Oppskrift på roastbiff med potetsalat
2

Roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Prøv vår oppskrift på roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat, til hverdags eller familiens søndagsmiddag.

Antall porsjoner

Ingredienser

Roastbiff:

1 kgytrefilet av storfe
1 ssTINE Meierismør til steking
2 tssalt
½ tsgrovmalt pepper

Potetsalat:

6 ssravigottesaus
300 gTINE Lettrømme 18 %
1 tssalt
¼ tspepper
8 stkpoteter i skiver
2 stksyrlige epler i terninger
4 stkkuttet vårløk

Smørfreste grønnsaker:

1 pakkebacon
2 stkhvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør
300 gaspargesbønner
½ glasssølvløk

Slik gjør du det

  • Roastbiff:

    1. Tørk kjøttet godt og brun det i smør på alle sider i en panne, på sterk varme.
    2. Strø på salt og grovmalt pepper og legg kjøttet i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet.
    3. Stek kjøttet ved 125 °C til steketermometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.
  • Potetsalat:

    1. Bland sammen ravigottesaus, lettrømme, salt og pepper. Del de kokte potetene i biter, skjær eple i terninger og kutt vårløk. Bland alt sammen og la salaten stå og trekke litt, slik at smakene kommer bedre frem.
  • Smørfreste grønnsaker:

    1. Stek oppdelt bacon med hakket hvitløk. Ta det ut av pannen. Ha litt smør i pannen og stek aspargesbønner og sølvløk på svak varme til de er knapt møre. Bland i bacon og hvitløk og server grønnsaksblandingen varm til kjøttet.

Tips:

Roastbiff (fra engelsk; «roast beef» = stekt kjøtt) er storfekjøtt stekt i stekeovn. Kjøttet stekes ved lav varme (125°C–175°C) og skal være rosa til rødt i midten ved servering. Roastbiff kan serveres til middag, som hovedrett eller skåret i skiver til smørbrød eller koldtbord.

 

Kommentarer