Taco med panert fisk

Taco med panert fisk

0
20
Enkel45 min
Fisketaco er veldig populært hos både store og små. Her er fiskefilet panert og servert med en frisk mangosalsa, avokado, chilisaus og godt med rømme.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 600 g
    hvit fiskefilet
  • 2 stk
    egg
  • 1 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    tacokrydder
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 dl
    brødsmuler , panko eller griljermel
  • 1 ss

MANGO- OG VALNØTTSALSA

  • 1 stk
    lime
  • 2 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    chilipulver
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 stk
    chili
  • 1 stk
    mango
  • ½ stk
    oransje paprika
  • ½ stk
    rødløk
  • 1 ½ dl
    valnøtter
  • 1 potte
    frisk koriander

TIL SERVERING

  • 8 stk
    tortillalefser
  • 1 stk
    hjertesalat
  • 1 stk
    avokado
  • 4 ss
    chilisaus f.eks. sriracha
  • 3 dl
  • ½ stk
    sitron

Slik gjør du det

  1. 1

    Visp sammen saften fra lime, olivenolje, salt, chilipulver og pepper til en dressing. Finhakk chili og vend inn.

  2. 2

    Del mango og paprika i bittesmå terninger, finhakk rødløk og grovhakk valnøtter. Vend med dressing og hakket koriander.

  3. 3

    Del fiskefilet i avlange biter, ca. 4 x 8 cm. Lettpisk egg og ha i en skål. Bland mel, tacokrydder, salt og pepper i en annen skål og ha brødsmuler i en tredje.

    Tips

    All fiskefilet kan paneres, så bruk det du liker best. Du kan også servere disse med pannestekt laks eller torsk og droppe paneringen helt.

  4. 4

    Dypp fiskebitene først i melblandingen, så i egg og så i brødsmuler. Pass på at hele stykket er godt dekket. Stek gylne på alle sider i en medium varm panne med smør.

  5. 5

    Finstrimle salat, del avokado i skiver og server tortillalefser med salat, avokado, panert fisk, mango- og valnøttsalsa, chilisaus og rømme. Skvis gjerne over litt sitron ved servering.

    Slik lager du Sriracha

    Slik lager du Sriracha

    Tips

    Lag gjerne chilisausen selv. Blir det for sterkt er det bare å pøse på med mer rømme.

Del denne oppskriften: