
Svinegod lapskaus
Enkel•40 min min
I dette enkle middagstipset flettes friskheten fra sitronen elegant sammen med svinekjøttet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkkokefaste poteter i terninger
-
200 ggulrøtter
-
200 gkålrot
-
600 gsvinekjøtt (i strimler eller biter)
-
1 stkkyllingbuljong (terning blandet i vann)
-
6 dlvann
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
½ stksitron (revet skall av)
-
4 sshakkede, friske urter (timian, basilikum eller persille)
Slik gjør du det
-
1
Skjær potet, gulrot og kålrot i terninger. Ha kjøtt, potet, rotgrønnsaker og buljong i en kjele og dekk med vann.
Tips
Hvis du bruker kokte poteter og rotgrønnsaker istedenfor ukokte, halverer du tiden det tar å tilberede lapskausen.
-
2
Kok under lokk i 20 min eller til potetene er myke.
-
3
Krydre med salt, pepper og sitron. Vend inn urter og server.