Koteletter med kryddersmør

Koteletter med kryddersmør

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Koteletter av svin er rask, billig og enkel hverdagsmat. Her er oppskrift på en enkel middag med sitronsmør, tomater og ris.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kotelett:

4 stk nakkekoteletter (eller magrere svinekoteletter)
½ ts salt og pepper

Ris:

300 g ukokt fullkornsris eller vanlig ris (ca 3 dl), eller pasta

Grønnsaker:

100 g sjampinjong eller annen sopp
200 g aspargesbønner eller andre grønne bønner
1 stk rødløk
2 ss TINE Meierismør til steking

Sitronsmør:

100 g TINE Meierismør
2 ts revet sitronskall
½ stk hvitløksfedd , presset
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Tørk kotelett godt og stek dem i varm panne i smør, ca 2 minutter på hver side. Trekk pannen av varmen og legg på lokk. La kotelettene stå i 5-10 minutter.
      Tips!

      La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.

  1. Ris:

    1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Grønnsaker:

    1. Del sopp i skiver, bønner i mindre biter og rødløk i båter. Stek så sopp og grønnsaker i smør i panne til det er mørt, ca 10 minutter.
  3. Sitronsmør:

    1. Rør sammen smør, revet sitronskall, hvitløk, salt og pepper og server det til kotelettene og grønnsakene sammen med ris eller pasta.
Tips!

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Hvis du vil, kan du skjære bort fettet før du serverer.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat