Taco med pulled pork, bønnesalsa og ostesaus

Taco med pulled pork og ostesaus

0
24
Enkel50 min
Langtidsstekt svinenakke er perfekt til taco. Her har du oppskrift på kjempegod taco med bønnesalsa, ostesaus og hjemmelagde hvete-tortillas.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 pakke
    pulled pork
  • 4 stk
    tortillalefser
  • 4 stk
    syltet pepperoncini

Bønnesalsa

  • 400 g
    hermetiserte sorte bønner
  • ½ stk
    rødløk
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    chili
  • 1 ss
    olivenolje
  • 1 dl
    hakket koriander
  • 1 stk
    lime

Ostesaus

Hjemmelagde hvete-tortillas, ca 24 små lefser

Slik gjør du det

  1. 1

    Tilbered pulled pork etter anvisning på pakken.

    Tips

    Lag gjerne en norsk vri på denne ved å bytte ut pulled pork med langtidsstekt lam eller reinsdyrskav.

  2. 2

    Skyll bønnene godt, hakk løk og finhakke hvitløk og chili. Vend alt sammen med olje og hakket koriander. Smak til med litt limesaft.

  3. 3

    Lag sausen rett før servering. Riv osten. Fres finhakket løk, hvitløk, jalapeno og chili i smør. Ha i fløte og rør godt. Dryss over maizena og kok opp så sausen tykner.

  4. 4

    Sett ned temperaturen og rør inn kremost og sennep. Gradvis tilsett revet ost mens du rører slik at osten smelter.

  5. 5

    Server pulled pork i tortillalefser med bønnesalsa, ostesaus og syltet pepperoncini.

Hjemmelagde hvete-tortillas

  1. 6

    Smelt smør og varm opp med melk. Bland bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle og rør inn smør- og melblandingen. Bland forsiktig sammen til deigen så vidt samler seg.

  2. 7

    Del deigen i små emner og rull til kuler, ca. 2,5 cm i diameter. La dem hvile under et fuktig, varmt klede og plast, ca. 30 minutter.

  3. 8

    Ha godt med mel på et bakebord og kjevle ut små lefser. Stek på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på takke.

  4. 9

    Legg lefsene fortløpende i en bunke og dekk godt med et fuktig klede og plast. Da holder de seg myke.

Del denne oppskriften: