Skip to main content

Svinefilet med soppsaus

Enkel
20min

Svinefilet med soppsaus er en enkel og smakfull oppskrift som passer like godt til hverdags som til helgemiddag.

4.1
(16)
Next ImageSvinefilet med soppsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

8 stk
potet

Svinefilet:

400 g
svinefilet
200 g
sjampinjong

Soppsaus:

2 dl
vann
0.5 stk
buljongterning, eller 2 ts kalvefond
2 ss
fersk timian, eller 1 ts tørket

Tilbehør

1 stk
brokkoli
1 kvist
fersk timian

Fremgangsmåte

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.

Svinefilet:

  1. Skjær svinefilet i ca. 2 cm tykke skiver. Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og fres sopp på svak varme.

  2. Ta soppen opp, brun filetskivene i resten av smøret på sterkere varme. Senk varmen og la kjøttet bli gjennomstekt. Ta kjøttet opp og hold det varmt.

Soppsaus:

  1. Legg soppen tilbake i stekepannen, spe på med vann og buljong. La det koke ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche.

Tilbehør:

  1. Del brokkolien i buketter og kok i 6-8 minutter. Pynt retten med fersk timian.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du bruker 2 dl TINE Matyoghurt istedenfor crème fraîche, blander du inn 1 ss hvetemel. Da vil den ikke skille seg. La det koke opp igjen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter