
Lettsaltet lammelår
For mange er julefrokosten høydepunktet i julen. Her har du en oppskrift på lettsaltet lammelår med deilig salt- og røksmak.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Forvarm ovnen til 125 °C. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av låret. Pass på at termometeret ikke treffer beinet.
- 2
Pakk låret inn i aluminiumsfolie. Legg det i en langpanne og varm låret til termometeret viser ca 70 °C.
Tips
Et lammelår på ca 2,5 kg tar 2–3 timer å steke. Men denne tiden er kun veiledende, og for å få låret slik du ønsker det, er det viktig å bruke steketermometer.
- 3
Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.
Tips
Server gjerne med waldorfsalat, grov sennep og tørkede aprikoser til.
Flere fristende oppskrifter



