Viltgryte med Snøfrisk®
Enkel•35 min min
En oppskrift på en deilig viltgryterett med reinskav, kantareller og saus med Snøfrisk®. Nydelig på en kald høstdag!
Ingredienser
Antall porsjoner
Viltgryte
-
500 greinskav
-
200 gsopp (gjerne kantarell)
-
1 tsfenikkelfrø
-
1 stkrødløk (i skiver)
-
3 ss
-
3 dl
-
2 dlkraft (gjerne viltkraft)
-
1 ssDijonsennep
-
3 ss
-
1 tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
-
4 sstyttebær
-
100 gbacon (kan sløyfes)
Potetmos:
-
500 gmandelpoteter
-
4 ss
-
3 dl
-
1 tssalt
-
½ tshvit pepper
-
1 littkruspersille
Slik gjør du det
-
1
Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.
-
2
Ha i fløte, kraft, sennep og Snøfrisk. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
Tips
Vil du ha mer smak av sopp? Prøv Snøfrisk® Kantarell.
Potetmos:
-
3
Skrell mandelpotetene og kok dem til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Du kan eventuelt bruke en stavmikser eller food processor dersom du heller ønsker det.
-
4
Pisk inn smør og fløte i den varme potetblandingen og smak til med salt og pepper. Strø litt persille over ved servering.