tablecloth-basil
Hjemmelaget schnitzel av svinekjøtt
(43)

Hjemmelaget schnitzel av svinekjøtt

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Utradisjonell wienerschnitzel med svinekjøtt. Med ovnsstekte poteter og aspargesbønner får du en smakfull familiemiddag.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

10 stkpoteter
2 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje
¼ tssalt
½ tspepper

Asparges:

400 gaspargesbønner

Schnitzel:

600 gsvinekjøtt, gjerne flatbiff
1 dlhvetemel
1 stkegg
1 dlgriljermel eller strøkavring
2 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
2 ssTINE Meierismør

Tilbehør:

1 stksitron
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C, varmluft.
    1. Skrell potetene og kutt dem i 4 biter. Vend i olje. Ha på salt og pepper. Stek i ildfast form til potetene er møre, 20-25 minutter.
    1. Kok opp rikelig med vann til aspargesbønnene. Kok i ca 5 minutter. Pass på at dette gjøres mot slutten av steketiden for potetene.
    1. For at svinekjøttet skal bli tynnere, banker du det med en kjøtthammer. Har du ikke kjøtthammer, bruk en kjevle (se i tipsboksen ang bruk). Vend de flatbankede stykkene først i hvetemel, så i egg og til slutt griljermel. Stek schnitzlene på middels sterk varme i olje/smørblanding, 3-4 minutter på hver side. Snu ofte for at varmen skal fordele seg jevnt i kjøttet.
    1. Legg potetene og aspargesbønnene på en tallerken. Ha schnitzlene på toppen og klem litt sitron over.
blue heart
Tips!

Har du ikke kjøtthammer, kan du banke kjøttstykkene lett med en kjevle. Ha gladpack mellom kjøtt og kjevle.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff