Viltgryte med potetpuré

Viltgryte med potetpuré

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Reinskav, sopp og Crème Fraîche er ingredienser i denne herlige viltgryten. Den er rask og enkel å tilberede.

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g reinskav (evt. finnbiff)
200 g sopp (gjerne kantareller)
1 ts fenikkelfrø
1 stk rødløk
3 ss TINE Meierismør
3 dl TINE Matfløte
2 dl kraft (gjerne fra vilt)
1 ss Dijonsennep
3 ss TINE Crème Fraîche Original
1 ts salt
½ ts pepper
4 ss tyttebær
100 g bacon

Potetpuré:

1 kg mandelpotet
4 ss TINE Meierismør
3 dl TINE Matfløte
1 ts salt
½ ts hvit pepper
1 bunt klippet gressløk

Slik gjør du det

    1. Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.
    2. Ha i fløte, kraft, sennep og Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
  1. potetmos:

    1. Kok skrelte poteter i vann til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom en sikt.
    2. Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt, ellers kan den lett bli klumpete. Server gjerne med klippet gressløk over.
Tips!

Det er lurt å halvtine reinskaven før du steker den.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat