Viltgryte med potetpuré
Enkel•30 min min
Reinskav, sopp og Crème Fraîche er ingredienser i denne herlige viltgryten. Den er rask og enkel å tilberede.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 greinskav (evt. finnbiff)
-
200 gsopp (gjerne kantareller)
-
1 tsfenikkelfrø
-
1 stkrødløk
-
3 ss
-
3 dl
-
2 dlkraft (gjerne fra vilt)
-
1 ssDijonsennep
-
3 ss
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
4 sstyttebær
-
100 gbacon
Potetpuré:
-
1 kgmandelpotet
-
4 ss
-
3 dl
-
1 tssalt
-
½ tshvit pepper
-
1 buntklippet gressløk
Slik gjør du det
-
1
Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.
-
2
Ha i fløte, kraft, sennep og Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
potetmos:
-
3
Kok skrelte poteter i vann til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom en sikt.
-
4
Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt, ellers kan den lett bli klumpete. Server gjerne med klippet gressløk over.