Svinekoteletter i sursøt saus
Enkel•30 min min
Oppskrift på sursøte svinekoteletter med inspirasjon fra Asia. Retten kan varieres med alle dine favorittgrønnsaker.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pasta:
-
300 gukokte pastaskruer
Grønnsaker:
-
1 stkbrokkoli
-
3 ssvårløk
Appelsinsaus:
-
2 ssappelsinmarmelade
-
½ dl
-
2 sssoyasaus
-
2 sssennep
-
½ tschilipulver
Kotelett:
-
4 stknakkekoteletter
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
2 ssolje
Slik gjør du det
-
1
Kok pasta etter anvisningen på pakken.
-
2
Skyll og rens brokkoli og vårløk. Del brokkolien i små buketter og skjær vårløken i tynne skiver.
-
3
Bland marmelade, appelsinjuice, soyasaus, sennep og chili i en liten bolle. Rør godt.
-
4
Varm opp en stekepanne på forholdsvis sterk varme. Krydre kotelett med salt og pepper og brun dem raskt på begge sider i olje.
-
5
Skru ned varmen og hell appelsinblandingen over kotelettene.
-
6
Ha på lokk og la kotelettene trekke til de er gjennomstekte og møre, ca 15 minutter. Snu med jevne mellomrom. Ha vårløken på kotelettene de siste 5 minuttene.
-
7
Kok brokkoli til den er mør, men fremdeles har tyggemotstand, i 3-5 minutter.