være samme størrelse.
-
4
Grill disse på grillen eller i ovnen til kyllingen er gjennomstekt.
-
5
Server grillspyd med ris, tomatkokossaus og TINE Lettrømme 10% på siden.