
Pølsegrateng
Enkel•45 min min
Oppskrift på en enkel og god pølsegrateng som passer godt som middagstips i hverdagen. En barnevennlig middag med gode smaker som kjøttpølse, sennep, løk og paprika.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
350 gsmaksterke pølser
-
1 stkrød paprika
-
6 stkpoteter
-
2 stkløk
-
2 ss
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
2 dl
-
2 sssennep
-
200 g
-
3 ssfinhakket frisk rosmarin
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Skjær pølse i skiver. Del paprika, ta ut kjernehus og skjær den i strimler. Skrell potet og løk og skjær i skiver.
-
3
Stek pølsene gylne i litt smør i varm panne, bland med potetene, paprikaen og løken og stek til det begynner å få litt farge. Strø over salt og pepper.
-
4
Bland crème fraîche og sennep i en bolle. Ha potet- og pølseblandingen i en ildfast form. Hell over blandingen med crème fraîche og topp med revet ost. Stek i ovn i ca. 30 minutter. Server gjerne med frisk rosmarin.
Tips
Det smaker godt med litt frisk sitron i crème fraîche-sausen.