Taco med panert fisk
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 ghvit fiskefilet
-
2 stkegg
-
1 dlhvetemel
-
1 tstacokrydder
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
2 dlbrødsmuler , panko eller griljermel
-
1 ss
MANGO- OG VALNØTTSALSA
-
1 stklime
-
2 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
¼ tschilipulver
-
¼ tspepper
-
1 stkchili
-
1 stkmango
-
½ stkoransje paprika
-
½ stkrødløk
-
1 ½ dlvalnøtter
-
1 pottefrisk koriander
TIL SERVERING
-
8 stktortillalefser
-
1 stkhjertesalat
-
1 stkavokado
-
4 sschilisaus f.eks. sriracha
-
3 dl
-
½ stksitron
Slik gjør du det
-
1
Visp sammen saften fra lime, olivenolje, salt, chilipulver og pepper til en dressing. Finhakk chili og vend inn.
-
2
Del mango og paprika i bittesmå terninger, finhakk rødløk og grovhakk valnøtter. Vend med dressing og hakket koriander.
-
3
Del fiskefilet i avlange biter, ca. 4 x 8 cm. Lettpisk egg og ha i en skål. Bland mel, tacokrydder, salt og pepper i en annen skål og ha brødsmuler i en tredje.
Tips
All fiskefilet kan paneres, så bruk det du liker best. Du kan også servere disse med pannestekt laks eller torsk og droppe paneringen helt.
-
4
Dypp fiskebitene først i melblandingen, så i egg og så i brødsmuler. Pass på at hele stykket er godt dekket. Stek gylne på alle sider i en medium varm panne med smør.
-
5
Finstrimle salat, del avokado i skiver og server tortillalefser med salat, avokado, panert fisk, mango- og valnøttsalsa, chilisaus og rømme. Skvis gjerne over litt sitron ved servering.
Slik lager du Sriracha
Tips
Lag gjerne chilisausen selv. Blir det for sterkt er det bare å pøse på med mer rømme.