tablecloth-basil
Koteletter med kryddersmør
(7)

Koteletter med kryddersmør

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Koteletter av svin er rask, billig og enkel hverdagsmat. Her er oppskrift på en enkel middag med sitronsmør, tomater og ris.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Kotelett:

4 stknakkekoteletter (eller magrere svinekoteletter)
Littsalt og pepper

Ris:

300 gukokt fullkornsris eller vanlig ris (ca 3 dl), eller pasta

Grønnsaker:

100 gsjampinjong eller annen sopp
200 gaspargesbønner eller andre grønne bønner
1 stkrødløk
2 ssTINE Meierismør til steking

Sitronsmør:

100 gTINE Meierismør
2 tsrevet sitronskall
½ stkhvitløksfedd, presset
Littsalt og pepper
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Tørk kotelett godt og stek dem i varm panne i smør, ca 2 minutter på hver side. Trekk pannen av varmen og legg på lokk. La kotelettene stå i 5-10 minutter.
      blue heart
      Tips!

      La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.

    1. Kok ris etter anvisning på pakken.
    1. Del sopp i skiver, bønner i mindre biter og rødløk i båter. Stek så sopp og grønnsaker i smør i panne til det er mørt, ca 10 minutter.
    1. Rør sammen smør, revet sitronskall, hvitløk, salt og pepper og server det til kotelettene og grønnsakene sammen med ris eller pasta.
blue heart
Tips!

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Hvis du vil, kan du skjære bort fettet før du serverer.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff