Koteletter med kryddersmør

Koteletter med kryddersmør

0
7
Enkel20 min
Koteletter av svin er rask, billig og enkel hverdagsmat. Her er oppskrift på en enkel middag med sitronsmør, tomater og ris.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kotelett:

  • 4 stk
    nakkekoteletter (eller magrere svinekoteletter)
  • ½ ts
    salt og pepper

Ris:

  • 300 g
    ukokt fullkornsris eller vanlig ris (ca 3 dl), eller pasta

Grønnsaker:

  • 100 g
    sjampinjong eller annen sopp
  • 200 g
    aspargesbønner eller andre grønne bønner
  • 1 stk
    rødløk
  • 2 ss
    TINE® Meierismør til steking

Sitronsmør:

  • 100 g
  • 2 ts
    revet sitronskall
  • ½ stk
    hvitløksfedd , presset
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Tørk kotelett godt og stek dem i varm panne i smør, ca 2 minutter på hver side. Trekk pannen av varmen og legg på lokk. La kotelettene stå i 5-10 minutter.

    Tips

    La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.

Ris:

  1. 2

    Kok ris etter anvisning på pakken.

Grønnsaker:

  1. 3

    Del sopp i skiver, bønner i mindre biter og rødløk i båter. Stek så sopp og grønnsaker i smør i panne til det er mørt, ca 10 minutter.

Sitronsmør:

  1. 4

    Rør sammen smør, revet sitronskall, hvitløk, salt og pepper og server det til kotelettene og grønnsakene sammen med ris eller pasta.

Tips

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Hvis du vil, kan du skjære bort fettet før du serverer.

Del denne oppskriften: