Lapskaus på 30 minutter
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje (evt smør)
-
5 dlvann
-
1 stkgrønnsaksbuljongterning eller kjøttbuljongterning
-
500 gytrefilet av storfe eller entrecote
-
4 stkmellomstore poteter
-
3 stkgulrøtter
-
1 stkpersillerot
-
150 gkålrot
-
½ stkpurre
-
½ tssalt
-
½ tspepper , gjerne nykvernet
Tilbehør (kan sløyfes):
-
8 stkflatbrød
-
4 kvisterpersille
Slik gjør du det
-
1
Ha olje eller smør i en mellomstor gryte og sett den på middels sterk varme.
-
2
I en annen gryte koker du opp vann. Når vannet koker, har du i buljongterningen og rører til den er helt løst opp.
-
3
Mens du venter på at vannet skal koke, kutter du kjøttet i like store deler. Stek det i den varme oljen. Rør med jevne mellomrom. Kjøttet skal være godt brunet, men trenger ikke være gjennomstekt, siden det skal koke en stund.
-
4
Kutt potet, gulrot, persillerot og kålrot i like store biter. Skjær purren i grove ringer, ca. 1 cm tykke.
-
5
Ha grønnsakene i gryta sammen med kjøttet, og fyll på med buljongvannet. La lapskausen koke opp, og la den deretter småkoke uten lokk til grønnsakene er møre, i 15–20 minutter. Rør av og til. Smak til slutt til med salt og pepper. Server med flatbrød og en kvast persille.