Skip to main content

Svinegod lapskaus

Enkel
40min

I dette enkle middagstipset flettes friskheten fra sitronen elegant sammen med svinekjøttet.

3.4
(45)
Next ImageSvinegod lapskaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk
kokefaste potet i terninger
200 g
gulrot
200 g
kålrot
600 g
svinekjøtt (i strimler eller biter)
1 stk
kyllingbuljong (terning blandet i vann)
6 dl
vann
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.5 stk
sitron (revet skall av)
4 ss
hakkede, friske urter (timian, basilikum eller persille)

Fremgangsmåte

  1. Skjær potet, gulrot og kålrot i terninger. Ha kjøtt, potet, rotgrønnsaker og buljong i en kjele og dekk med vann.

    Tips

    Hvis du bruker kokte poteter og rotgrønnsaker istedenfor ukokte, halverer du tiden det tar å tilberede lapskausen.

  2. Kok under lokk i 20 min eller til potetene er myke.

  3. Krydre med salt, pepper og sitron. Vend inn urter og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk gjerne rester av svinestek eller koteletter.

Flere fristende oppskrifter