Roastbiff med potetsalat

Roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat

2
23
Enkel45 min
Prøv vår oppskrift på roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat, til hverdags eller familiens søndagsmiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Roastbiff:

  • 1 kg
    ytrefilet av storfe
  • 1 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 2 ts
    salt
  • ½ ts
    grovmalt pepper

Potetsalat:

  • 6 ss
    ravigottesaus
  • 300 g
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 8 stk
    poteter i skiver
  • 2 stk
    syrlige epler i terninger
  • 4 stk
    kuttet vårløk

Smørfreste grønnsaker:

  • 1 pakke
    bacon
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
  • 300 g
    aspargesbønner
  • ½ glass
    sølvløk

Slik gjør du det

  1. 1

    Tørk kjøttet godt og brun det i smør på alle sider i en panne, på sterk varme.

  2. 2

    Strø på salt og grovmalt pepper og legg kjøttet i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet.

  3. 3

    Stek kjøttet ved 125 °C til steketermometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.

Potetsalat:

  1. 4

    Bland sammen ravigottesaus, lettrømme, salt og pepper. Del de kokte potetene i biter, skjær eple i terninger og kutt vårløk. Bland alt sammen og la salaten stå og trekke litt, slik at smakene kommer bedre frem.

Smørfreste grønnsaker:

  1. 5

    Stek oppdelt bacon med hakket hvitløk. Ta det ut av pannen. Ha litt smør i pannen og stek aspargesbønner og sølvløk på svak varme til de er knapt møre. Bland i bacon og hvitløk og server grønnsaksblandingen varm til kjøttet.

Tips

Roastbiff (fra engelsk; «roast beef» = stekt kjøtt) er storfekjøtt stekt i stekeovn. Kjøttet stekes ved lav varme (125°C–175°C) og skal være rosa til rødt i midten ved servering. Roastbiff kan serveres til middag, som hovedrett eller skåret i skiver til smørbrød eller koldtbord. 

Del denne oppskriften: