Viltgryte med Snøfrisk®
En oppskrift på en deilig viltgryterett med reinskav, kantareller og saus med Snøfrisk®. Nydelig på en kald høstdag!
Enkel•35 min•4 personer
Ingredienser
Viltgryte
- 500 g reinskav
- 200 g sopp, (gjerne kantarell)
- 1 ts fenikkelfrø
- 1 stykk rødløk, (i skiver)
- 3 ss TINE® Meierismør
- 3 dl TINE® Matfløte
- 2 dl kraft, (gjerne viltkraft)
- 1 ss Dijonsennep
- 3 ss Snøfrisk® Naturell
- 1 ts salt
- 0.5 ts nykvernet pepper
- 4 ss tyttebær
- 100 g bacon, (kan sløyfes)
Potetmos:
- 500 g mandelpotet
- 4 ss TINE® Meierismør
- 3 dl TINE® Matfløte
- 1 ts salt
- 0.5 ts hvit pepper
- 1 litt kruspersille
Slik gjør du
1
Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.
2
Ha i fløte, kraft, sennep og Snøfrisk. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
TipsVil du ha mer smak av sopp? Prøv Snøfrisk® Kantarell.
Potetmos:
1
Skrell mandelpotetene og kok dem til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Du kan eventuelt bruke en stavmikser eller food processor dersom du heller ønsker det.
2
Pisk inn smør og fløte i den varme potetblandingen og smak til med salt og pepper. Strø litt persille over ved servering.
TipsReinskav kan du steke i frossen tilstand, eventuelt halvtine det først.