Antall porsjoner
4
1. Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.
2. Ha i fløte, kraft, sennep og Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
3. Kok skrelte poteter i vann til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom en sikt.
4. Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt, ellers kan den lett bli klumpete. Server gjerne med klippet gressløk over.
Tips
Viltgryte med potetpuré
Reinskav, sopp og Crème Fraîche er ingredienser i denne herlige viltgryten. Den er rask og enkel å tilberede.
Det er lurt å halvtine reinskaven før du steker den.