Håndkle og blad
Svinegod lapskaus
(2424)

Svinegod lapskaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I dette enkle middagstipset flettes friskheten fra sitronen elegant sammen med svinekjøttet.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stkkokefaste poteter i terninger
200 ggulrøtter
200 gkålrot
600 gsvinekjøtt (i strimler eller biter)
1 stkkyllingbuljong (terning blandet i vann)
6 dlvann
¼ tssalt
¼ tspepper
½ stksitron (revet skall av)
4 sshakkede, friske urter (timian, basilikum eller persille)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skjær potet, gulrot og kålrot i terninger. Ha kjøtt, potet, rotgrønnsaker og buljong i en kjele og dekk med vann.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis du bruker kokte poteter og rotgrønnsaker istedenfor ukokte, halverer du tiden det tar å tilberede lapskausen.

    2. Kok under lokk i 20 min eller til potetene er myke.
    3. Krydre med salt, pepper og sitron. Vend inn urter og server.
Blått hjerte
Tips!

Bruk gjerne rester av svinestek eller koteletter.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat