Pølse i form

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gled barna med pølse i form. Falukorv kan du variere med mye godt, som smeltet ost, basilikum og soltørkede tomater.

Antall porsjoner

Ingredienser

Pølse i form:

600 gfalukorv (gjerne mager)
8 stkmarinerte soltørkede tomater, hakkede
½ pottebasilikum
2 dlJarlsberg® Original, revet

Ris med løk og sukkererter:

3 dlris, ukokt
7 dlbuljong (grønnsaksbuljongterning + vann)
150 gsukkererter
1 stkrødløk
¼ tsnykvernet pepper
½ dlbasilikum
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Pølse i form:

    1. Sett stekeovnen på 225°C
    2. Del pølse i store biter og skjær dype snitt i pølsen, men ikke helt igjennom. Fyll snittene i pølsen med soltørket tomat, basilikum og revet ost.
    3. Legg pølsen i en ildfast form og strø over eventuelt over litt ekstra ost. Gratiner midt i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Ris med løk og sukkererter:

    1. Kok ris i grønnsaksbuljong uten lokk i ca. 11 minutter.
    2. Rens og skjær sukkerter og løk i biter. Rør sukkererter og løk i risen når 2 minutter gjenstår av koketiden. Krydre med pepper. Hakk noen basilikumblader og bland dem i risen. Server dette til falukorven.

Tips:

Har du ikke falukorv, kan du bruke røkt kjøttpølse til denne retten.

Kommentarer

  Legg til kommentar