
Hjemmelaget schnitzel av svinekjøtt
Utradisjonell wienerschnitzel med svinekjøtt. Med ovnsstekte poteter og aspargesbønner får du en smakfull familiemiddag.

Ingredienser
Antall porsjoner
Potet:
Asparges:
Schnitzel:
Tilbehør:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200°C, varmluft.
Potet:
- 2
Skrell potetene og kutt dem i 4 biter. Vend i olje. Ha på salt og pepper. Stek i ildfast form til potetene er møre, 20-25 minutter.
Asparges:
- 3
Kok opp rikelig med vann til aspargesbønnene. Kok i ca 5 minutter. Pass på at dette gjøres mot slutten av steketiden for potetene.
Schnitzel:
- 4
For at svinekjøttet skal bli tynnere, banker du det med en kjøtthammer. Har du ikke kjøtthammer, bruk en kjevle (se i tipsboksen ang bruk). Vend de flatbankede stykkene først i hvetemel, så i egg og til slutt griljermel. Stek schnitzlene på middels sterk varme i olje/smørblanding, 3-4 minutter på hver side. Snu ofte for at varmen skal fordele seg jevnt i kjøttet.
Tilbehør:
- 5
Legg potetene og aspargesbønnene på en tallerken. Ha schnitzlene på toppen og klem litt sitron over.
Tips
Har du ikke kjøtthammer, kan du banke kjøttstykkene lett med en kjevle. Ha gladpack mellom kjøtt og kjevle.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



