
Pulled chicken-taco
På tide å oppgradere fredagstacoen med denne saftige kylling-varianten. Deilig grillet kylling med tacokrydder toppes med grønnsaker, lettsyltet rødløk, sterk gul chilisaus og en stor klatt rømme.
Ingredienser
Antall porsjoner
SYLTET RØDLØK
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Finsnitt rødløk, gjerne med en mandolin. Ha i en bolle og vend med eddik, limesaft, sukker og salt. La stå å trekke i minst 30 minutter.
- 2
Fjern skinnet på ferdiggrillet kylling og riv kjøttet i biter med to gafler eller med hendene. Varm en panne med smør og fres kjøttet raskt med tacokrydder.
- 3
Finsnitt hjertesalat og del tomater i to eller fire. Server tortillalefser med salat, tomater, mais, kyllingkjøtt, gul habanero chili-saus med mango, rømme og frisk koriander.
Tips
Det finnes mange spennende chilisauser du kan lage selv (se link her). Om du ikke lager din egen chilisaus finnes det flere varianter å få kjøpt i butikken. Du kan også servere Pulled chicken-taco med salsa.
Tips
Har du tid og trives på kjøkkenet kan du lage pulled chicken fra bunnen av. Legg 6 rå kyllinglår i en ildfast form. Krydre med tacokrydder og hell over 2 dl bbq-saus. Dekk formen med folie og stek i ovnen på 180 °C i ca. 3 timer eller til kjøttet rives lett av beinet.