
Taco med pulled pork og ostesaus
Enkel•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 pakkepulled pork
-
4 stktortillalefser
-
4 stksyltet pepperoncini
Bønnesalsa
-
400 ghermetiserte sorte bønner
-
½ stkrødløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 stkchili
-
1 ssolivenolje
-
1 dlhakket koriander
-
1 stklime
Ostesaus
-
150 gJarlsberg® XO
-
200 gRidder® eller Avdem fjelldronning
-
1 ss
-
1 stksjalottløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
2 sshakket jalapenos
-
1 stkchili
-
3 ½ dl
-
½ ssmaizena
-
125 g
-
2 tssennep
Hjemmelagde hvete-tortillas, ca 24 små lefser
-
2 ½ dl
-
40 g
-
¼ tsbakepulver
-
¼ tshornsalt
-
7 dlhvetemel
-
1 dlhvetemel til utbaking
Slik gjør du det
-
1
Tilbered pulled pork etter anvisning på pakken.
Tips
Lag gjerne en norsk vri på denne ved å bytte ut pulled pork med langtidsstekt lam eller reinsdyrskav.
-
2
Skyll bønnene godt, hakk løk og finhakke hvitløk og chili. Vend alt sammen med olje og hakket koriander. Smak til med litt limesaft.
-
3
Lag sausen rett før servering. Riv osten. Fres finhakket løk, hvitløk, jalapeno og chili i smør. Ha i fløte og rør godt. Dryss over maizena og kok opp så sausen tykner.
-
4
Sett ned temperaturen og rør inn kremost og sennep. Gradvis tilsett revet ost mens du rører slik at osten smelter.
-
5
Server pulled pork i tortillalefser med bønnesalsa, ostesaus og syltet pepperoncini.
Hjemmelagde hvete-tortillas
-
6
Smelt smør og varm opp med melk. Bland bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle og rør inn smør- og melblandingen. Bland forsiktig sammen til deigen så vidt samler seg.
-
7
Del deigen i små emner og rull til kuler, ca. 2,5 cm i diameter. La dem hvile under et fuktig, varmt klede og plast, ca. 30 minutter.
-
8
Ha godt med mel på et bakebord og kjevle ut små lefser. Stek på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på takke.
-
9
Legg lefsene fortløpende i en bunke og dekk godt med et fuktig klede og plast. Da holder de seg myke.