Hjemmelaget schnitzel av svinekjøtt
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Potet:
-
10 stkpoteter
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
Asparges:
-
400 gaspargesbønner
Schnitzel:
-
600 gsvinekjøtt , gjerne flatbiff
-
1 dlhvetemel
-
1 stkegg
-
1 dlgriljermel eller strøkavring
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
2 ss
Tilbehør:
-
1 stksitron
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200°C, varmluft.
Potet:
-
2
Skrell potetene og kutt dem i 4 biter. Vend i olje. Ha på salt og pepper. Stek i ildfast form til potetene er møre, 20-25 minutter.
Asparges:
-
3
Kok opp rikelig med vann til aspargesbønnene. Kok i ca 5 minutter. Pass på at dette gjøres mot slutten av steketiden for potetene.
Schnitzel:
-
4
For at svinekjøttet skal bli tynnere, banker du det med en kjøtthammer. Har du ikke kjøtthammer, bruk en kjevle (se i tipsboksen ang bruk). Vend de flatbankede stykkene først i hvetemel, så i egg og til slutt griljermel. Stek schnitzlene på middels sterk varme i olje/smørblanding, 3-4 minutter på hver side. Snu ofte for at varmen skal fordele seg jevnt i kjøttet.
Tilbehør:
-
5
Legg potetene og aspargesbønnene på en tallerken. Ha schnitzlene på toppen og klem litt sitron over.