placeholder image
0

Taco med panert fisk

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fisketaco er veldig populært hos både store og små. Her er fiskefilet panert og servert med en frisk mangosalsa, avokado, chilisaus og godt med rømme.

Antall porsjoner

Ingredienser

600 ghvit fiskefilet
2 stkegg
1 dlhvetemel
1 tstacokrydder
½ tssalt
½ tspepper
2 dlbrødsmuler, panko eller griljermel
1 ssTINE Meierismør

MANGO- OG VALNØTTSALSA

1 stklime
2 ssolivenolje
½ tssalt
¼ tschilipulver
¼ tspepper
1 stkchili
1 stkmango
½ stkoransje paprika
½ stkrødløk
1 ½ dlvalnøtter
1 pottefrisk koriander

TIL SERVERING

8 stktortillalefser
1 stkhjertesalat
1 stkavokado
4 sschilisaus f.eks. sriracha
3 dlTINE Lettrømme 10 %
½ stksitroner

Slik gjør du det

    1. Visp sammen saften fra lime, olivenolje, salt, chilipulver og pepper til en dressing. Finhakk chili og vend inn.
    2. Del mango og paprika i bittesmå terninger, finhakk rødløk og grovhakk valnøtter. Vend med dressing og hakket koriander.
    3. Del fiskefilet i avlange biter, ca. 4 x 8 cm. Lettpisk egg og ha i en skål. Bland mel, tacokrydder, salt og pepper i en annen skål og ha brødsmuler i en tredje.

      Tips:

      All fiskefilet kan paneres, så bruk det du liker best. Du kan også servere disse med pannestekt laks eller torsk og droppe paneringen helt.

    4. Dypp fiskebitene først i melblandingen, så i egg og så i brødsmuler. Pass på at hele stykket er godt dekket. Stek gylne på alle sider i en medium varm panne med smør.
    5. Finstrimle salat, del avokado i skiver og server tortillalefser med salat, avokado, panert fisk, mango- og valnøttsalsa, chilisaus og rømme. Skvis gjerne over litt sitron ved servering.

      Tips:

      Lag gjerne chilisausen selv. Blir det for sterkt er det bare å pøse på med mer rømme.

Kommentarer