Ananas- og kyllingkebab med kokostomatsaus og rømme

Ananas- og kyllingkebab

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Disse grillspydene representer veldig mye av det som er det zanzibarske kjøkken. Her er eksotiske smaker som ananas, ingefær, sitrongress og kokos, smaker som passer vel så godt her hjemme.

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk moden ananas delt i store biter
2 stk store kyllingbryst delt i biter
6 ss solsikkeolje
2 ts finrevet frisk ingefær
1 ts gurkemeie
1 ts finrevet hvitløk
1 stk sitrongress , finhakk den hvite delen
¼ ts salt
⅛ ts pepper
1 stk løk , finhakket
1 boks knuste hermetiske tomater
1 ts chilipulver
1 stk kokosmelk
8 ss TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme)
3 ½ dl ris

Slik gjør du det

    1. Mariner kyllingen med 3 ss olje, ingefær, gurkemeie, hvitløk, sitrongress, salt og pepper. La stå i 20 minutter.
    2. Varm 3 ss olje i en gryte. Tilsett løken og chilipulveret og mykne det på medium varme noen minutter. Tilsett tomater og kokosmelk. Kok opp og la stå i 20 minutter under lokk og jevnlig omrøring.
    3. Tre en bit kylling på et grillspyd, så en bit ananas. Fortsett til du har et fullt spyd. Ananasbitene og kyllingbitene bør være samme størrelse.
    4. Grill disse på grillen eller i ovnen til kyllingen er gjennomstekt.
    5. Server grillspyd med ris, tomatkokossaus og TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme) på siden.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat