Pølsegrateng

Pølsegrateng

Kommentarer 9
  • Enkel
  • 45 min
En alt-i-ett-form er en lettvint hverdagsmiddag. I denne finner du gode smaker som pølse, basilikum, sennep, løk og paprika.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stk smaksterke pølser
1 stk rød paprika
6 stk poteter
2 stk løk
2 ss TINE Meierismør
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss sennep
1 dl Jarlsberg® Revet
3 ss finhakket frisk basilikum

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Skjær pølse i skiver. Del paprika, ta ut kjernehus og skjær den i strimler. Skrell potet og løk og skjær i skiver.
    3. Stek pølsene gylne i litt smør i varm panne, bland med potetene, paprikaen og løken og stek til det begynner å få litt farge. Strø over salt og pepper.
    4. Bland crème fraîche og sennep med pølseblandingen og legg alt i en ildfast form. Strø over ost. Stek i ovn i ca. 30 minutter. Server gjerne med frisk basilikum.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Magny

    8 måneder siden
    Lager den nå for første gang, og jeg har stekt løk og poteter i skiver, myke og fine, og så steker jeg pølse og paprika sammen, slår over det andre da blir det ekstra enkelt når vi kommer sent hjem til middag,

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Høres ut som du har en god middag i vente, Magny :) Pølsegrateng er aldri feil. God fornøyelse!

      Kommenter  (0)


  • hilde staum

    4 år siden
    Skal potetene kokes??

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hei! I denne oppskriften skal potetene skjæres i tynne skiver og legges i formen rå. Etter 30 minutter i stekeovnen skal de være ferdige. Har du ferdig kokte poteter kan disse selvsagt brukes.

      Kommenter  (0)


  • Therese

    4 år siden
    Kan denne fryses? Og er det best før, eller etter steking? Evt halvstekt?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Therese, Ja pølsegratengen kan fryses:) Den blir god uansett, men enklest er det å fryse den etter steking :)

      Kommenter  (2)


  • Susanne

    5 år siden
    Veldig god rett. Aller best med mandelpoteter!

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Så hyggelig å høre at den falt i smak, Susanne!

      Kommenter  (2)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Dette er en enkel og grei måte og lage middag på. Med en frisk salat til ble det kjempegodt.

    Kommenter  (7)


Det er mye kjærlighet i god mat