Roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Roastbiff:
-
1 kgytrefilet av storfe
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
2 tssalt
-
½ tsgrovmalt pepper
Potetsalat:
-
6 ssravigottesaus
-
300 g
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
8 stkpoteter i skiver
-
2 stksyrlige epler i terninger
-
4 stkkuttet vårløk
Smørfreste grønnsaker:
-
1 pakkebacon
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 ss
-
300 gaspargesbønner
-
½ glasssølvløk
Slik gjør du det
-
1
Tørk kjøttet godt og brun det i smør på alle sider i en panne, på sterk varme.
-
2
Strø på salt og grovmalt pepper og legg kjøttet i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet.
-
3
Stek kjøttet ved 125 °C til steketermometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.
Potetsalat:
-
4
Bland sammen ravigottesaus, lettrømme, salt og pepper. Del de kokte potetene i biter, skjær eple i terninger og kutt vårløk. Bland alt sammen og la salaten stå og trekke litt, slik at smakene kommer bedre frem.
Smørfreste grønnsaker:
-
5
Stek oppdelt bacon med hakket hvitløk. Ta det ut av pannen. Ha litt smør i pannen og stek aspargesbønner og sølvløk på svak varme til de er knapt møre. Bland i bacon og hvitløk og server grønnsaksblandingen varm til kjøttet.