placeholder image
2

Viltgryte med Snøfrisk

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En oppskrift på en deilig viltgryterett med reinskav, kantareller og saus med Snøfrisk. Nydelig på en kald høstdag!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Viltgryte

500 greinskav
200 gsopp (gjerne kantarell)
1 tsfenikkelfrø
1 stkrødløk (i skiver)
3 ssTINE Meierismør
3 dlTINE Matfløte
2 dlkraft (gjerne viltkraft)
1 ssDijonsennep
3 ssSnøfrisk® Naturell
1 tssalt
½ tsnykvernet pepper
4 sstyttebær
100 gbacon (kan sløyfes)

Potetmos:

500 gmandelpoteter
4 ssTINE Meierismør
3 dlTINE Matfløte
1 tssalt
½ tshvit pepper
1 littkruspersille

Slik gjør du det

    1. Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.
    2. Ha i fløte, kraft, sennep og Snøfrisk. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
  • Potetmos:

    1. Skrell mandelpotetene og kok dem til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Du kan eventuelt bruke en stavmikser eller food processor dersom du heller ønsker det.
    2. Pisk inn smør og fløte i den varme potetblandingen og smak til med salt og pepper. Strø litt persille over ved servering.

Tips:

Reinskav kan du steke i frossen tilstand, eventuelt halvtine det først.

Kommentarer