Svinefilet med soppsaus

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Svinefilet med soppsaus er en enkel og smakfull oppskrift som passer like godt til hverdags som til helgemiddag.

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet:

8 stkpoteter

Svinefilet:

400 gsvinefileter
200 gsjampinjong
2 ssTINE Meierismør

Soppsaus:

2 dlvann
½ stkbuljongterning, eller 2 ts kalvefond
2 ssfersk timian, eller 1 ts tørket
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %

Tilbehør

1 stkbrokkoli
fersk timian
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Potet:

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
  • Svinefilet:

    1. Skjær svinefilet i ca. 2 cm tykke skiver. Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og fres sopp på svak varme.
    2. Ta soppen opp, brun filetskivene i resten av smøret på sterkere varme. Senk varmen og la kjøttet bli gjennomstekt. Ta kjøttet opp og hold det varmt.
  • Soppsaus:

    1. Legg soppen tilbake i stekepannen, spe på med vann og buljong. La det koke ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche.
  • Tilbehør:

    1. Del brokkolien i buketter og kok i 6-8 minutter. Pynt retten med fersk timian.

Tips:

Hvis du bruker 2 dl TINE Matyoghurt istedenfor crème fraîche, blander du inn 1 ss hvetemel. Da vil den ikke skille seg. La det koke opp igjen.

 Les kommentarer (2)

Kommentarer

  Legg til kommentar