Hjemmelaget schnitzel av svinekjøtt

(38)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Utradisjonell wienerschnitzel med svinekjøtt. Med ovnsstekte poteter og aspargesbønner får du en smakfull familiemiddag.

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet:

10 stkpoteter
2 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje
¼ tssalt
½ tspepper

Asparges:

400 gaspargesbønner

Schnitzel:

600 gsvinekjøtt, gjerne flatbiff
1 dlhvetemel
1 stkegg
1 dlgriljermel eller strøkavring
2 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
2 ssTINE Meierismør

Tilbehør:

1 stksitron

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C, varmluft.
  • Potet:

    1. Skrell potetene og kutt dem i 4 biter. Vend i olje. Ha på salt og pepper. Stek i ildfast form til potetene er møre, 20-25 minutter.
  • Asparges:

    1. Kok opp rikelig med vann til aspargesbønnene. Kok i ca 5 minutter. Pass på at dette gjøres mot slutten av steketiden for potetene.
  • Schnitzel:

    1. For at svinekjøttet skal bli tynnere, banker du det med en kjøtthammer. Har du ikke kjøtthammer, bruk en kjevle (se i tipsboksen ang bruk). Vend de flatbankede stykkene først i hvetemel, så i egg og til slutt griljermel. Stek schnitzlene på middels sterk varme i olje/smørblanding, 3-4 minutter på hver side. Snu ofte for at varmen skal fordele seg jevnt i kjøttet.
  • Tilbehør:

    1. Legg potetene og aspargesbønnene på en tallerken. Ha schnitzlene på toppen og klem litt sitron over.

Tips:

Har du ikke kjøtthammer, kan du banke kjøttstykkene lett med en kjevle. Ha gladpack mellom kjøtt og kjevle.

Kommentarer

  Legg til kommentar