Lapskaus på 30 minutter

Lapskaus på 30 minutter

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 30 min
En oppskrift på lapskaus med litt mørere oksekjøtt. Slik blir dette en rask og enkel hverdagsmiddag til kalde høstdager.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje (evt smør)
5 dl vann
1 stk grønnsakbuljongterning eller kjøttbuljongterning
500 g ytrefilet av storfe eller entrecote
4 stk mellomstore poteter
3 stk gulrøtter
1 stk persillerot
150 g kålrot
½ stk purre
½ ts salt
½ ts pepper , gjerne nykvernet

Tilbehør (kan sløyfes):

8 stk flatbrød
4 kvister persille

Slik gjør du det

    1. Ha olje eller smør i en mellomstor gryte og sett den på middels sterk varme.
    2. I en annen gryte koker du opp vann. Når vannet koker, har du i buljongterningen og rører til den er helt løst opp.
    3. Mens du venter på at vannet skal koke, kutter du kjøttet i like store deler. Stek det i den varme oljen. Rør med jevne mellomrom. Kjøttet skal være godt brunet, men trenger ikke være gjennomstekt, siden det skal koke en stund.
    4. Kutt potet, gulrot, persillerot og kålrot i like store biter. Skjær purren i grove ringer, ca. 1 cm tykke.
    5. Ha grønnsakene i gryta sammen med kjøttet, og fyll på med buljongvannet. La lapskausen koke opp, og la den deretter småkoke uten lokk til grønnsakene er møre, i 15–20 minutter. Rør av og til. Smak til slutt til med salt og pepper. Server med flatbrød og en kvast persille.
Tips!

Variasjonsmulighetene er mange for lapskaus! Bytt gjerne ut kjøttet med like store stykker av lam eller svin. Hvis du bruker svin,må lapskausen koke litt lenger for at kjøttet skal bli mørt nok.

Kommentar

Kommentarer

  • Leif Inge

    2 år siden
    God også med oppskåret kjøttpølse i stedet for kjøtt

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat