Håndkle og blad
Strimlet kjøttgryte
(2727)

Strimlet kjøttgryte

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En rask og enkel kjøttrett som passer godt i en travel hverdag. Crème fraîche og soya blir en smakfull saus til svinekjøttet.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

8 stkpoteter

Strimlet kjøttgryte:

500 gstrimlet svinekjøtt
2 stkløk, gjerne rødløk
1 ssTINE Meierismør til steking
1 tssalt
2 sssoyasaus
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 dlvann
1 pakkegrønne bønner
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
    1. Skjær kjøttet i tynne strimler eller bruk kjøtt som er ferdig oppskåret.
    2. Skjær løken i skiver. Brun kjøttet i smør i en stekepanne. Legg det over i en kjele.
      Blått hjerte
      Tips!

      La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.

    3. Fres løken i en stekepanne og ha det i kjelen sammen med kjøttet. Krydre med salt og ha på soyasaus.
    4. Rør i crème fraîche og vann. Legg i bønner. La alt koke i ca 5 minutter.
Blått hjerte
Tips!

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Hvis du vil, kan du skjære bort fettet før servering.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat