tablecloth-basil
Lettsaltet lammelår
(22)

Lettsaltet lammelår

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

For mange er julefrokosten høydepunktet i julen. Her har du en oppskrift på lettsaltet lammelår med deilig salt- og røksmak.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

1
1 stklammelår lett saltet og røkt, ca 2,5 kg
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 125 °C. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av låret. Pass på at termometeret ikke treffer beinet.
    2. Pakk låret inn i aluminiumsfolie. Legg det i en langpanne og varm låret til termometeret viser ca 70 °C.
      blue heart
      Tips!

      Et lammelår på ca 2,5 kg tar 2–3 timer å steke. Men denne tiden er kun veiledende, og for å få låret slik du ønsker det, er det viktig å bruke steketermometer.

    3. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.
blue heart
Tips!

Server gjerne med waldorfsalat, grov sennep og tørkede aprikoser til.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff