Koteletter med kryddersmør
Enkel•20 min min
Koteletter av svin er rask, billig og enkel hverdagsmat. Her er oppskrift på en enkel middag med sitronsmør, tomater og ris.
Ingredienser
Antall porsjoner
Kotelett:
-
4 stknakkekoteletter (eller magrere svinekoteletter)
-
½ tssalt og pepper
Ris:
-
300 gukokt fullkornsris eller vanlig ris (ca 3 dl), eller pasta
Grønnsaker:
-
100 gsjampinjong eller annen sopp
-
200 gaspargesbønner eller andre grønne bønner
-
1 stkrødløk
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
Sitronsmør:
-
100 g
-
2 tsrevet sitronskall
-
½ stkhvitløksfedd , presset
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Tørk kotelett godt og stek dem i varm panne i smør, ca 2 minutter på hver side. Trekk pannen av varmen og legg på lokk. La kotelettene stå i 5-10 minutter.
Tips
La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.
Ris:
-
2
Kok ris etter anvisning på pakken.
Grønnsaker:
-
3
Del sopp i skiver, bønner i mindre biter og rødløk i båter. Stek så sopp og grønnsaker i smør i panne til det er mørt, ca 10 minutter.
Sitronsmør:
-
4
Rør sammen smør, revet sitronskall, hvitløk, salt og pepper og server det til kotelettene og grønnsakene sammen med ris eller pasta.