Svinefilet med soppsaus

Svinefilet med soppsaus

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 20 min
Svinefilet med soppsaus er en enkel og smakfull oppskrift som passer like godt til hverdags som til helgemiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

8 stk poteter

Svinefilet:

400 g svinefileter
200 g sjampinjong
2 ss TINE Meierismør

Soppsaus:

2 dl vann
½ stk buljongterning , eller 2 ts kalvefond
2 ss fersk timian , eller 1 ts tørket
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %

Tilbehør

1 stk brokkoli
1 kvist fersk timian

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
  1. Svinefilet:

    1. Skjær svinefilet i ca. 2 cm tykke skiver. Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og fres sopp på svak varme.
    2. Ta soppen opp, brun filetskivene i resten av smøret på sterkere varme. Senk varmen og la kjøttet bli gjennomstekt. Ta kjøttet opp og hold det varmt.
  2. Soppsaus:

    1. Legg soppen tilbake i stekepannen, spe på med vann og buljong. La det koke ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche.
  3. Tilbehør:

    1. Del brokkolien i buketter og kok i 6-8 minutter. Pynt retten med fersk timian.
Tips!

Hvis du bruker 2 dl TINE Matyoghurt istedenfor crème fraîche, blander du inn 1 ss hvetemel. Da vil den ikke skille seg. La det koke opp igjen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Gunnar

    2 år siden
    Kjempegod oppskrift!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Gunnar, Takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat