Rask wok med biff og cashewnøtter
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
240 gris
-
400 goksefilet
-
200 gøsterssopp eller annen type sopp
-
1 stkgrønn paprika
-
1 stkgul paprika
-
2 stkpurre
-
4 stilkerstangselleri
-
3 cmfrisk ingefær
-
2 stkhvitløksfedd
-
3 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
3 sssoyasaus
-
1 sssitronsaft
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
50 gcashewnøtter
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at risen blir ferdig samtidig med resten av maten.
-
2
Skjær kjøtt i tynne strimler.
-
3
Rens sopp og skjær den i små biter. Skyll, rens og skjær paprika, purre og stangselleri i jevnstore biter. Dette er viktig for at alt sammen skal få lik steketid. Finhakk ingefær og hvitløk.
-
4
Ha olje i en middels varm wok eller stekepanne, og stek soppen til det meste av væsken i den har fordampet, ca. 5 minutter. Ta soppen ut av panna.
-
5
Stek kjøttet på sterk varme i olje til det har fått en fin stekeskorpe, i 3–5 minutter.
-
6
Tilsett ingefær, hvitløk, paprika, purre og stangselleri. Stek videre til de har blitt forholdvis myke, i 3–5 minutter. Ha i soppen.
-
7
Rør inn soyasaus og sitronsaft, og la retten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Strø cashewnøtter på toppen og server med ris.