Pulled chicken-taco

Pulled chicken-taco

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
På tide å oppgradere fredagstacoen med denne saftige kylling-varianten. Deilig grillet kylling med tacokrydder toppes med grønnsaker, lettsyltet rødløk, sterk gul chilisaus og en stor klatt rømme.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk grillet kylling
1 pakke tacokrydder
1 ts TINE Meierismør

SYLTET RØDLØK

1 stk rødløk
1 dl eplesidereddik
½ stk lime
1 ts sukker
½ ts salt

Til servering

8 stk små tortillalefser
1 stk hjertesalat
200 g cherrytomater
1 boks mais
1 dl chilisaus
3 dl TINE Lettrømme 10 %
¼ potte frisk koriander

Slik gjør du det

    1. Finsnitt rødløk, gjerne med en mandolin. Ha i en bolle og vend med eddik, limesaft, sukker og salt. La stå å trekke i minst 30 minutter.
    2. Fjern skinnet på ferdiggrillet kylling og riv kjøttet i biter med to gafler eller med hendene. Varm en panne med smør og fres kjøttet raskt med tacokrydder.
    3. Finsnitt hjertesalat og del tomater i to eller fire. Server tortillalefser med salat, tomater, mais, kyllingkjøtt, gul habanero chili-saus med mango, rømme og frisk koriander.
      Tips!

      Det finnes mange spennende chilisauser du kan lage selv (se link her). Om du ikke lager din egen chilisaus finnes det flere varianter å få kjøpt i butikken. Du kan også servere Pulled chicken-taco med salsa.

      Slik lager du Gul habañero chilisaus med mango :
Tips!

Har du tid og trives på kjøkkenet kan du lage pulled chicken fra bunnen av. Legg 6 rå kyllinglår i en ildfast form. Krydre med tacokrydder og hell over 2 dl bbq-saus. Dekk formen med folie og stek i ovnen på 180 °C i ca. 3 timer eller til kjøttet rives lett av beinet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat