Hjemmelaget schnitzel av svinekjøtt

Hjemmelaget schnitzel av svinekjøtt

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 40 min
Utradisjonell wienerschnitzel med svinekjøtt. Med ovnsstekte poteter og aspargesbønner får du en smakfull familiemiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

10 stk poteter
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje
¼ ts salt
½ ts pepper

Asparges:

400 g aspargesbønner

Schnitzel:

600 g svinekjøtt , gjerne flatbiff
1 dl hvetemel
1 stk egg
1 dl griljermel eller strøkavring
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
2 ss TINE Meierismør

Tilbehør:

1 stk sitron

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C, varmluft.
  1. Potet:

    1. Skrell potetene og kutt dem i 4 biter. Vend i olje. Ha på salt og pepper. Stek i ildfast form til potetene er møre, 20-25 minutter.
  2. Asparges:

    1. Kok opp rikelig med vann til aspargesbønnene. Kok i ca 5 minutter. Pass på at dette gjøres mot slutten av steketiden for potetene.
  3. Schnitzel:

    1. For at svinekjøttet skal bli tynnere, banker du det med en kjøtthammer. Har du ikke kjøtthammer, bruk en kjevle (se i tipsboksen ang bruk). Vend de flatbankede stykkene først i hvetemel, så i egg og til slutt griljermel. Stek schnitzlene på middels sterk varme i olje/smørblanding, 3-4 minutter på hver side. Snu ofte for at varmen skal fordele seg jevnt i kjøttet.
  4. Tilbehør:

    1. Legg potetene og aspargesbønnene på en tallerken. Ha schnitzlene på toppen og klem litt sitron over.
Tips!

Har du ikke kjøtthammer, kan du banke kjøttstykkene lett med en kjevle. Ha gladpack mellom kjøtt og kjevle.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Stine

    3 måneder siden
    Ser at det på illustrasjonsbildet er servert med en dressing med kapers i en liten skål for seg selv. Noen som vet hva dette er? ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Stine, Dressingen som er brukt på bilde er Fish & Chips-rømme: https://www.tine.no/oppskrifter/sauser-og-dressinger/kalde-sauser-og-dressinger/koriander-r%C3%B8mme-fish-chips-r%C3%B8mme Vi har mange rømmedressinger å velge mellom som smaker veldig godt om denne ikke faller i smak :) God matlaging!

      Kommenter  (1)


  • Julie

    2 år siden
    Dette er sikkert en kjempefin oppskrift, men det er én ting som plager meg: 10 poteter skåret i 4 biter og stekt i ildfast form på 200 grader har aldri blitt ferdig på 20-25 minutter i min verden. Mer riktig med 40-50 minutter etter det jeg har erfart.

    Kommenter  (13)


  • Ole Berg

    3 år siden
    10 gram poteter kan bli litt lite for 4 personer....... 10 stk kansje.

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Ole, Beklager, her har det skjedd en teknisk feil. Jeg retter opp med en gang :)

      Kommenter  (2)


  • Joar

    5 år siden
    Schnitzel med rent kjøtt er noe helt annet, enn de halvfabrikkerte soyaproduktene, som selges frossen. Jeg liker at dere bruker ekte smør til å steke kjøttet i - blir mye bedre smak, enn med margarin. Sitronskive kan gjernelegges opp på schnitzelen, når den er snudd første gang.

    Kommenter  (4)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hjemmelaget er best, helt enig. :) Godt tips med sitronskiven. Ha en fin dag!

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat