Lapskaus på 30 minutter

Lapskaus på 30 minutter

1
105
Enkel30 min
En oppskrift på lapskaus med litt mørere oksekjøtt. Slik blir dette en rask og enkel hverdagsmiddag til kalde høstdager.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje (evt smør)
  • 5 dl
    vann
  • 1 stk
    grønnsaksbuljongterning eller kjøttbuljongterning
  • 500 g
    ytrefilet av storfe eller entrecote
  • 4 stk
    mellomstore poteter
  • 3 stk
    gulrøtter
  • 1 stk
    persillerot
  • 150 g
    kålrot
  • ½ stk
    purre
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper , gjerne nykvernet

Tilbehør (kan sløyfes):

  • 8 stk
    flatbrød
  • 4 kvister
    persille

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha olje eller smør i en mellomstor gryte og sett den på middels sterk varme.

  2. 2

    I en annen gryte koker du opp vann. Når vannet koker, har du i buljongterningen og rører til den er helt løst opp.

  3. 3

    Mens du venter på at vannet skal koke, kutter du kjøttet i like store deler. Stek det i den varme oljen. Rør med jevne mellomrom. Kjøttet skal være godt brunet, men trenger ikke være gjennomstekt, siden det skal koke en stund.

  4. 4

    Kutt potet, gulrot, persillerot og kålrot i like store biter. Skjær purren i grove ringer, ca. 1 cm tykke.

  5. 5

    Ha grønnsakene i gryta sammen med kjøttet, og fyll på med buljongvannet. La lapskausen koke opp, og la den deretter småkoke uten lokk til grønnsakene er møre, i 15–20 minutter. Rør av og til. Smak til slutt til med salt og pepper. Server med flatbrød og en kvast persille.

Tips

Variasjonsmulighetene er mange for lapskaus! Bytt gjerne ut kjøttet med like store stykker av lam eller svin. Hvis du bruker svin,må lapskausen koke litt lenger for at kjøttet skal bli mørt nok.

Del denne oppskriften: