Svinegod lapskaus

Svinegod lapskaus

0
30
Enkel40 min
I dette enkle middagstipset flettes friskheten fra sitronen elegant sammen med svinekjøttet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    kokefaste poteter i terninger
  • 200 g
    gulrøtter
  • 200 g
    kålrot
  • 600 g
    svinekjøtt (i strimler eller biter)
  • 1 stk
    kyllingbuljong (terning blandet i vann)
  • 6 dl
    vann
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • ½ stk
    sitron (revet skall av)
  • 4 ss
    hakkede, friske urter (timian, basilikum eller persille)

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær potet, gulrot og kålrot i terninger. Ha kjøtt, potet, rotgrønnsaker og buljong i en kjele og dekk med vann.

    Tips

    Hvis du bruker kokte poteter og rotgrønnsaker istedenfor ukokte, halverer du tiden det tar å tilberede lapskausen.

  2. 2

    Kok under lokk i 20 min eller til potetene er myke.

  3. 3

    Krydre med salt, pepper og sitron. Vend inn urter og server.

Tips

Bruk gjerne rester av svinestek eller koteletter.

Del denne oppskriften: