Tacotårn

Tacotårn

0
 • Enkel
 • 60 min
Lag et stort tacotårn til neste gang gjengen møtes. Dette er en morsom måte å oppdatere tacoen på og en enkel måte å servere middag til mange.

Ingredienser

800 g karbonadedeig
2 poser tacokrydder
1 ss TINE Meierismør
4 ss vann
1 boks kidneybønner 1 boks = ca. 400 g
3 stk vårløk
1 stk stor boks mais 1 boks = ca. 300 g (4 dl)
2 glass tomatsalsa 1 glass = ca. 230 g (4 dl)
1 boks TINE Lettrømme 18 %
2 pakker TINE Ekte Revet Ost Original
8 stk medium tortillalefser

Til servering

1 stk isbergsalat
12 ss guacamole
1 stk rødløk
4 stk tomater
1 boks TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Stek kjøttdeig i en varm panne med smør. Hakk i biter under stekingen og stek til akkurat gjennomstekt. Dryss over tacokrydder, ha i vann og rør til godt blandet.
   Tips
   Du kan fylle tacotårnet med alle typer fyll, f.eks. droppe kjøttet og bruke VGTR deig i stedet, bytte ut bønner med jalapeno eller bruke kyllingkjøtt i stedet for karbonadedeig.
  2. Skyll bønnene godt, finhakk vårløk og la mais renne av seg. Vend inn i kjøttet med salsa.
  3. Forbered en rund springform, 20 cm i diameter, ved å lage en ekstra og høyere kant med folie. Brett et ark aluminiumsfolie på ca. 70 cm i tre på langs og kle formen innvendig slik at folien står ca. 6-8 cm høyere opp enn formen.
  4. Legg tortillalefser, rømme, kjøttblanding og revet ost lagvis i formen. Avslutt med ost. Stek i ovnen til toppen er gyllen og osten er smeltet, ca. 30 minutter.
  5. La formen avkjøle noe, ca. 15 minutter, før du fjerner kanten. Server toppet med finstrimlet salat, guacamole, finhakket rødløk, tomat i biter og en rømmeklatt.
   Tips
   Denne tacogratengen holder seg godt i flere dager, og er perfekt restemat. Oppbevar den i kjøleskapet. Dekk folien til og varm opp i ovnen i ca. 30 minutter før servering.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat