Håndkle og blad
Roastbiff med potetsalat
(2323)

Roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Prøv vår oppskrift på roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat, til hverdags eller familiens søndagsmiddag.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Roastbiff:

1 kgytrefilet av storfe
1 ssTINE Meierismør til steking
2 tssalt
½ tsgrovmalt pepper

Potetsalat:

6 ssravigottesaus
300 gTINE Lettrømme 18 %
1 tssalt
¼ tspepper
8 stkpoteter i skiver
2 stksyrlige epler i terninger
4 stkkuttet vårløk

Smørfreste grønnsaker:

1 pakkebacon
2 stkhvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør
300 gaspargesbønner
½ glasssølvløk
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Tørk kjøttet godt og brun det i smør på alle sider i en panne, på sterk varme.
    2. Strø på salt og grovmalt pepper og legg kjøttet i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet.
    3. Stek kjøttet ved 125 °C til steketermometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.
    1. Bland sammen ravigottesaus, lettrømme, salt og pepper. Del de kokte potetene i biter, skjær eple i terninger og kutt vårløk. Bland alt sammen og la salaten stå og trekke litt, slik at smakene kommer bedre frem.
    1. Stek oppdelt bacon med hakket hvitløk. Ta det ut av pannen. Ha litt smør i pannen og stek aspargesbønner og sølvløk på svak varme til de er knapt møre. Bland i bacon og hvitløk og server grønnsaksblandingen varm til kjøttet.
Blått hjerte
Tips!

Roastbiff (fra engelsk; «roast beef» = stekt kjøtt) er storfekjøtt stekt i stekeovn. Kjøttet stekes ved lav varme (125°C–175°C) og skal være rosa til rødt i midten ved servering. Roastbiff kan serveres til middag, som hovedrett eller skåret i skiver til smørbrød eller koldtbord.

 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat