Taco med panert fisk

Taco med panert fisk

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Fisketaco er veldig populært hos både store og små. Her er fiskefilet panert og servert med en frisk mangosalsa, avokado, chilisaus og godt med rømme.

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g hvit fiskefilet
2 stk egg
1 dl hvetemel
1 ts tacokrydder
½ ts salt
½ ts pepper
2 dl brødsmuler , panko eller griljermel
1 ss TINE Meierismør

MANGO- OG VALNØTTSALSA

1 stk lime
2 ss olivenolje
½ ts salt
¼ ts chilipulver
¼ ts pepper
1 stk chili
1 stk mango
½ stk oransje paprika
½ stk rødløk
1 ½ dl valnøtter
1 potte frisk koriander

TIL SERVERING

8 stk tortillalefser
1 stk hjertesalat
1 stk avokado
4 ss chilisaus f.eks. sriracha
3 dl TINE Lettrømme 10 %
½ stk sitron

Slik gjør du det

    1. Visp sammen saften fra lime, olivenolje, salt, chilipulver og pepper til en dressing. Finhakk chili og vend inn.
    2. Del mango og paprika i bittesmå terninger, finhakk rødløk og grovhakk valnøtter. Vend med dressing og hakket koriander.
    3. Del fiskefilet i avlange biter, ca. 4 x 8 cm. Lettpisk egg og ha i en skål. Bland mel, tacokrydder, salt og pepper i en annen skål og ha brødsmuler i en tredje.
      Tips!

      All fiskefilet kan paneres, så bruk det du liker best. Du kan også servere disse med pannestekt laks eller torsk og droppe paneringen helt.

    4. Dypp fiskebitene først i melblandingen, så i egg og så i brødsmuler. Pass på at hele stykket er godt dekket. Stek gylne på alle sider i en medium varm panne med smør.
    5. Finstrimle salat, del avokado i skiver og server tortillalefser med salat, avokado, panert fisk, mango- og valnøttsalsa, chilisaus og rømme. Skvis gjerne over litt sitron ved servering.
      Tips!

      Lag gjerne chilisausen selv. Blir det for sterkt er det bare å pøse på med mer rømme.

      Slik lager du Sriracha :
Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat