Pølse i form
Enkel•40 min min
Gled barna med pølse i form. Falukorv kan du variere med mye godt, som smeltet ost, basilikum og soltørkede tomater.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pølse i form:
-
600 gfalukorv (gjerne mager)
-
8 stkmarinerte soltørkede tomater , hakkede
-
½ pottebasilikum
-
2 dlJarlsberg® Original , revet
Ris med løk og sukkererter:
-
3 dlris , ukokt
-
7 dlbuljong (grønnsaksbuljongterning + vann)
-
150 gsukkererter
-
1 stkrødløk
-
¼ tsnykvernet pepper
-
½ dlbasilikum
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225°C
-
2
Del pølse i store biter og skjær dype snitt i pølsen, men ikke helt igjennom. Fyll snittene i pølsen med soltørket tomat, basilikum og revet ost.
-
3
Legg pølsen i en ildfast form og strø over eventuelt over litt ekstra ost. Gratiner midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Ris med løk og sukkererter:
-
4
Kok ris i grønnsaksbuljong uten lokk i ca. 11 minutter.
-
5
Rens og skjær sukkerter og løk i biter. Rør sukkererter og løk i risen når 2 minutter gjenstår av koketiden. Krydre med pepper. Hakk noen basilikumblader og bland dem i risen. Server dette til falukorven.