Skip to main content

Ananas- og kyllingkebab

Enkel
40min

Disse grillspydene representer veldig mye av det som er det zanzibarske kjøkken. Her er eksotiske smaker som ananas, ingefær, sitrongress og kokos, smaker som passer vel så godt her hjemme.

4.4
(5)
Next ImageAnanas- og kyllingkebab

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

0.5 stk
moden ananas delt i store biter
2 stk
store kyllingbryst delt i biter
6 ss
solsikkeolje
2 ts
finrevet frisk ingefær
1 ts
gurkemeie
1 ts
finrevet hvitløk
1 stk
sitrongress, finhakk den hvite delen
0.25 ts
salt
0.125 ts
pepper
1 stk
løk, finhakket
1 boks
knuste hermetiske tomater
1 ts
chilipulver
1 stk
kokosmelk
3.5 dl
ris

Fremgangsmåte

  1. Mariner kyllingen med 3 ss olje, ingefær, gurkemeie, hvitløk, sitrongress, salt og pepper. La stå i 20 minutter.

  2. Varm 3 ss olje i en gryte. Tilsett løken og chilipulveret og mykne det på medium varme noen minutter. Tilsett tomater og kokosmelk. Kok opp og la stå i 20 minutter under lokk og jevnlig omrøring.

  3. Tre en bit kylling på et grillspyd, så en bit ananas. Fortsett til du har et fullt spyd. Ananasbitene og kyllingbitene bør være samme størrelse.

  4. Grill disse på grillen eller i ovnen til kyllingen er gjennomstekt.

  5. Server grillspyd med ris, tomatkokossaus og TINE Lettrømme 10% på siden.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter