Viltgryte med Snøfrisk

Viltgryte med Snøfrisk®

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 35 min
En oppskrift på en deilig viltgryterett med reinskav, kantareller og saus med Snøfrisk®. Nydelig på en kald høstdag!

Ingredienser

Antall porsjoner

Viltgryte

500 g reinskav
200 g sopp (gjerne kantarell)
1 ts fenikkelfrø
1 stk rødløk (i skiver)
3 ss TINE Meierismør
3 dl TINE Matfløte
2 dl kraft (gjerne viltkraft)
1 ss Dijonsennep
3 ss Snøfrisk® Naturell
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
4 ss tyttebær
100 g bacon (kan sløyfes)

Potetmos:

500 g mandelpoteter
4 ss TINE Meierismør
3 dl TINE Matfløte
1 ts salt
½ ts hvit pepper
1 litt kruspersille

Slik gjør du det

    1. Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.
    2. Ha i fløte, kraft, sennep og Snøfrisk. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
  1. Potetmos:

    1. Skrell mandelpotetene og kok dem til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Du kan eventuelt bruke en stavmikser eller food processor dersom du heller ønsker det.
    2. Pisk inn smør og fløte i den varme potetblandingen og smak til med salt og pepper. Strø litt persille over ved servering.
Tips!

Reinskav kan du steke i frossen tilstand, eventuelt halvtine det først.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Randi Løvås

    6 år siden
    Ekstra godt med rørt tyttebær , blandet med rømme. Det gir en ekstra "snert" ..... ! Nydelig.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding, Randi - og et godt tips med tyttebær blandet med rømme! :)

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat