Pølse i form

Pølse i form

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Gled barna med pølse i form. Falukorv kan du variere med mye godt, som smeltet ost, basilikum og soltørkede tomater.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pølse i form:

600 g falukorv (gjerne mager)
8 stk marinerte soltørkede tomater , hakkede
½ potte basilikum
2 dl Jarlsberg® Original , revet

Ris med løk og sukkererter:

3 dl ris , ukokt
7 dl buljong (grønnsaksbuljongterning + vann)
150 g sukkererter
1 stk rødløk
¼ ts nykvernet pepper
½ dl basilikum

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225°C
    2. Del pølse i store biter og skjær dype snitt i pølsen, men ikke helt igjennom. Fyll snittene i pølsen med soltørket tomat, basilikum og revet ost.
    3. Legg pølsen i en ildfast form og strø over eventuelt over litt ekstra ost. Gratiner midt i ovnen i ca. 10 minutter.
  1. Ris med løk og sukkererter:

    1. Kok ris i grønnsaksbuljong uten lokk i ca. 11 minutter.
    2. Rens og skjær sukkerter og løk i biter. Rør sukkererter og løk i risen når 2 minutter gjenstår av koketiden. Krydre med pepper. Hakk noen basilikumblader og bland dem i risen. Server dette til falukorven.
Tips!

Har du ikke falukorv, kan du bruke røkt kjøttpølse til denne retten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat