Viltgryte med Snøfrisk

Viltgryte med Snøfrisk®

2
21
Enkel35 min
En oppskrift på en deilig viltgryterett med reinskav, kantareller og saus med Snøfrisk®. Nydelig på en kald høstdag!

Ingredienser

Antall porsjoner

Viltgryte

  • 500 g
    reinskav
  • 200 g
    sopp (gjerne kantarell)
  • 1 ts
    fenikkelfrø
  • 1 stk
    rødløk (i skiver)
  • 3 ss
  • 3 dl
  • 2 dl
    kraft (gjerne viltkraft)
  • 1 ss
    Dijonsennep
  • 3 ss
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    nykvernet pepper
  • 4 ss
    tyttebær
  • 100 g
    bacon (kan sløyfes)

Potetmos:

Slik gjør du det

  1. 1

    Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.

  2. 2

    Ha i fløte, kraft, sennep og Snøfrisk. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.

Potetmos:

  1. 3

    Skrell mandelpotetene og kok dem til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Du kan eventuelt bruke en stavmikser eller food processor dersom du heller ønsker det.

  2. 4

    Pisk inn smør og fløte i den varme potetblandingen og smak til med salt og pepper. Strø litt persille over ved servering.

Tips

Reinskav kan du steke i frossen tilstand, eventuelt halvtine det først.

Del denne oppskriften: