Svinefilet med saus av blåmuggost

Svinefilet med saus av blåmuggost

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 30 min
Indrefilet av svin er magert og godt kjøtt som passer like godt til selskapsmat som til hverdagsmiddager.

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet:

8 stk mandelpoteter

Blåmuggostsaus:

250 g sjampinjong (i skiver)
3 ss TINE Meierismør
2 dl TINE Crème Fraîche Original
2 dl TINE Matfløte
100 g Selbu Blå
2 ss cognac (kan sløyfes)
1 ss soyasaus

Svinemedaljonger:

600 g svinefileter
½ ts salt
½ ts pepper
1 dl vann (til utkok av stekepanne)

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
  1. Blåmuggostsaus:

    1. Brun soppen i smør og tilsett crème fraîche, fløte, ost, konjakk og soyasaus. Kok opp mens du rører. La sausen trekke ved svak varme i 15-20 minutter til den er tykk og kremaktig. Rør av og til.
  2. Svinemedaljonger:

    1. Skjær kjøttet i ca 2 cm tykke skiver. Trykk skivene lett ut med hånden og brun dem i smør i stekepannen, ca 4 minutter på hver side. Dryss på salt og pepper. La filetene hvile litt før de tas ut av pannen, men hold dem varme.
    2. Kok ut pannen med vannet. Hell utkoket i sausen og la den koke opp igjen.
Tips!

Ønsker du å helsteke en større filet, bør du bruke et steketermometer. 68-70 °C gir kjøttet en lett, rosa kjerne. Vil du ha kjøttet gjennomstekt, venter du til temperaturen når 76 °C.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Thor

    1 år siden
    Utrolig spennende med blåmuggost. Denne oppskriften kan helt klart anbefales

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      SÅ bra det falt i smak, Thor :) Man kan lage mye god mat med muggost :) Fortsatt god matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Tina

    2 år siden
    utrolig vellykket middag! mormor sa "sytten så godt, jeg må nesten slikke tallerkenen" Anbefales sterkt!

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Tina, Så hyggelig at den falt i smak hos mormor! Ikke noe er mer bekreftende at hun har lyst å slikke tallerkenen ren :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Elisabeth Berntzen

    5 år siden
    Fantastisk god oppskrift. Jeg stekte litt bacon ved siden av. Passer godt sammen svinekjøtt.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei, Det hørtes godt ut, Elisabeth. Takk for tipset.

      Kommenter  (0)


  • Stine Johansen

    7 år siden
    Er det mulig å lage denne sausen med en annen type ost..?? Er ikke så gla i blåmuggoster....

    Kommenter  (32)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Stine. Kremostene våre egner seg også til å bruke i saus. Den med urter er veldig god å bruke til svin. Varm kremosten opp over middels varme sammen med litt matfløte og litt ekstra friske urter og smak til med salt og pepper. Du kan eventuelt også bruke litt buljong eller en liten mengde soyasaus i sausen. Lykke til!

      Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat