Taco med pulled pork og ostesaus
Langtidsstekt svinenakke er perfekt til taco. Her har du oppskrift på kjempegod taco med bønnesalsa, ostesaus og hjemmelagde hvete-tortillas.
Enkel•50 min•4 personer
Ingredienser
- 1 pakke pulled pork
- 4 stykk tortillalefse
- 4 stykk syltet pepperoncini
Bønnesalsa
- 400 g hermetiserte sorte bønner
- 0.5 stykk rødløk
- 1 stykk hvitløksfedd
- 1 stykk chili
- 1 ss olivenolje
- 1 dl hakket koriander
- 1 stykk lime
Ostesaus
- 150 g Jarlsberg® XO
- 200 g Ridder®, eller Avdem fjelldronning
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1 stykk sjalottløk
- 2 stykk hvitløksfedd
- 2 ss hakket jalapenos
- 1 stykk chili
- 3.5 dl TINE® Kremfløte
- 0.5 ss maizena
- 125 g TINE® Kremgo® Naturell
- 2 ts sennep
Hjemmelagde hvete-tortillas, ca 24 små lefser
- 2.5 dl TINE® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
- 40 g TINE® Meierismør
- 0.25 ts bakepulver
- 0.25 ts hornsalt
- 7 dl hvetemel
- 1 dl hvetemel, til utbaking
Slik gjør du
1
Tilbered pulled pork etter anvisning på pakken.
TipsLag gjerne en norsk vri på denne ved å bytte ut pulled pork med langtidsstekt lam eller reinsdyrskav.
2
Skyll bønnene godt, hakk løk og finhakke hvitløk og chili. Vend alt sammen med olje og hakket koriander. Smak til med litt limesaft.
3
Lag sausen rett før servering. Riv osten. Fres finhakket løk, hvitløk, jalapeno og chili i smør. Ha i fløte og rør godt. Dryss over maizena og kok opp så sausen tykner.
4
Sett ned temperaturen og rør inn kremost og sennep. Gradvis tilsett revet ost mens du rører slik at osten smelter.
5
Server pulled pork i tortillalefser med bønnesalsa, ostesaus og syltet pepperoncini.
Hjemmelagde hvete-tortillas
1
Smelt smør og varm opp med melk. Bland bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle og rør inn smør- og melblandingen. Bland forsiktig sammen til deigen så vidt samler seg.
2
Del deigen i små emner og rull til kuler, ca. 2,5 cm i diameter. La dem hvile under et fuktig, varmt klede og plast, ca. 30 minutter.
3
Ha godt med mel på et bakebord og kjevle ut små lefser. Stek på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på takke.
4
Legg lefsene fortløpende i en bunke og dekk godt med et fuktig klede og plast. Da holder de seg myke.