Rask wok med biff og cashewnøtter

Rask wok med biff og cashewnøtter

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Wok er rask og god hverdagsmiddag. I denne oppskriften finner du godsaker som oksefilet, østerssopp, paprika, purre, stangselleri, hvitløk, ingefær og cashewnøtter.

Ingredienser

Antall porsjoner

240 g ris
400 g oksefilet
200 g ørretsopp eller annen type sopp
1 stk grønn paprika
1 stk gul paprika
2 stk purre
4 stilker stangselleri
3 centimeter frisk ingefær
2 stk hvitløksfedd
3 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
3 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts pepper
50 g cashewnøtter

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at risen blir ferdig samtidig med resten av maten.
    2. Skjær kjøtt i tynne strimler.
    3. Rens sopp og skjær den i små biter. Skyll, rens og skjær paprika, purre og stangselleri i jevnstore biter. Dette er viktig for at alt sammen skal få lik steketid. Finhakk ingefær og hvitløk.
    4. Ha olje i en middels varm wok eller stekepanne, og stek soppen til det meste av væsken i den har fordampet, ca. 5 minutter. Ta soppen ut av panna.
    5. Stek kjøttet på sterk varme i olje til det har fått en fin stekeskorpe, i 3–5 minutter.
    6. Tilsett ingefær, hvitløk, paprika, purre og stangselleri. Stek videre til de har blitt forholdvis myke, i 3–5 minutter. Ha i soppen.
    7. Rør inn soyasaus og sitronsaft, og la retten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Strø cashewnøtter på toppen og server med ris.
Tips!

Nesten alle typer kjøtt og fisk passer i en wok, så her er det bare å bruke akkurat det du selv har lyst på!

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat