placeholder image
0

Viltgryte med potetpuré

(34)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Reinskav, sopp og Crème Fraîche er ingredienser i denne herlige viltgryten. Den er rask og enkel å tilberede.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

500 greinskav (evt. finnbiff)
200 gsopp (gjerne kantareller)
1 tsfenikkelfrø
1 stkrødløk
3 ssTINE Meierismør
3 dlTINE Matfløte
2 dlkraft (gjerne fra vilt)
1 ssDijonsennep
3 ssTINE Crème Fraîche Original
1 tssalt
½ tspepper
4 sstyttebær
100 gbacon

Potetpuré:

1 kgmandelpotet
4 ssTINE Meierismør
3 dlTINE Matfløte
1 tssalt
½ tshvit pepper
1 buntklippet gressløk

Slik gjør du det

    1. Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.
    2. Ha i fløte, kraft, sennep og Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
  • potetmos:

    1. Kok skrelte poteter i vann til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom en sikt.
    2. Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt, ellers kan den lett bli klumpete. Server gjerne med klippet gressløk over.

Tips:

Det er lurt å halvtine reinskaven før du steker den.

Kommentarer