Tacotårn
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gkarbonadedeig
-
2 posertacokrydder
-
1 ss
-
4 ssvann
-
1 bokskidneybønner 1 boks = ca. 400 g
-
3 stkvårløk
-
1 stkstor boks mais 1 boks = ca. 300 g (4 dl)
-
2 glasstomatsalsa 1 glass = ca. 230 g (4 dl)
-
1 boks
-
2 pakker
-
8 stkmedium tortillalefser
Til servering
-
1 stkisbergsalat
-
12 ssguacamole
-
1 stkrødløk
-
4 stktomater
-
1 boks
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Stek kjøttdeig i en varm panne med smør. Hakk i biter under stekingen og stek til akkurat gjennomstekt. Dryss over tacokrydder, ha i vann og rør til godt blandet.
Tips
Du kan fylle tacotårnet med alle typer fyll, f.eks. droppe kjøttet og bruke VGTR deig i stedet, bytte ut bønner med jalapeno eller bruke kyllingkjøtt i stedet for karbonadedeig.
-
2
Skyll bønnene godt, finhakk vårløk og la mais renne av seg. Vend inn i kjøttet med salsa.
-
3
Forbered en rund springform, 20 cm i diameter, ved å lage en ekstra og høyere kant med folie. Brett et ark aluminiumsfolie på ca. 70 cm i tre på langs og kle formen innvendig slik at folien står ca. 6-8 cm høyere opp enn formen.
-
4
Legg tortillalefser, rømme, kjøttblanding og revet ost lagvis i formen. Avslutt med ost. Stek i ovnen til toppen er gyllen og osten er smeltet, ca. 30 minutter.
-
5
La formen avkjøle noe, ca. 15 minutter, før du fjerner kanten. Server toppet med finstrimlet salat, guacamole, finhakket rødløk, tomat i biter og en rømmeklatt.
Tips
Denne tacogratengen holder seg godt i flere dager, og er perfekt restemat. Oppbevar den i kjøleskapet. Dekk folien til og varm opp i ovnen i ca. 30 minutter før servering.