Pulled chicken-taco

(12)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

På tide å oppgradere fredagstacoen med denne saftige kylling-varianten. Deilig grillet kylling med tacokrydder toppes med grønnsaker, lettsyltet rødløk, sterk gul chilisaus og en stor klatt rømme.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkgrillet kylling
1 pakketacokrydder
1 tsTINE Meierismør

SYLTET RØDLØK

1 stkrødløk
1 dleplesidereddik
½ stklime
1 tssukker
½ tssalt

Til servering

8 stksmå tortillalefser
1 stkhjertesalat
200 gcherrytomater
1 boksmais
1 dlchilisaus
3 dlTINE Lettrømme 10 %
¼ pottefrisk koriander
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Finsnitt rødløk, gjerne med en mandolin. Ha i en bolle og vend med eddik, limesaft, sukker og salt. La stå å trekke i minst 30 minutter.
  2. Fjern skinnet på ferdiggrillet kylling og riv kjøttet i biter med to gafler eller med hendene. Varm en panne med smør og fres kjøttet raskt med tacokrydder.
  3. Finsnitt hjertesalat og del tomater i to eller fire. Server tortillalefser med salat, tomater, mais, kyllingkjøtt, gul habanero chili-saus med mango, rømme og frisk koriander.

   Tips:

   Det finnes mange spennende chilisauser du kan lage selv (se link her). Om du ikke lager din egen chilisaus finnes det flere varianter å få kjøpt i butikken. Du kan også servere Pulled chicken-taco med salsa.

Tips:

Har du tid og trives på kjøkkenet kan du lage pulled chicken fra bunnen av. Legg 6 rå kyllinglår i en ildfast form. Krydre med tacokrydder og hell over 2 dl bbq-saus. Dekk formen med folie og stek i ovnen på 180 °C i ca. 3 timer eller til kjøttet rives lett av beinet.

Kommentarer

  Legg til kommentar