Svinefilet med soppsaus
Enkel•20 min min
Svinefilet med soppsaus er en enkel og smakfull oppskrift som passer like godt til hverdags som til helgemiddag.
Ingredienser
Antall porsjoner
Potet:
-
8 stkpoteter
Svinefilet:
-
400 gsvinefileter
-
200 gsjampinjong
-
2 ss
Soppsaus:
-
2 dlvann
-
½ stkbuljongterning , eller 2 ts kalvefond
-
2 ssfersk timian , eller 1 ts tørket
-
2 dl
Tilbehør
-
1 stkbrokkoli
-
1 kvistfersk timian
Slik gjør du det
-
1
Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
Svinefilet:
-
2
Skjær svinefilet i ca. 2 cm tykke skiver. Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og fres sopp på svak varme.
-
3
Ta soppen opp, brun filetskivene i resten av smøret på sterkere varme. Senk varmen og la kjøttet bli gjennomstekt. Ta kjøttet opp og hold det varmt.
Soppsaus:
-
4
Legg soppen tilbake i stekepannen, spe på med vann og buljong. La det koke ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche.
Tilbehør:
-
5
Del brokkolien i buketter og kok i 6-8 minutter. Pynt retten med fersk timian.