Lettsaltet lammelår

Lettsaltet lammelår

11
60
Enkel180 min
For mange er julefrokosten høydepunktet i julen. Her har du en oppskrift på lettsaltet lammelår med deilig salt- og røksmak.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    lammelår lett saltet og røkt, ca 2,5 kg

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 125 °C. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av låret. Pass på at termometeret ikke treffer beinet.

  2. 2

    Pakk låret inn i aluminiumsfolie. Legg det i en langpanne og varm låret til termometeret viser ca 70 °C.

    Tips

    Et lammelår på ca 2,5 kg tar 2–3 timer å steke. Men denne tiden er kun veiledende, og for å få låret slik du ønsker det, er det viktig å bruke steketermometer.

  3. 3

    Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.

Tips

Server gjerne med waldorfsalat, grov sennep og tørkede aprikoser til.

Del denne oppskriften: