Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Tacotårn

Enkel
1t

Lag et stort tacotårn til neste gang gjengen møtes. Dette er en morsom måte å oppdatere tacoen på og en enkel måte å servere middag til mange.

3.7
(16)

Ingredienser

Porsjoner

Ingredienser

800 g
karbonadedeig
2 pose
tacokrydder
4 ss
vann
1 boks
kidneybønner 1 boks = ca. 400 g
3 stk
vårløk
1 stk
stor boks mais 1 boks = ca. 300 g (4 dl)
2 glass
tomatsalsa 1 glass = ca. 230 g (4 dl)
8 stk
medium tortillalefse

Til servering

1 stk
isbergsalat
12 ss
guacamole
1 stk
rødløk
4 stk
tomat

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C. Stek kjøttdeig i en varm panne med smør. Hakk i biter under stekingen og stek til akkurat gjennomstekt. Dryss over tacokrydder, ha i vann og rør til godt blandet.

    Tips

    Du kan fylle tacotårnet med alle typer fyll, f.eks. droppe kjøttet og bruke VGTR deig i stedet, bytte ut bønner med jalapeno eller bruke kyllingkjøtt i stedet for karbonadedeig.
  2. Skyll bønnene godt, finhakk vårløk og la mais renne av seg. Vend inn i kjøttet med salsa.

  3. Forbered en rund springform, 20 cm i diameter, ved å lage en ekstra og høyere kant med folie. Brett et ark aluminiumsfolie på ca. 70 cm i tre på langs og kle formen innvendig slik at folien står ca. 6-8 cm høyere opp enn formen.

  4. Legg tortillalefser, rømme, kjøttblanding og revet ost lagvis i formen. Avslutt med ost. Stek i ovnen til toppen er gyllen og osten er smeltet, ca. 30 minutter.

  5. La formen avkjøle noe, ca. 15 minutter, før du fjerner kanten. Server toppet med finstrimlet salat, guacamole, finhakket rødløk, tomat i biter og en rømmeklatt.

    Tips

    Denne tacogratengen holder seg godt i flere dager, og er perfekt restemat. Oppbevar den i kjøleskapet. Dekk folien til og varm opp i ovnen i ca. 30 minutter før servering.
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter