Tips
Får du nykål i sesong er det også perfekt å grille. Nykål trenger noe tid på indirekte varme slik at den blir mør før den får farge på direkte varme. Grill gjerne kålen bare med olje, og strø på litt salt ved servering.
Antall porsjoner
4
Får du nykål i sesong er det også perfekt å grille. Nykål trenger noe tid på indirekte varme slik at den blir mør før den får farge på direkte varme. Grill gjerne kålen bare med olje, og strø på litt salt ved servering.
Tips
Å grille kinakål, eller nykål i sesong, er et spennende alternativ til vanlig salat ved siden av mørt kjøtt. Her får den selskap av helgrillet ytrefilet.

Får du nykål i sesong er det også perfekt å grille. Nykål trenger noe tid på indirekte varme slik at den blir mør før den får farge på direkte varme. Grill gjerne kålen bare med olje, og strø på litt salt ved servering.
Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen det varme kullet ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte blir varmen. På denne måten kan kjøttet grille over lengre tid, og dermed bli mørere, uten å bli brent på utsiden.