Svinefilet med soppsaus

Svinefilet med soppsaus

2
15
Enkel20 min
Svinefilet med soppsaus er en enkel og smakfull oppskrift som passer like godt til hverdags som til helgemiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

  • 8 stk
    poteter

Svinefilet:

Soppsaus:

Tilbehør

  • 1 stk
    brokkoli
  • 1 kvist
    fersk timian

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.

Svinefilet:

  1. 2

    Skjær svinefilet i ca. 2 cm tykke skiver. Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og fres sopp på svak varme.

  2. 3

    Ta soppen opp, brun filetskivene i resten av smøret på sterkere varme. Senk varmen og la kjøttet bli gjennomstekt. Ta kjøttet opp og hold det varmt.

Soppsaus:

  1. 4

    Legg soppen tilbake i stekepannen, spe på med vann og buljong. La det koke ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche.

Tilbehør:

  1. 5

    Del brokkolien i buketter og kok i 6-8 minutter. Pynt retten med fersk timian.

Tips

Hvis du bruker 2 dl TINE Matyoghurt istedenfor crème fraîche, blander du inn 1 ss hvetemel. Da vil den ikke skille seg. La det koke opp igjen.

Del denne oppskriften: