Koteletter i sursøt saus

Svinekoteletter i sursøt saus

2
12
Enkel30 min
Oppskrift på sursøte svinekoteletter med inspirasjon fra Asia. Retten kan varieres med alle dine favorittgrønnsaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pasta:

  • 300 g
    ukokte pastaskruer

Grønnsaker:

  • 1 stk
    brokkoli
  • 3 ss
    vårløk

Appelsinsaus:

  • 2 ss
    appelsinmarmelade
  • ½ dl
    Sunniva® Original Appelsinjuice
  • 2 ss
    soyasaus
  • 2 ss
    sennep
  • ½ ts
    chilipulver

Kotelett:

  • 4 stk
    nakkekoteletter
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ss
    olje

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok pasta etter anvisningen på pakken.

  2. 2

    Skyll og rens brokkoli og vårløk. Del brokkolien i små buketter og skjær vårløken i tynne skiver.

  3. 3

    Bland marmelade, appelsinjuice, soyasaus, sennep og chili i en liten bolle. Rør godt.

  4. 4

    Varm opp en stekepanne på forholdsvis sterk varme. Krydre kotelett med salt og pepper og brun dem raskt på begge sider i olje.

  5. 5

    Skru ned varmen og hell appelsinblandingen over kotelettene.

  6. 6

    Ha på lokk og la kotelettene trekke til de er gjennomstekte og møre, ca 15 minutter. Snu med jevne mellomrom. Ha vårløken på kotelettene de siste 5 minuttene.

  7. 7

    Kok brokkoli til den er mør, men fremdeles har tyggemotstand, i 3-5 minutter.

Tips

Du kan bytte ut pastaen med ris.

Del denne oppskriften: