Håndkle og blad
Koteletter med kryddersmør
(77)

Koteletter med kryddersmør

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Koteletter av svin er rask, billig og enkel hverdagsmat. Her er oppskrift på en enkel middag med sitronsmør, tomater og ris.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Kotelett:

4 stknakkekoteletter (eller magrere svinekoteletter)
½ tssalt og pepper

Ris:

300 gukokt fullkornsris eller vanlig ris (ca 3 dl), eller pasta

Grønnsaker:

100 gsjampinjong eller annen sopp
200 gaspargesbønner eller andre grønne bønner
1 stkrødløk
2 ssTINE Meierismør til steking

Sitronsmør:

100 gTINE Meierismør
2 tsrevet sitronskall
½ stkhvitløksfedd, presset
½ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Tørk kotelett godt og stek dem i varm panne i smør, ca 2 minutter på hver side. Trekk pannen av varmen og legg på lokk. La kotelettene stå i 5-10 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.

    1. Kok ris etter anvisning på pakken.
    1. Del sopp i skiver, bønner i mindre biter og rødløk i båter. Stek så sopp og grønnsaker i smør i panne til det er mørt, ca 10 minutter.
    1. Rør sammen smør, revet sitronskall, hvitløk, salt og pepper og server det til kotelettene og grønnsakene sammen med ris eller pasta.
Blått hjerte
Tips!

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Hvis du vil, kan du skjære bort fettet før du serverer.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat