Strimlet kjøttgryte

Strimlet kjøttgryte

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
En rask og enkel kjøttrett som passer godt i en travel hverdag. Crème fraîche og soya blir en smakfull saus til svinekjøttet.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

8 stk poteter

Strimlet kjøttgryte:

500 g strimlet svinekjøtt
2 stk løk , gjerne rødløk
1 ss TINE Meierismør til steking
1 ts salt
2 ss soyasaus
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 dl vann
1 pakke grønne bønner

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
  1. Strimlet kjøttgryte:

    1. Skjær kjøttet i tynne strimler eller bruk kjøtt som er ferdig oppskåret.
    2. Skjær løken i skiver. Brun kjøttet i smør i en stekepanne. Legg det over i en kjele.
      Tips!

      La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.

    3. Fres løken i en stekepanne og ha det i kjelen sammen med kjøttet. Krydre med salt og ha på soyasaus.
    4. Rør i crème fraîche og vann. Legg i bønner. La alt koke i ca 5 minutter.
Tips!

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Hvis du vil, kan du skjære bort fettet før servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat