Håndkle og blad
Taco med pulled pork, bønnesalsa og ostesaus
(2323)

Taco med pulled pork og ostesaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Langtidsstekt svinenakke er perfekt til taco. Her har du oppskrift på kjempegod taco med bønnesalsa, ostesaus og hjemmelagde hvete-tortillas.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4
1 pakkepulled pork
4 stktortillalefser
4 stksyltet pepperoncini

Bønnesalsa

400 ghermetiserte sorte bønner
½ stkrødløk
1 stkhvitløksfedd
1 stkchili
1 ssolivenolje
1 dlhakket koriander
1 stklime

Ostesaus

150 gJarlsberg® XO 15 mndr
200 gRidder® eller Avdem fjelldronning
1 ssTINE Meierismør
1 stksjalottløk
2 stkhvitløksfedd
2 sshakket jalapenos
1 stkchili
3 ½ dlTINE Kremfløte
½ ssmaizena
125 gTINE Kremgo’® Naturell
2 tssennep

Hjemmelagde hvete-tortillas, ca 24 små lefser

2 ½ dlTinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
40 gTINE Meierismør
¼ tsbakepulver
¼ tshornsalt
7 dlhvetemel
1 dlhvetemel til utbaking
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Tilbered pulled pork etter anvisning på pakken.
      Blått hjerte
      Tips!

      Lag gjerne en norsk vri på denne ved å bytte ut pulled pork med langtidsstekt lam eller reinsdyrskav.

    2. Skyll bønnene godt, hakk løk og finhakke hvitløk og chili. Vend alt sammen med olje og hakket koriander. Smak til med litt limesaft.
    3. Lag sausen rett før servering. Riv osten. Fres finhakket løk, hvitløk, jalapeno og chili i smør. Ha i fløte og rør godt. Dryss over maizena og kok opp så sausen tykner.
    4. Sett ned temperaturen og rør inn kremost og sennep. Gradvis tilsett revet ost mens du rører slik at osten smelter.
    5. Server pulled pork i tortillalefser med bønnesalsa, ostesaus og syltet pepperoncini.
  • Hjemmelagde hvete-tortillas

    1. Smelt smør og varm opp med melk. Bland bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle og rør inn smør- og melblandingen. Bland forsiktig sammen til deigen så vidt samler seg.
    2. Del deigen i små emner og rull til kuler, ca. 2,5 cm i diameter. La dem hvile under et fuktig, varmt klede og plast, ca. 30 minutter.
    3. Ha godt med mel på et bakebord og kjevle ut små lefser. Stek på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på takke.
    4. Legg lefsene fortløpende i en bunke og dekk godt med et fuktig klede og plast. Da holder de seg myke.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat