Taco med pulled pork, bønnesalsa og ostesaus

Taco med pulled pork og ostesaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 50 min
Langtidsstekt svinenakke er perfekt til taco. Her har du oppskrift på kjempegod taco med bønnesalsa, ostesaus og hjemmelagde hvete-tortillas.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 pakke pulled pork
4 stk tortillalefser
4 stk syltet pepperoncini

Bønnesalsa

400 g hermetiserte sorte bønner
½ stk rødløk
1 stk hvitløksfedd
1 stk chili
1 ss olivenolje
1 dl hakket koriander
1 stk lime

Ostesaus

150 g Jarlsberg® XO
200 g Ridder® eller Avdem fjelldronning
1 ss TINE Meierismør
1 stk sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
2 ss hakket jalapenos
1 stk chili
3 ½ dl TINE Kremfløte
½ ss maizena
125 g TINE Kremgo’® Naturell
2 ts sennep

Hjemmelagde hvete-tortillas, ca 24 små lefser

2 ½ dl Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
40 g TINE Meierismør
¼ ts bakepulver
¼ ts hornsalt
7 dl hvetemel
1 dl hvetemel til utbaking

Slik gjør du det

    1. Tilbered pulled pork etter anvisning på pakken.
      Tips!

      Lag gjerne en norsk vri på denne ved å bytte ut pulled pork med langtidsstekt lam eller reinsdyrskav.

    2. Skyll bønnene godt, hakk løk og finhakke hvitløk og chili. Vend alt sammen med olje og hakket koriander. Smak til med litt limesaft.
    3. Lag sausen rett før servering. Riv osten. Fres finhakket løk, hvitløk, jalapeno og chili i smør. Ha i fløte og rør godt. Dryss over maizena og kok opp så sausen tykner.
    4. Sett ned temperaturen og rør inn kremost og sennep. Gradvis tilsett revet ost mens du rører slik at osten smelter.
    5. Server pulled pork i tortillalefser med bønnesalsa, ostesaus og syltet pepperoncini.
  1. Hjemmelagde hvete-tortillas

    1. Smelt smør og varm opp med melk. Bland bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle og rør inn smør- og melblandingen. Bland forsiktig sammen til deigen så vidt samler seg.
    2. Del deigen i små emner og rull til kuler, ca. 2,5 cm i diameter. La dem hvile under et fuktig, varmt klede og plast, ca. 30 minutter.
    3. Ha godt med mel på et bakebord og kjevle ut små lefser. Stek på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på takke.
    4. Legg lefsene fortløpende i en bunke og dekk godt med et fuktig klede og plast. Da holder de seg myke.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat