Lettsaltet lammelår

Lettsaltet lammelår

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 180 min
For mange er julefrokosten høydepunktet i julen. Her har du en oppskrift på lettsaltet lammelår med deilig salt- og røksmak.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk lammelår lett saltet og røkt, ca 2,5 kg

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 125 °C. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av låret. Pass på at termometeret ikke treffer beinet.
    2. Pakk låret inn i aluminiumsfolie. Legg det i en langpanne og varm låret til termometeret viser ca 70 °C.
      Tips!

      Et lammelår på ca 2,5 kg tar 2–3 timer å steke. Men denne tiden er kun veiledende, og for å få låret slik du ønsker det, er det viktig å bruke steketermometer.

    3. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.
Tips!

Server gjerne med waldorfsalat, grov sennep og tørkede aprikoser til.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • kristin

    11 måneder siden
    Jeg skal steke to røkte lammelår samtidig, må jeg regne med lenger tid i ovnen?

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Kristin! Det skal gå helt fint så lenge ovnen din er stor nok.

      Kommenter  (0)


  • Berit Fjeldheim

    11 måneder siden
    Dersom du legger låret i saltlake, 5 L vann og 1,5 kg salt, 100 G sukker, hvor lenge skal det ligge før koking? 3 døgn?

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei! Det høres greit ut, men avhenger selvfølgelig litt av hvor salt man ønsker det. Anbefaler deg kanskje å også rådføre deg med Opplysningskontoret for egg og kjøtt :-)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat