Roastbiff med potetsalat

Roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 45 min
Prøv vår oppskrift på roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat, til hverdags eller familiens søndagsmiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Roastbiff:

1 kg ytrefilet av storfe
1 ss TINE Meierismør til steking
2 ts salt
½ ts grovmalt pepper

Potetsalat:

6 ss ravigottesaus
300 g TINE Lettrømme 18 %
1 ts salt
¼ ts pepper
8 stk poteter i skiver
2 stk syrlige epler i terninger
4 stk kuttet vårløk

Smørfreste grønnsaker:

1 pakke bacon
2 stk hvitløksfedd
1 ss TINE Meierismør
300 g aspargesbønner
½ glass sølvløk

Slik gjør du det

    1. Tørk kjøttet godt og brun det i smør på alle sider i en panne, på sterk varme.
    2. Strø på salt og grovmalt pepper og legg kjøttet i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet.
    3. Stek kjøttet ved 125 °C til steketermometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.
  1. Potetsalat:

    1. Bland sammen ravigottesaus, lettrømme, salt og pepper. Del de kokte potetene i biter, skjær eple i terninger og kutt vårløk. Bland alt sammen og la salaten stå og trekke litt, slik at smakene kommer bedre frem.
  2. Smørfreste grønnsaker:

    1. Stek oppdelt bacon med hakket hvitløk. Ta det ut av pannen. Ha litt smør i pannen og stek aspargesbønner og sølvløk på svak varme til de er knapt møre. Bland i bacon og hvitløk og server grønnsaksblandingen varm til kjøttet.
Tips!

Roastbiff (fra engelsk; «roast beef» = stekt kjøtt) er storfekjøtt stekt i stekeovn. Kjøttet stekes ved lav varme (125°C–175°C) og skal være rosa til rødt i midten ved servering. Roastbiff kan serveres til middag, som hovedrett eller skåret i skiver til smørbrød eller koldtbord.

 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anders

    2 år siden
    Vet dere hvor mye billigere det er å lage roastbiff selv kontra kjøpe det ferdig?Er det mye å tjene på det?Laga det en del før da.Lett å lage pluss man kan ha sine egene kryddre oppi.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Anders, Ja man sparer som regel mye ved å lage mat fra bunnen av og rostbiffen er ikke intet unntak :) Smaker fantastisk gjør det også. God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat