
Strimlet kjøttgryte
Enkel•20 min min
En rask og enkel kjøttrett som passer godt i en travel hverdag. Crème fraîche og soya blir en smakfull saus til svinekjøttet.
Ingredienser
Antall porsjoner
Potet:
-
8 stkpoteter
Strimlet kjøttgryte:
-
500 gstrimlet svinekjøtt
-
2 stkløk , gjerne rødløk
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 tssalt
-
2 sssoyasaus
-
2 dl
-
1 dlvann
-
1 pakkegrønne bønner
Slik gjør du det
-
1
Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
Strimlet kjøttgryte:
-
2
Skjær kjøttet i tynne strimler eller bruk kjøtt som er ferdig oppskåret.
-
3
Skjær løken i skiver. Brun kjøttet i smør i en stekepanne. Legg det over i en kjele.
Tips
La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.
-
4
Fres løken i en stekepanne og ha det i kjelen sammen med kjøttet. Krydre med salt og ha på soyasaus.
-
5
Rør i crème fraîche og vann. Legg i bønner. La alt koke i ca 5 minutter.